Apple toľko skúšalo utláčať konkurenciu, až naň práve americká vláda podala žalobu

Aktuálny prístup Apple sa začína zdať ako neudržateľný.

pridal saver 21.3.2024 o 18:29 pod hry
Apple toľko skúšalo utláčať konkurenciu, až naň práve americká vláda podala žalobu

HRY > NOVINKY >

Apple sa práve potí v EU pri snahe čo najviac obísť DMA smernicu a už si na neho zamerala aj americká vláda. Presnejšie ministerstvo spravodlivosti na firmu podalo žalobu na zneužívanie monopolného postavenia a utláčanie konkurencie.

Toto už nebude len malý súd proti Epicu. Je to veľká žaloba ohľadom "vytvorenia nezákonného monopolu na smartfóny, ktorý obmedzuje konkurentov a potláča inovácie."

Viac menej ide o známe veci, ktoré riešila aj a EU a veľa ďalších štátov, keďže Apple využíva svoje monopolné postavenie na potláčanie konkurencie. Konkrétne žaloba hovorí o rozsiahlom, trvalom a nezákonnom správaní. Spomínajú napríklad aj extrémy:

„Aby ochránil svoj monopol na smartfóny a mimoriadne zisky, ktoré monopol generuje, sa Apple opakovane rozhodlo, že svoje produkty zhorší pre spotrebiteľov, aby zabránil vzniku konkurencie.“

Štát sa snaží zabrániť, aby Apple podkopávala a blokovala technológie iných firiem, ktoré im konkurujú a to v ako oblasti streamovania, kde to robili až príliš okato, ale aj v oblasti posielania správ, digitálnych platieb. Zároveň im chcú zabrániť, aby uplácali vývojárov a výrobcov príslušenstva, ktoré im tiež pomáha „získať, udržiavať, rozširovať alebo upevňovať monopol“.

V rukách majú aj dôkazy z interných komunikácií naznačujúce "protikonkurenčné zámery obmedzením interoperability so správami s cieľom uzamknúť ľudí v produktoch Apple – pre seba a ich rodiny.“

Nepomohlo im ani vyjadrenie Tima Cooka s kompatibilitou správ s Androidom, kde na otázku reagoval odporúčaním „kúp svojej mame iPhone“, aby sa problém vyriešil.

Ale toto nie je všetko, čo sa na Apple valí, pritvrdzuje sa aj Epic proces, kde Microsoft, Meta, X a Match Group žiadajú súd o povolenie podporiť návrh spoločnosti Epic, aby bola spoločnosť Apple uznaná za vinnú z porušenia celoštátneho zákazu proti riadeniu podľa kalifornského zákona o nekalej súťaži.

Plus súd Epicu proti Apple a Google teraz začína aj v Austrálii.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20075)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk