Týždenník - Samuraji povstávajú

Tento týždeň nám rezonovali hneď tri samurajské hry, a pridalo sa GTA 6.

pridal saver 19.5.2024 o 21:21 pod hry
Týždenník - Samuraji povstávajú

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň nám oživilo predstavenie novej Assassin's creed hry a približnie času vydania GTA VI. GTA VI malo pôvodne dátum na rok 2025, teraz Take 2 konkretizoval, že vyjde na jeseň 2025. Minimálne by to vtedy chceli vydať, ale Rockstar je Rockstar a jeho odklady poznáme. Popritom sa rozoberalo, že GTA VI bude mať cez 1500 eventov vo svojom svete.

Keď sme pri Take 2, to je za posledný štvrťrok v 2.9 miliardovej strate a veľmi tak vydanie GTA VI potrebuje. Zároveň sa zdá, že si chcú zarobiť na vydaní Red Dead Redemption 1 na PC, ale zatiaľ ho neohlásili.

Čo sa týka Assassin's Creed Shadows, hra dostala prvý trailer, ukázala hlavných hrdinov a aj lokalitu hry. Teda vedeli sme, že to bude Japonsko, ale teraz to Ubisoft priblížil a pôjde o stredné Japonsko, v časoch kedy sa Nobunaga snažil spojiť krajinu silou.  Po svojom boku mal čierneho samuraja Yasukeho, ktorého sa zmocníme, spolu s shinobi dievčaťom Naoe. Budeme sa môcť medzi nimi ľubovoľne prepínať, väčšina hry sa bude dať prejsť len s jedným z nich. Každý bude mať iné možnosti a schopnosti v bojoch alebo lezení a budete si tak môcť vybrať, čo vám viac vyhovuje. Síce nie každému sadne černoch ako samuraj ale predobjednávky sú vraj vysoké. Hra bude teraz už len na PC a nové konzoly, vďaka čomu bude vizuál lepší a budú sa meniť aj ročné obdobia.

V samurajskej dobe práve vyšiel Ghost of Tsushima na PC, ten prinesie prakticky skopírovaný Assassins Creed štýl hrateľnosti, ale ešte v čase pred Shadows a to počas vojny s Mongolmi. Hra na Steame odštartovala slušne a teraz sa pohybuje okolo 75 tisíc súčasných hráčov. Mierne tak predbehol God of War, ktorý mal rekord 73 tisíc.  Keby nebolo kontroverzie okolo núteného PSN pre multiplayer a osekanie krajín, v ktorých PSN nie je, mohlo byť číslo aj vyššie. Zároveň prihlásenie do PSN nepôjde na Steam Decku, ide len cez windows.

Microsoft medzitým oslavuje  15 rokov Minecraftu, za ktoré hra už predala cez 300 miliónov kusov a stále pokračuje v raste a predajoch. K tomu ich Starfield dostal 60 fps režim a update máp, zároveň Forza Motorsport predstavila ďalšie novinky, Diablo IV dostalo novú sezónu a dozvedeli sme, že Redfall ešte dostane posledný update s offline režimom. Štúdio bude následne zrušené, ale na druhej strane bolo vytvorené nové Elsewhere Entertainment v Poľsku zložené z množstva vývojárov Witchera 3. Aktuálne je v ňom vraj 75% vývojárov z CD Projektu. Microsoft popritom potvrdil, že dá tohtoročné Call of Duty do Game Passu. K tomu je stále viac náznakov, že ich nová Xbox konzola vraj vyjde na jeseň 2026. Microsoft hovorí, že spravia s výkonom najväčší skok doteraz. Uvidíme však, akú architektúru použijú. 

 

Tento týždeň Microsoft updatol aj Xbox Cloud, ktorý dostal ovládanie myšou a klávesnicou pre prvé hry. Popritom predstavil nové hry do Game passu, ktoré vedie prichádzajúci Hellblade II. Ten začal už začal s kampaňou a predstavoval napríklad binaurálny zvuk, aký ste ešte nepočuli, ale aj spracovanie bojov, ktoré posúva na vyšší level. Ukázali aj foto režim a približili aj doterajší príbeh. Recenzie prídu v utorok.

Sony predstavilo PS Plus Extra a Premium tituly na máj a popritom zrušilo desiatky titulov zo služby. Dozvedeli sme sa, že plánujú prezradiť víziu pre PlayStation do konca mesiaca, ale už teraz dali hernej divízii dvoch nových šéfov. Tí nahradia odídeného Jima Ryana.  Zároveň ich teší Helldivers 2, ktorý má na konte 12 miliónov predaných kusov a je najrýchlejšie sa predávanou Sony hrou.  Je to ich prvý titul naraz predávaný aj na PC, takže im to môže veľa naznačiť. Nakoniec, aj tak chcú ísť do multiplatforiem.

 

Rovnako aj  Square Enix mení stratégiu na multiplatformovú, zistilo, že exkluzivity im veľmi nejdú a zbytočne tam strácajú peniaze. Totiž  FF16, FF7 Rebirth a ani Foamstars nedosiahli očakávané predaje. Teraz reštrukturalizujú a uvidíme, aké budú ďalšie ohlásenia.

Ak chcete hry zadarmo tak Epic rozdáva hru Dragon Age: Inquisition a Sega rozdáva Endless Legend. Z iných noviniek sa podľa informácii pripravuje Total War: Star Wars, ako aj ďalšie dve Total War hry.  Ale prekvapivo Ubisoft zrušil The Division Heartland, viac zdrojov tak investuje do XDefiantu a Rainbow Six. Neprekvapivo Capcom pracuje na remaku prvej Resident Evil hry

Zo slovenských hier sa ukázal Dust & Rain, ktorý bude ako slovenský Fallout a Jester's Quest predvádza svoju ústrednú skladbu. Z českých hier Vigor dostal dátum vydania na PC. K tomu sa objavili aj leaknuté zábery z testu novej MOBA Valve hry Deadlock a veľa vecí bolo aj z Dead By Daylight, kde hlavne The Casting of Frank Stone ukazuje svoj príbeh a aj nový 2v8 režim alebo Dungeons and Dragons crossover. Ukázal sa aj Greedfall 2.

Z hardvéru sme sa dozvedeli, že Asus ROG Ally X bude zrejme mať 24GB RAM, uvideli sme notebook  ASUS Vivobook S 15 so snapdragonom X Elite. Steelseries ohlásil nový headset Nova 5 a zdá sa, že Nvidia robí s Mediatekom čipy pre handheldy a konzoly.  Malé retro konzoly ohlásila Ayaneo . Začal sa aj rozruch okolo DisplayPort 2.1 káblov, kde ani certifikované poriadne nefungujú a OpenAI predviedlo GPT-4o svojho hlasového AI asistenta.

Zo seriálov sme tu mali prvé zábery na Liama Hemswortha ako Geralta v Zaklínačovi ale aj prvé zábery z natáčania druhej série The Last of Us seriálu. V oblasti seriálov sme sa dozvedeli, že Nicolas Cage dostal úlohu Noir Spidermana, k tomu je v príprave Tomb Raider seriál a trailery sme tu mali na Dune: Prophecy seriál, ktorý vyzerá dobre, prichádza aj House of the Dragon - Season 2 a rovnako Lord of The Rings: The Rings of Power Season 2. Z filmov dostal trailer slovenský film Miki a Copollov nezmysel Megalopolis.

Z recenzii sme ohodnotili samurajskú slovenskú bojovku Die by the Blade, ktorá nenaplnila očakávania. Zároveň sme ohodnotili Men of War II, ktorý tiež mohol ponúknuť viac. Pridali sme recenzie na Sand Land, detský Farming Simulator Kids, a Unicorn Overlord. Pozreli sme sa aj na slovenskú fps Quadrillion, ktorá vyzerá na decentnú retro fps. Z hardvéru sme sa pozreli na Samsung QE55Q70D - QLED TV, čo je prekvapivo vysoko nacenený LCD TV s edge podsvietením.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Procesor na notebooku - vysoké... (9)
Zdar mám tento procesor na notebooku: intel core i...
|Prevodník av na hdmi (1)
Ahojte, odporučili by ste nejaký prevodník prevodn...
|Predám pc pc ryzen 5 5500, rx ... (4)
Predám PC v nasledujúcej konfigurácii: Procesor: ...
|Rtx 4070 vs rx 7800 xt/ 7900 g... (9)
Zdravím! Nedávno som skladal nový PC, cca 3 týždn...
|Madison vr (1)
Chcel by som opýtať mám nárok na nejakú zľavu na M...
|Svet, ukrajina, vojny ... (21520)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk