Aká bola druhá séria Halo seriálu?

Druhá séria Halo sa už skončila a príbeh sa znovu posunul vpred.

pridal saver 24.3.2024 o 14:57 pod filmy
Aká bola druhá séria Halo seriálu?

FILMY > NOVINKY >

Seriálové spracovanie Halo začalo pred dvomi rokmi decentnou prvou sériou, ktorá predstavila Master Chiefa, jeho tím a aj spoločenstvo Covenant prichádzajúce vyhladiť ľudstvo.

Prvá séria bola rozbehová, autori predstavovali celé univerzum, postavy a až na menší počet bojov to nebolo zlé. Teraz však kvalita v druhej sérii stúpla a ako celok to pôsobilo lepšie. Hlavne sa už v druhej sérii mohli viac venovať bojom a viac ísť do hĺbky v niektorých veciach a zároveň bližšie k svojmu cieľu.

Síce podobne ako v prvej sérii stále mali slabšie epizódy, nechali niektoré nezaujímavé postavy a aj niektoré zbytočné vedľajšie príbehy, ale vyvažovali to hlavným príbehom a hlavnými postavami a primárnymi bojmi. Zároveň príbehom veľmi dobre zachytili konflikt medzi vedením a Spartanmi, ako aj velenie vojska nehľadiace na nikoho, na vedeckú sekciu, ktorá si tiež ide svoje. Nakoniec pridali aj na samotné psychické rozpoloženie Spartanov.

Napriek niektorým otáznym častiam posledné časti to plne vynahradili, špeciálne úplne posledná. V nej sa zamerali na lore, nové veci, na veľký boj a samozrejme aj na samotný Halo prstenec. Totiž teraz sa seriál dostal do času, kedy začína prvá hra. Síce je to príbehovo upravené, ale pre seriál dobrým smerom.

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

Viditeľne tu nový showrunner pomohol a možno nie všetci fanúšikovia hry budú spokojní, keďže sa tu stále nechodí v prilbe a stále nestrieľa, ale z hľadiska vyrozprávania dôležitých vecí to bolo dobre navrhnuté a aj dobre vykreslené. Čo sa týka CGI vizuálu, väčšina vecí bola v poriadku, len jeden tréning v prvej časti mohol byť dotiahnutejší, a podoba Cortany bola  až zbytočne zmenená. Hlavne jej tvár je teraz menej sympatická. Síce aj v hrách bola stále iná, ale tu to nevyhnutne nepotrebovali meniť.

Stále sa zdá, že Kwan bola až do konca druhej série úplne nepotrebná, ale asi ju tam majú, aby niečo ponúkli aj mladšej generácii. V tretej sérii však môže byť už dôležitejšia, keďže jej konečne našli nejaký cieľ. Možno v tejto sérii namiesto nej mohli dať viac času Halseyovej, tá bola teraz dosť utlmená, síce pre jej príbeh, ale aj tak je jednou z najzaujímavejších postáv.

 

Aký bol doteraz príbeh? (nasledujú spojlery)

Prvá séria nám pôvodne predstavila Master Chiefa, špeciálne trénovaných a upravených Spartan vojakov, ktorí pôvodne bojovali proti nepokojom na kolóniách, ale s príchodom mimozemských nepriateľov sa ich cieľ zmenil. Nepriatelia sú zo spoločenstva Covenant, ktoré prichádza zničiť ľudstvo. Hľadajú vo vesmíre staré artefakty a ľudstvo im stojí v ceste a spolu s ním aj Master Chief.

Tentoraz je to však iné ako v hrách, seriál upravil niekoľko vecí, veľa udalostí presunul bližšie k sebe, aby sa nečakalo roky, ale hlavne Master Chief je pre svoje DNA prepojený s artefaktami a dokáže ich aktivovať. Rovnako je s nimi prepojená aj nová postava v univerze a to Makee. Tú mimozemšťania uniesli, keď bola malá a vyrastala u nich. Používali ju ako svoju predĺženú ruku a ako aj svoj nástroj na získanie artefaktov. V prvej sérii im však ušla a rovno sa spojila s Master Chiefom. Vedela, že je rovnaký ako ona.

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

Do príbehu pridali aj postavu Kwan Ha, dievčaťa z kolónie, ktoré malo v prvej sezóne dosť nevýrazné využitie a skôr sa s ňou strácal čas. Zároveň s ňou seriál ukazoval jedného zo Spartanov, ktorí utiekli z vojenského života a to Sorena 066. Ním a aj Kwan približovali v jednotlivých častiach život bežných kolonistov v danej situácii. Každý síce postupne nájde svoje využitie, ale doteraz nie práve také, ktoré by nevyhnutne vyžadovalo existenciu týchto postáv.

Prvá séria ponúkla niekoľko pekných bojov, niekoľko zvratov, ukázala pozadie velenia ľudí a aj ciele Covenantov a skončila nájdením mapy k Halo prstencu. Aspoň čiastočnej mapu, pri finálnom boji. Makee je vtedy postrelená a Master Chiefa preberie Cortana, aby mohol zlikvidovať nepriateľov vo finálnom boji.

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

 

Spojlery druhej série

Druhá séria pokračovala vo vojne, kde Covenanti ďalej hľadajú artefakty a ľudia nevedia, kde presne udrú. Master Chief prežil a preberá sa potom, ako mu odobrali Cortanu. Musí si tak poradiť bez nej. K tomu časť epizód si musí poradiť aj bez obleku, keďže vedenie Spartan programu prebral záporák z prvej série a ani velenie armády nerobí práve priaznivé rozhodnutia pre Spartanov. Preto aj Master Chief zostáva na planéte Reach priamo počas útoku a to bez svojho brnenia. Preto veľa Spartanov zomiera a Master Chief zostáva jedným z posledný. Nakoniec, tak ako v hre.

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

Síce hlavnou témou tejto série bol pád Reachu, cieľom bolo od začiatku dostanie sa na Halo. Makee totiž rovnako prežila a vrátila sa, aby hľadala pre Covenantov artefakty. V ich vnútri sa však teraz spojila s Arbiterom (z Halo 2), s ktorým ušli a vydali sa na vlastnú misiu. Makee totiž nechce, aby sa Halo dostalo do rúk Covenantom, ale rovnako po skúsenostiach s ľuďmi ho nechce nechať ani im. V tejto veci je aj v konflikte aj s Master Chiefom a bude to pokračovať v tretej sérii. 

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

Čo je zaujímavé, rovno v tejto druhej sérii pridali a prakticky naplno rozbehli Flood (parazitické organizmy preberajúce všetko živé) a to spolu s príchodom na Halo prstenec. Možno je to príliš rýchle a mohli to rozbehnúť až v priebehu ďalšej série, ale zrejme chceli mať ďalší prvok, s ktorým môžu od začiatku pracovať. Zároveň práve na Flood naviazali na príbeh Kwan, ktorá ho možno nejako dokáže zastaviť. Aj keď ako vieme, práve Halo prstence boli vytvorené na to, aby Flood zastavili. Síce by zrušili všetok život v galaxii, ale Forerunneri to považovali za malú cenu za zastavenie Floodu. 

Pre zaujímavosť, v hre bol Flood už priamo na Halo a zničili ho zničením celého Halo prstenca. Možno tu to so zničením spravia podobne, ak ho teda nejako nedokáže ovládnuť Kwan. 

Aká bola druhá séria Halo seriálu?

V poslednej časti série boli k tomu pridané aj prvé náznaky z Forerunnerov a to v prestrihoch komunikácie Master Chiefa s 343 Guilty Spark. Ten bude sprevádzať Master Chiefa po mimozemskom zariadení v tretej sérii. V ňom bude zároveň aj Mekee a každý ho zjavne bude presviedčať o svojej pravde a o tom, aby mu pomohol v svojom cieli.

 

Celkovo je obsahovo a príbehovo seriál veľmi dobre postavený. Druhá séria udalosti naplno rozbehla a keby si odpustili nejaké zbytočné zdržiavačky (prípadne aj postavy), alebo rozšírili epizódy, mohlo sa tam toho vopchať viac zmestiť viac. Ale tu autori sami povedali, že v niektorých veciach ich rozpočet nepustí. Napriek tomu v druhej sérii dosiahli dobrý výsledok.





Páči sa mi! (+7)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19997)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk