SAINTS ROW: GAT OUT OF HELL

SAINTS ROW: GAT OUT OF HELL

6.5

Malá pekelná vsuvka pred Saints Row V

Recenzia na PC verziu

Volition pod taktovkou Deep Silver posúvajú Saints Row značku vpred, aj keď zatiaľ vpred len na polcesty k Saints Row V. Práve totiž spolu s portom Saints Row IV na nové konzoly vydali aj samostatnú expanziu Gat out of Hell, a to ako na staré, tak aj na nové platformy. Expanzia ostáva na pôvodnom engine a napriek tomu, že ten už začína byť zastaralý, od Saints Row ako vždy môžeme čakať veľa zábavy.

V príbehu sa dostaneme do obdobia po Saints Row IV, kedy je šéf gangu svätých prezidentom galaxie a zdá sa, že ho po mimozemskej invázií už nemá čo prekvapiť. No nie je to pravda, stále ešte do boja nezasiahla jedna sila, a to sám Satan. Tomu sa moc prezidenta tak páči, že ho vtiahne do svojho sveta a plánuje oženiť so svojou dcérou Jezzabel. To, samozrejme, nebude také jednoduché ako si Satan myslel. Keď je šéf v problémoch, do akcie vstupuje jeho pravá ruka Gat, ktorý sa spolu s Kinzie vydáva do pekla. Obaja sú odhodlaní dotiahnuť ho späť, aj keby to malo znamenať zničenie celého pekla..

Saints Row: Gat out of Hell
Saints Row: Gat out of Hell Vitajte v pekle, priatelia!
Vitajte v pekle, priatelia!


Saints Row: Gat out of Hell Gatovi narástli krídla a spraví si výlet nad pekelnym mestom.
Gatovi narástli krídla a spraví si výlet nad pekelnym mestom.


Saints Row: Gat out of Hell Jezzabel, Satanova dcéra, ktorú chce otecko vydať za prezidenta.
Jezzabel, Satanova dcéra, ktorú chce otecko vydať za prezidenta.





Dvojicu čaká zábavná, aj keď vzhľadom na štýl expanzie kratšia cesta. No na druhej strane prináša nové mesto, nový príbeh a nové možnosti. Napokon, ste v pekle a nič nebude rovnaké ako bolo na povrchu. Mesto bude pekelným obrazom Steelportu, trochu menším, zničeným a zaliatym lávou. Rovnako expanzia tentoraz  nebude mať súvislý sled misii, ponúkne voľnosť v spĺňaní a výbere úloh a celé to bude doprevádzať čítaný príbeh z knihy, čo je mierna zmena oproti priamemu rozprávaniu pôvodných hier. Autori si tým zjednodušili vytváranie ďalších prestrihových scén a miestami to aj vidieť, ale nie je to výrazné.

Samotná hrateľnosť nie je výrazne odlišná od Saints Row IV, je však prispôsobená pekelným podmienkam, a teda zatiaľ čo minule sme mali superschopnosti, teraz budeme mať pekelné schopnosti a napríklad dostaneme anjelské krídla, vďaka ktorým budeme môcť rýchlejšie lietať po okolí. Ale dostaneme aj silu s možnosťou skamenenia nepriateľov, skokov, dupnutia, rýchlosti a podobných síl, ktoré si postupne v hre budeme môcť vylepšovať, aby sme na uliciach pekelného Steelportu mohli zabíjať démonov. K tomu pribudnú aj rozmanité zbrane určené priamo do pekla, ktorým tiež nechýbajú upgrady.

Celé to dopĺňajú pekelné minihry a aktivity. Napríklad si tak zopakujeme poistné podvody, ale teraz s explodujúcou dušou jedného z nešťastníkov v pekle, budeme vyčisťovať územia, aktivovať teleportačné brány a postupne pre jednotlivých vládcov štvrtí, ako Shakespeare, Čierna brada alebo Dracula, zaisťovať dominanciu nad ulicami a likvidovať satanské jednotky. Robiť to budeme pre jedinú vec, a to aby si nás všimol samotný Satan. Prakticky mu v jeho meste rozpútame doslova peklo. No skôr ako si nás všimne on, všimne si nás Jezzabel, ktorá sa rovnako nechce vydať za niekoho neznámeho, napriek tomu, že je to prezident galaxie. Náležite to aj rozpovie v jednej z najlepších scén v hre, a to muzikálovej vsuvke.

Mimo scén zabaví aj lietanie mestom s novými krídlami, ktoré však hlavne zo začiatku veľa nevydržia a treba veľa oddychovať, rovnako aj pri rýchlom behaní. Ale vždy je to lepšie, ako použiť staré rozpadnuté zhrdzavené vraky áut v pekle, ktorých sú plné ulice. Ale nájdu sa aj vyzbrojené tanky satanských jednotiek alebo masívne monster trucky. Dotvárajú to zbrane, ktoré sú v pekle na vysokej úrovni a ponúkajú rôzne extrémy, ako ovládané kreslo s rotačnými guľometmi, ktoré si v hre skutočne užijete, hlavne ak ho vylepšíte na maximum. Upgrady a aj všetky nákupy zbraní sa uskutočňujú v pouličných automatoch, keďže je to peklo a zbrane sú tu samozrejmosťou.

Pozornosť Satana si získate asi tak za štyri hodiny, zatiaľ čo celé mesto a všetky štvrte ovládnete približne za 8 hodín. Aj keď po ukončení kampane sa to už zmení len na ďalšie hodiny dosť repetitívneho plienenia pekla. Totiž zatiaľ čo zo začiatku sa postupne otvárajú rôzne typy úloh, ktoré prispievajú k rozmanitosti a príbehové prestrihové scény k zábave, potom je to už len o strieľaní a ďalšom zvyšovaní upgradov alebo vylepšovaní postavy, respektíve oboch postáv, keďže môžete hrať za Gata alebo Kinzie. Možno ešte kooperačná hra vám môže zábavu rozšíriť, ale jednoznačne je to hra na štyri hodiny, na konci ktorých vás poteší možnosť vybrať si jednu z rôznych záverečných scén. Viac od toho nečakajte.

Saints Row: Gat out of Hell
Saints Row: Gat out of Hell Úlohy budú v hre dosť stereotypné, ale zabíjanie pekelníkov je prvých pár hodín zábavné.
Úlohy budú v hre dosť stereotypné, ale zabíjanie pekelníkov je prvých pár hodín zábavné.


Saints Row: Gat out of Hell Satan sa len tak ľahko nedá. Chce vydať svoju dcéru.
Satan sa len tak ľahko nedá. Chce vydať svoju dcéru.


Saints Row: Gat out of Hell Mesto obohacujú rôzne doplnky, ako napríklad pirátska loď Čiernej brady
Mesto obohacujú rôzne doplnky, ako napríklad pirátska loď Čiernej brady





Graficky je už hra viditeľne zastaralá, hoci je veľmi pozitívne, že autori vymenili celé prostredie a dali mu znovu inú atmosféru a aj farbu. Kým teda štvorka bola fialová, toto rozšírenie je, samozrejme, pekelne červené. Je to teraz menšie mesto, ale stále má štyri štvrte s rôznou architektúrou, kde nájdete mrakodrapy, ale aj zničenú štvrť, rôzne getá alebo pirátsku loď, Draculov zámok. Nedá sa povedať, že by mesto oslnilo, je tam pár nápadov, ale až na lávu a mŕtvych v uliciach je to taká zvláštna vízia pekla. Taká nevýrazná, málo násilná, ba až nudná. Ani vy peklo nespravíte dostatočne brutálnym. Zachraňuje to jedine hrateľnosť a prestrihové scény sú parádne a zábavné. Neustále vtipy, narážky a muzikálová pasáž hru veľmi pekne oživujú. Samotná hudobná stránka je však utlmená.

Celkovo je Gat out of Hell krátka, ale zábavná vsuvka medzi Saints Row IV a V. Ponúka síce starú grafiku, ale pritom množstvo nových aktivít, ktoré peklo odlišuje od predchádzajúcej hry. Tak či tak, je to hlavne pre fanúšikov. Ak vás Saints Row nebaví, nie je dôvod po hre siahať, ak však máte sériu radi, pomôže vám vyplniť čas do príchodu novej hry. Týmto titulom zároveň autori ukazujú, že sa neboja zmeny a vždy posunú sériu niečím vpred, na novú úroveň, aj keď v tomto prípade to mohli viac dotiahnuť. Uvidíme, kam sa posunú nabudúce, ale dôležitý už bude hlavne nový engine, pretože starý im už v dnešnej dobe neprejde.

Saints Row: Gat out of Hell
Saints Row: Gat out of Hell Ulice síce lemujú rozpadnuté vraky, ale nájdu sa aj vyzbrojené tanky.
Ulice síce lemujú rozpadnuté vraky, ale nájdu sa aj vyzbrojené tanky.


Saints Row: Gat out of Hell Zbrane sú v hre zábavné a najlepšie je vyzbrojené kreslo.
Zbrane sú v hre zábavné a najlepšie je vyzbrojené kreslo.


Saints Row: Gat out of Hell Samotné mesto nie je veľké, ale  na pár hodín zábavy postačí.
Samotné mesto nie je veľké, ale na pár hodín zábavy postačí.





napísal saver 2.2.2015
Páči sa mi!
6.5
Vo svete
6.8
Ohodnotiť
SAINTS ROW: GAT OUT OF HELL
+ nové pekelné prostredie
+ množstvo humoru na každom kroku
+ zábavné zbrane
+ kooperácia
- graficky titul zaostáva
- vykreslenie pekla je nevýrazné
- postupne repetitívne úlohy


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One
Xbox One BC

Vývoj: Deep Silver / Volition
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 29. január 2015
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk