BUZZ! BRAIN BENDER

BUZZ! BRAIN BENDER

3.0

Buzz mení svoje prostredie a z televízneho prostredia zavítal do laboratória, aby vám zmeral výkon mozgu.

Recenzia na PSP verziu

Moderátor Buzz by sa mal držať svojho chlebodarcu a vrátiť sa naspäť do štúdia uvádzať obľúbené kvízové hry. Papuľnatý blondiak sa ako celebrita upísal čomukoľvek, čo vonia farebnými papierikmi a tak sa ocitol v laboratóriu ako uvádzač, poviem to na rovinu, trápnej kópie Brain Training, ktorá už bohužiaľ nie je v móde. Buzz! Brain Bender je jednoducho výstrelom naslepo a do neznáma. Tvári sa ako dôstojný tréner mozgovej kôry, ale jeho snahu prekuknete skôr, než si stihnete položiť otázku:

Len 16 minihier?

Buzz! Brain Bender tvoria štyri okruhy po štyri minihry, ktoré majú tendenciu častým hraním cibriť postreh, rýchlosť počtov a pozorovacie schopnosti. Samozrejme, za predpokladu, že v reálnom živote budete musieť riešiť problém, ktoré auto je výkonnejšie, keď sú obe spojené lanom a preťahujú sa. Minihry postrádajú dôveryhodnosť a praktickosť, až na malé výnimky je hľadanie párov zvieratiek či hľadanie správneho kúsku puzzle mimoriadne nezaujímavé. Opakom je bleskové rátanie matematických príkladov či zlomky vo forme nakrájanej pizze. Vyťukávanie zvukov v presnom poradí alebo identifikovanie predmetov podľa siluet sme tu už mali predtým a nájdete ich aj v Brain Bender.

Každá z minihier má odstupňovanú obtiažnosť a jej priebeh je sťažený zmenou farebnej palety napríklad na domine či hracích kameňoch. Ide o známy trik, ktorého úlohou je spomaliť vaše nastolené tempo rozmýšľania a zviesť vás k nesprávnym odpovediam. Úlohy sú striktne a kruto obmedzené časom, mnohé minihry závisia od púheho šťastia a náhody ako porovnávanie dvoch skupín zvierat. Skúšaním a praktizovaním sa dajú memorizovať obrazce, príklady, dokonca aj ich následnosť, no na zlaté medaile na najvyššej obtiažnosti kľudne môžete zabudnúť.

Buzz! Brain Bender
Buzz! Brain Bender Hľadanie párov sa postupne komplikuje obrázkami.
Hľadanie párov sa postupne komplikuje obrázkami.


Buzz! Brain Bender Ktorý z pirátov bude bohatý?
Ktorý z pirátov bude bohatý?


Buzz! Brain Bender Tak to máme...
Tak to máme...






Len 16 minút?

Akademická štvrťhodinka je približne čas potrebný na zdolanie všetkých minihier. Čo chýba Buzz! Brain Bender je správna motivácia hráča neustále sa vracať a zlepšovať dosiahnuté výsledky. Trofeje v tomto prípade majú opačný efekt. Pri pohľade na popisy vás prejde chuť skúšať všetko prejsť na zlato. Vysoko nastavené nároky na rýchlosť a precíznosť vám podkopú sebavedomie a hra má skutočne tendencie presvedčiť hráča, aby sa k nej už po prvej hodinke nikdy nevrátil.

Ako tréner zlyháva v tipoch a trikoch a vedení štatistiky. Je síce možné založiť štyri profily, ale čo z toho, keď sa nedajú navzájom porovnávať a nevidíte či mladšiemu súrodencovi to ide lepšie ako vám. Brain Bender neobsahuje ani kalendár so zvýraznenými dňami, kedy ste trénovali. Najhoršie je na tom pridaná hodnota, ktorá tu prakticky nie je. Okrem testu s prirovnávaním vášho výkonu mozgu k domácim spotrebičom (IQ vysávača, toustovača a pod), je tu séria challengov založených na minihrách a multiplayer pre šiestich vo forme Pass the PSP. Vyberiete kategórie, obtiažnosť a môžete si merať sily s kamarátmi na jednom PSP. Hra meria výkony v Kilojouloch a na rozdiel od singleplayeru, sú pekne porovnateľné v jednoduchom riadkovom grafe.

Skutočný tréning?

Najväčšou prednosťou Buzz! Brain Bender je technické spracovanie. Všetko beží ako z praku, bez zbytočného čakania alebo loadingov. Popisy k jednotlivým úlohám sa dajú preskočiť, takisto aj renderované sekvencie. Jedna minihra strieda druhú a sú skvelo komentované Buzzom. Štipľavé poznámky majú stále šťavu, sú aktuálne a vedia vás rozosmiať. Ovládacia schéma požičaná z predchodcu je ľahko pochopiteľná a jasná od prvého okamihu. Výber odpovedí na štyroch tlačítkach nemohol byť jednoduchší.

Absencia motivácie a pridanej hodnoty robia z Buzz! Brain Bender krátky epizodický obsah, ktorý by mal byť distribuovaný ako balíček k niečomu väčšiemu. Dokúpite, nainštalujete a tých pár drobných za tých pár minút neľutujete. Realita je však iná a Sony sa snaží podstrčiť pod vianočný stromček niečo, čo nielenže vyšlo už z módy, ale svojím spracovaním ďaleko zaostáva za svojím vzorom. Vyhnite sa tomuto rádoby testu a radšej si užite poriadnu zábavu s poriadnym kvízom Master Quiz.


napísal spacejunker 17.12.2008
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
3.0
Ohodnotiť
BUZZ! BRAIN BENDER
+ hlášky Buzza
+ Pass the PSP
- bez pridanej hodnoty
- žiadna možnosť porovnávať profily
- chýba kalendár


RECENZIE HRÁČOV
PSP

Vývoj: SCEE / SONY Czech / SCEE
Štýl: Logická
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  november 2008
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NAJNOVŠIE NOVINKY
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19552)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk