Na Game Access do Brna zavíta otec Deus Ex aj skladateľ Alan Wake

Ďalší ročník známej brnenskej hernej konferencie privíta ďalšie významné osobnosti herného priemyslu.

pridal matus_ace 25.4.2024 o 10:21 pod hry
Na Game Access do Brna zavíta otec Deus Ex aj skladateľ Alan Wake

HRY > NOVINKY >

Konferencia pre herných vývojárov Game Access opäť zavíta do priestorov brnenského výstaviska, a to 31. mája a 1. júna. Siedmy ročník akcie plánuje prilákať cez 2000 návštevníkov a 350 zúčastnených firiem. Organizátori pre nich pripravili bohatú nádielku prednášok, ukážok vydaných aj nevydaných hier, príležitostí pre networking aj ponúk pracovných pozícií v prominentných štúdiách

Dva dni konferencie navyše doplnia dva koncerty hernej hudby. Výber toho najlepšieho z českých herných soundtrackov zahrá v sobotu 1. júna Filharmónia Brno. Návštevníci Czech Games Live Orchestra tu budú počuť hudbu z legendárnej série Mafia, nedávneho RTS hitu Last Train Home, surrealistickej hororovej adventúry Someday You'll Return aj série vojenských simulácií Arma. To všetko v parádnom orchestrálnom prevedení doplnenom o videoprojekciu scén z daných hier.

Na Game Access do Brna zavíta otec Deus Ex aj skladateľ Alan Wake

V nedeľu 2. júna zas do Brna zavíta poľská kapela Percival Schuttenbach, ktorá sa podieľala na tvorbe soundtracku do úspešnej hry Zaklínač 3: Divoký Hon. Ich predstavenie pod názvom Wild Hunt Live čerpá práve z tohto repertoáru. S pomocou tradičných nástrojov, mocných vokálov i tanečných vystúpení Percival vytvorí dokonalý zážitok ako pre všetkých fanúšikov Zaklínača, tak pre milovníkov slovanskej folkovej hudby.

Na Game Access do Brna zavíta otec Deus Ex aj skladateľ Alan Wake

Samotná konferencia ako tradične láka nielen profesionálnych vývojárov z domova i zo sveta, ale aj začiatočníkov, študentov, umelcov, vydavateľov a všetkých ďalších záujemcov o herný priemysel. Pre tých ambicióznych z nich Game Access ponúka sekciu Indie Showcase, kde bude až 100 nezávislých tímov vystavovať svoje projekty a zbierať spätnú väzbu od kolegov. Tie najlepšie z nich vývojárska komunita zvolí na záver konferencie v rámci Indie Awards.

Ako už býva pri tejto konferencii zvykom, do Brna priláka skutočne významné osobnosti herného priemyslu. Na Game Access 24 tak dorazí napríklad Warren Spector, režisér, producent a dizajnér, ktorý stál pri vývoji legendárnych hier ako je System Shock, Deus Ex alebo rad titulov zo série Ultima. Ďalej sa môžete tešiť na prednášku Harryho Kruegera, kreatívneho režiséra s viac ako 15 rokmi skúseností pri fínskom štúdiu Housemarque, známeho vďaka hrám ako je Returnal či Nex Machina. Príde aj Jill Murray, ktorá tvorila príbehy hier ako Assassin's Creed IV: Black Flag a Shadow of Tomb Raider, a nedávno pomáhala spracovať úspešný komiks a animovaný seriál Invincible do hernej podoby. A milovníci dobrého soundtracku určite ocenia Petriho Alanka, skladateľa hudby do takých hitov ako Alan Wake 1 a 2, Control a Quantum Break.

Títo a cez ďalších 80 významných rečníkov sa stretne s návštevníkmi Game Access na ploche cez 12 000 m2 v Pavilóne P. Spoločne so živou hudbou, pestrou ponukou programu aj skvelou komornou atmosférou zážitok na výstavisku vyvrcholí na hlavnej párty. Ďalšie 2 networkingové párty potom ako tradične návštevníkov zavedú do zaujímavých zákutí Brna. Tohto roku to bude Cabaret Des Péchés a klub Fléda.

Na akcii samozrejme nebudú chýbať partneri z radov herných štúdií i technologických firiem, ktoré tu budú prezentovať svoje projekty, naberať zamestnancov a spoločne budovať vývojársku komunitu. Patrí medzi ne napríklad Keen Software House, Hangar 13 a Alda Games a ďalšie. Game Access 24 sa koná pod záštitou mesta Brna a za podpory Juhomoravského kraja. V rámci podpory vzdelávania mladých vývojárov ponúka Game Access výhodné študentské lístky aj možnosti bližšej kooperácie pre školy.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (0)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20303)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk