Týždenník - Vivat Slovakia a Kingdom Come II

Tento týždeň sme tu mali dve väčšie veci a to vydanie slovenského Vivat Slovakia v early access a ohlásenie českého Kingdom Come Deliverance II.

pridal saver 21.4.2024 o 20:54 pod hry
Týždenník - Vivat Slovakia a Kingdom Come II

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali dve väčšie veci a to vydanie slovenského Vivat Slovakia v early access a ohlásenie českého Kingdom Come Deliverance II. Kde Vivat robí indie tím, náležite tam vidieť aj rozdiel, ale stále je to naša prvá hra v otvorenom meste a síce nie je dokončená, určitý základ, na ktorom sa dá stavať, tam je. Uvidíme, ako to autori dotiahnu do vydania. Bližšie sme to rozobrali v prvých dojmoch.

Kingdom Come Deliverance II bola iná liga, ktorá posúva pôvodnú hru vpred, ponecháva hlavnú postavu, ale vysiela ju ďalej do sveta. Hra teraz bude mať dve územia, kde je svet dvojnásobne väčší ako svet pôvodnej hry. Bude viac detailov, viac možností v prostredí a aj rozsiahlejší príbeh. Je to hlavne vďaka financiám a tomu, že na hre robí 250 zamestnancov. Bližšie sme sa na hru pozreli v preview a autori poznamenali, že to teraz bude diverznejšie.

Z ďalších nových slovenských vecí prišiel aj Mafia Mission Pack 2 mod pre pôvodnú Mafiu. Keď spomíname Mafiu, možno čoskoro budeme počuť ohlásenie Mafie 4. Z Česka prišlo ohlásenie od Bohemie, ktorá Vigor konečne vydá aj na PC. Popritom bol naznačený príchod Kena: Bridge of Spirits na Xbox.. Pritom bol Prison Architect 2 odložený na september, k tomu autori Baldur's Gate 3 priblížili ďalší update pre hru a potvrdili, že robia na dvoch nových hrách. 

Microsoft predstavil nové hry do Game Passu, ktorý dostane Manor Lords, Harold Halibut alebo NHL 24. Mimochodom, EA sa spýtalo svojej NHL 24 hry, kto tento rok vyhrá Stanley Cup, a prinieslo aj trailer na F1 24. Microsoft ešte vydal Grounded vo Fully Yoked a to aj na PS5 a Switch. Sony ukázalo aj PC požiadavky na Ghost of Tsushima, pritom to bude prvý ich port, ktorý bude mať zapracované trofeje. Zároveň sme bližšie rozpísali podmienky pre PS5 Pro Enhanced označenie.

Zo zaujímavých noviniek Koei Tecmo povedalo, že je sklamané z predaja svojich hier, hlavne z nového Rise of Ronin. Začalo sa hovoriť, či bude Cillian Murphy záporákom vo Far Cry 7, kde leaker to naznačil, ale následne vyvrátil, keďže obrázkom Cilliana asi myslel atómovú bombu. K tomu CD Projekt začal testovať rozšírené modovacie nástroje REDkit pre Witchera 3. Microsoft ohlásil, že Sea of Thieves už má 40 miliónov hráčov a Wolf Among Us 2 ukázal prvé zábery. Test pripravuje aj Hades 2 a Dead Island 2 práve dostal SoLA expanziu

Zo seriálov už bolo finálne potvrdené, že Witcher seriál bude mať 5 sérií, práve sa začala natáčať štvrtá. Tieto posledné dve budú už bez Henryho Cavilla. Možno už sledovanosť seriálu nebude taká vysoká, ale Netflixu to môže byť jedno, už má 270 miliónov predplatiteľov. Popritom Amazon potvrdil aj druhú sériu Fallout seriálu. Ten odštartoval mimoriadne úspešne a uvidíme, ako ho budú autori smerovať ďalej. V druhej sérii čakáme prídavok New Vegas. Okrem toho z herných filmov sme tu mali informáciu, že Keanu Reeves bude dabovať Shadowa v Sonic the Hedgehog 3 filme. A mimo herných sme mali trailer na  Transformers One a Trap  od Shyamalana a recenzie na Knitov ostrov a zaujímavý Civil War / Kolaps.

Z hardvéru a mobilov Motorola predstavila Edge 50 sériu mobilov s Ultra, Pro a Fusion modelmi, pridala aj Buds slúchadlá. Slúchadlá predstavil aj Nothing a to Ear a Ear(a). Asus ukázal svoj 8K mini LED monitor a retro konzoly Evercade predstavili svoje refreshe. Sony k tomu ukázalo svoje nové TV Bravia 7, 8 a 9. Pre zaujímavosť, najpredávanejšou značkou mobilov za posledný štvrťrok je Samsung. Nakoniec Boston Dynamics predstavilo novú verziu Atlas robota.

Z článkov sme okrem  Vivat Slovakia (Early Access) a ohlásenia Kingdom Come: Deliverance II ponúkli dojmy na Furnish Master, Nightingale a ohodnotili sme Taxi Life: A City Driving Simulator. V interview sme sa porozprávali s autorom nezávislej hry Always In Mind. Z hardvéru sme otestovali Xiaomi 14.

Keďže teraz je Fallout téma aktuálna, zhrnuli sme históriu Fallout série. Rovnako keď sa teraz spomínali slovenské hry, pozreli sme sa na to, aké boli najväčšie slovenské hry. Pozreli sme sa aj na aktuálnu ponuku mobilov.

Keďže sme konečne prekonali bugy v adventúre Harold Halibut, mohli sme ju prejsť a budúci týždeň prinesieme recenziu. Taktiež sa pozrieme na Lunar Lander Beyond od Atari a prinesieme ďalšie recenzie na zaujímavý hardvér.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20275)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk