GLORIOUS MODEL I 2 WIRELESS

GLORIOUS MODEL I 2 WIRELESS

Nový vyzývateľ v ultraľahkej váhe

Test

Nazvať svoju značku Glorious, to už chce peknú dávku sebavedomia. Nič proti tomu, ak je to sebavedomie zaslúžené a v prípade tejto značky sa ukazuje, že na tom vôbec nie je zle. Aj keď teda minimálne v našich končinách nepatrí medzi tie najznámejšie, pomaličky sa ale dostáva medzi hráčov aj u nás. A prečo by ste pri tých všetkých Logitechoch, Corsairoch a Razeroch mali zvažovať aj niečo od Glorious? Na to sa pozrieme na príklade hernej myšky Glorious Model I 2 Wireless, ktorá je ďalším vyzývateľom v ultraľahkej váhe.

Táto herná myška prichádza v relatívne jednoduchom balení, ale nezabúda ani na nejaké to príslušenstvo navyše. Okrem myšky tak v balení nájdete dvojmetrový opletaný USB-C kábel na pripojenie či nabíjanie, bezdrôtový receiver, extender, nejakú tú dokumentáciu, nálepku a aj alternatívne bočné tlačidlá, ak by ste si ich chceli vymeniť. Ja som bol spokojný už s tými pôvodnými, ale ak chcete skúsiť trochu iný štýl a dizajn, môžete skúsiť použiť alternatívnu sadu a uvidíte, či vám nesadnú lepšie. Za 99 eur to rozhodne nie je zlé.

Ešte kým sa dostanem k ďalším podrobnostiam, zastavím sa práve pri týchto alternatívnych tlačidlách, ktoré trochu menia ergonómiu, takže si musíte vyskúšať, ako vám sadnú. Tlačidlá, celkovo štyri (alternatívnych je 5), na boku myšky držia na magnetoch, takže ich výmena je jednoduchá. Respektíve mala by byť, za pár sekúnd len vyberiete a nasadíte nové. Akurát ono to také jednoduché nie je a je to dosť otrava. Prstami ich jednoducho nevyberiete, potrebujete na to pribalenú ihlu, ktorou musíte tlačidlá vypáčiť. Je to zbytočne komplikované a aj pri nasadení tlačidla sa chvíľu treba hrať s tým, aby dobre zapadli.

Glorious Model I 2 Wireless

Ultraľahké myšky sú už pomerne bohatá kategória a nie je nič nezvyčajné, že sa dostávame k hmotnosti niekde okolo 60 gramov, takže Model I 2 je v zásade ešte pomerne ťažký so svojou hmotnosťou 75 gramov. Samozrejme, stále je ale poriadne ľahká a ak chcete nízku hmotnosť, táto myška vám to splní. Väčšinou sú tieto ľahké myšky aj rozmermi malé, keďže to tiež šetrí váhu. Táto je ale plnotučná vo svojej veľkosti, takže dobre sadne aj do väčších rúk a na rôzne druhy úchopov. Takže  v najväčších rozmeroch má 129x72x42mm. Akurát táto myška gramy zhadzovala hlavne perforáciou povrchu na chrbte, takže vidíte na jej vnútornosti. Osobne nie som veľký fanúšik takéhoto dizajnu, aj keď je pravda, že veľa nečistôt som v myške nemal. Respektíve žiadne viditeľné a to som s myškou aj cestoval.

Spomínané perforovanie je asi najvýraznejším dizajnovým prvkom tejto myšky a bude pútať pozornosť. Rovnako aj vnútornosti, ktoré sa tým odhaľujú. Tie sú navyše vysvietené RGB podsvietením myšky, takže sa naozaj dobre ukazujú. Myška je perforovaná aj zo spodnej strany. Inak tu výrobca išiel skôr po jednoduchosti a nie výstrednosti, takže sú tu pekné a elegantné línie, v ktorých sa ťahajú hrany, tlačidlá a aj podsvietenie. Značku pripomína len nenápadné logo.

Materiály prekvapili, aj keď je pravdou, že dnes už málokto a takmer nikto z týchto veľkých výrobcov nepoužíva lacné plasty, ak nemusí. Takže aj napriek perforovanému povrchu je myška pevná a odolná. Vydržala hodená v batohu na nejakých tých služobkách, nie sú na nej praskliny a ani škrabance. Plast je matný, príjemný na pohľad a aj na dotyk. Rolovacie koliesko je ľahké, príjemné na dotyk, jemne pogumované. Je prázdne, keďže aj tam sa dalo zhodiť pár gramov dole. Možno mi chýba nejaká jemná textúra na mieste, kde pri hraní máte palec.

Glorious Model I 2 Wireless

Model I 2 Wireless prichádza s 9 programovateľnými tlačidlami, kde máte klasické dve myšítka, medzi nimi rolovacie kolesko s možnosťou stlačenia a za ním dve ďalšie tlačidlá. Tie pri bežnom používaní slúžia na prepínanie medzi prednastavenými hodnotami DPI. To je päť a zvyšok tvorí spomínaná dvojica na ľavej strane, ktoré môžete elegantne ovládať palcom a je už len a len na vás, čo si tam nastavíte. Myšku si viete programovať prostredníctvom pomerne jednoduchého softvéru Glorious CORE. Viete si pekne nastaviť tlačidlá aj výkon, ale nastavenia podsvietenia sú pomerne limitované. Do pamäte myšky si viete uložiť tri profily.

Myš používa optický senzor BAMF 2.0, ktorý jej toho umožní zvládnuť naozaj dosť. Okrem vysokej presnosti a nízkej chybovosti tiež dosahuje 650IPS tracking, podporuje až 50G zrýchlenie a má podporu až do 26000DPI. Sú myšky aj s vyšším DPI, ale ako často píšem, tieto vysoké hodnoty sú extrémne a bohato si v drvivej väčšine prípadov vystačíte aj s nižším. Myška je tiež rýchla pri komunikácii s PC, keďže pri svojom wireless pripojení podporuje polling rate až 1000Hz. Okrem toho myš môžete pripojiť aj káblovo a cez Bluetooth 5.2. Slider na prepínanie je na spodnej strane myšky.

Pripojenie a aj podsvietenie ovplyvňuje aj výdrž batérie. Výrobca hovorí, že pri Bluetooth dosiahnete 210 hodín a pri 2,4GHz pripojení 110 hodín. To je skvelé, ale zároveň je to pri vypnutom podsvietení a hraní sa s nastaveniami. 2,4GHz pripojenie pri plnom podsvietení, maximálnom jase a hernom režime batériu vybije zhruba za deň. Našťastie si ale v CORE dokážete nastaviť rozdielne podsvietenie pre rôzne pripojenia, čo je super. Glorious Model I 2 Wireless je celkovo kvalitná, ľahká a rýchla myška s niekoľkými dobrými riešeniami, no aj pár neduhmi. Stále však nebude krokom vedľa, ak sa pre ňu rozhodnete.

Glorious Model I 2 Wireless


napísal matus_ace 10.7.2024
Páči sa mi! (+1)
GLORIOUS MODEL I 2 WIRELESS


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk