ALIENWARE 720H - WIRELESS HERNÝ HEADSET

ALIENWARE 720H - WIRELESS HERNÝ HEADSET

8.0

Nekompromisné bezdrôtové herné slúchadlá?

Test

Ako to už pri populárnych značkách býva, s predstavením noviniek všetci očakávame to najlepšie, čo daná značka v danej cenovej kategórii dokáže ponúknuť. Alienware ako priekopník v herných perifériách a herná ikona to má ešte náročnejšie. Konkurencia v segmente slúchadiel je nekompromisná a Alienware sa teda musel rozhodne snažiť, aby sa dokázal v silnej konkurencii presadiť a obhájiť svoju povesť.

Balenie a prvý dojem

Ako už býva zvykom, balenie produktov z dielne Alienware je jednoducho výborné. Či už samotným dizajnom, potlačou, tak aj kvalitou zvolených materiálov. Z pomedzi množstva herných slúchadiel to bude práve Alienware, ktorý bude už z diaľky vyčnievať a navodzovať vo vás pocit luxusného produktu. Dôležitejšie ako balenie je ale samotný produkt a obsah balenia. Okrem slúchadiel v balení nájdete napájací USB-C kábel, 3,5mm audio jack kábel s ovládaním mikrofónu, USB-C 2.4GHz prijímač a redukciu z USB-C na klasické USB. Samozrejme, nechýba manuál a nálepka s logom. Všetky káble sú s textilnou povrchovou úpravou, no zároveň sú príjemne mäkké a ohybné, pričom stále pôsobia pevným a kvalitným dojmom. Rovnako dobrý a solídny pocit získate aj pri prvom kontakte so slúchadlami. Hoci ide o plastové slúchadlá, pocitovo je plast veľmi dobre opracovaný. Plastu sekundujú  mäkké látkové povrchy, čo už len pri dotyku navodzuje pocit že slúchadlá budú veľmi pohodlné.

Alienware 720H - wireless herný headset
Alienware 720H - wireless herný headset Dizajn balenia zaujme nielen svojím dizajnom, ale aj kvalitou.
Dizajn balenia zaujme nielen svojím dizajnom, ale aj kvalitou.


Alienware 720H - wireless herný headset Okrem bezdrôtového pripojenia máte možnosť využiť aj 3.5mm jack
Okrem bezdrôtového pripojenia máte možnosť využiť aj 3.5mm jack


Alienware 720H - wireless herný headset V balení nájdete všetko potrebné
V balení nájdete všetko potrebné





Špecifikácie:

  • Reproduktor: 40mm
  • Mikrofón: Boom s potlačením hluku
  • Pripojenie: 3,5mm Jack, 2.4 GHz
  • Batéria: 30h
  • Rozsah frekvencií: 20Hz – 40 000Hz
  • Impedancia: 32 Ohm
  • Rozmery: 215 x 195 x 108 mm
  • Hmotnosť: 350g
  • Príslušenstvo: napájací USB-C kábel, 2,4GHz prijímač, USB-C redukcia, 3,5mm audio kábel
  • Ostatné: Hi-Res Audio, Dolby Atmos, AlienFX RGB

Jednou z najdôležitejších vecí pri slúchadlách a ich správnom výbere je ergonómia. Táto časť je veľmi špecifická, nakoľko každý používateľ má iné preferencie a zároveň aj iný tvar hlavy. Je preto nutné produkt ergonomicky prispôsobiť čo najväčšiemu počtu používateľov. Z našej skúsenosti môžeme potvrdiť, že túto časť Alienware zvládol veľmi dobre. Na výber máte z piatich stupňov nastavenia dĺžky, plus o dodatočné pohodlie sa postará elastický látkový popruh vďaka ktorému vám slúchadlá sadnú ako uliate, no zároveň si zachovajú pocit ľahkosti.

Mäkčené náušníky dobre utesnia vaše uši vo vnútri slúchadiel a dostatočne dobre vás odizolujú od vášho okolia. Výborná je aj voľba materiálu, ktorý tvorí textil, resp. určitá forma nylónu. Výhodou oproti koženým alebo koženkovým materiálom je nielen lepší komfort (menej potenia a nepríjemného pocitu tepla), ale aj jeho lepšia trvácnosť. Nevýhodou ale je že náušníky nie sú vymeniteľné. Zamrzí aj absencia aspoň nejakej formy skladania slúchadiel, alebo aspoň možnosť ich otočenia do plochého tvaru pre jednoduchšie balenie a prenášanie. To sa dá síce trochu ospravedlniť tým že ide o herné slúchadlá, no ak často cestujete 720H zaberú až zbytočne veľa miesta.

Alienware 720H - wireless herný headset
Alienware 720H - wireless herný headset Vďaka látkovému popruhu sú slúchadlá veľmi pohodlné
Vďaka látkovému popruhu sú slúchadlá veľmi pohodlné


Alienware 720H - wireless herný headset Slúchadlám dominuje látka a plast
Slúchadlám dominuje látka a plast


Alienware 720H - wireless herný headset Látkové náušníky sa prispôsobia tvaru vašej hlavy
Látkové náušníky sa prispôsobia tvaru vašej hlavy





Nakoľko ide o bezdrôtové slúchadlá, na ich tele sa nachádzajú aj ovládacie prvky. Na pravej strane nájdete tlačidlo na zapnutie a ovládanie hlasitosti, na ľavej 3,5mm jack, tlačidlo na stíšenie mikrofónu a prepínač pre priorizovanie hry alebo chatu. USB-C port pre nabíjanie sa nachádza na prednej pravej strane a na ľavej nájdeme výsuvný mikrofón. Ak je mikrofón v zatlačenej polohe, tak je automaticky stíšený, pričom po vytiahnutí sa aktivuje. Hoci ide o bezdrôtové slúchadlá, v danej cenovej kategórii zamrzí absencia Bluetooth pripojenia. Výdrž môžete očakávať na úrovni 30h, ktorú sa nám podarilo bez problémov potvrdiť aj počas testovania a vďaka rýchlemu nabíjaniu ste schopní slúchadlá dobiť za 15min na ďalších 6 hodín hrania.

Zvuk

To najdôležitejšie pri slúchadlách je, samozrejme, ich zvuk. Ak by ste od 720H očakávali kvalitu Hi-fi slúchadiel, budeme vás musieť sklamať. Ako už pri herných slúchadlách býva zvykom, dominujú výrazné, niekedy až preboostené basy. Stredy sú jemne skreslené, no ich primárne určenie sú hry a multimédia, čo zvládajú dobre. Celkovému dobrému dojmu zo zvuku pri hraní dopomáhajú 40mm meničom technológie ako Dolby Atmos alebo priestorový zvuk a Hi-Res Audio. Slúchadlá dokážu vyprodukovať maximálne 105dB a impedancia dosahuje úroveň 32 Ohm. Zvukový prejav môžete jemne upraviť vašim predstavám v Alienware Comand Centre aplikácii, no možnosti nastavení sú relatívne obmedzené. Takže ak si radi nastavujete slúchadlá podľa svojich požiadaviek trochu komplexnejšie, 720H nebudú pre vás. Každopádne, pre drvivú väčšinu bude prednastavený prejav slúchadiel dostatočný.

Mikrofón sa radí taktiež medzi lepší priemer, hoci jemne skresľuje zvuk. To je ale problém takmer všetkých herných headsetov. Zvuk je inak čistý a vďaka funkcii potláčania hluku dobre odfiltruje okolité ruchy. Využitie si teda 720H nájdu aj pri pracovných telefonátoch, nielen pri hraní. Ak ale chcete danú funkcionalitu využívať, musíte mať slúchadlá pripojené v bezdrôtovom móde.

Alienware 720H - wireless herný headset
Alienware 720H - wireless herný headset Výsuvný mikrofón sa deaktivuje po jeho zasunutí do slúchadieľ
Výsuvný mikrofón sa deaktivuje po jeho zasunutí do slúchadieľ


Alienware 720H - wireless herný headset Napájací port sa nachádza na prednej strane
Napájací port sa nachádza na prednej strane


Alienware 720H - wireless herný headset Ovládacie prvky sa nachádzajú na spodnej strane slúchadiel
Ovládacie prvky sa nachádzajú na spodnej strane slúchadiel





Zhodnotenie

Alienware 720H je dizajnovo pekný kus hardvéru, ktorý skvele dopĺňa sériu herných periférií Alienware. Zvukový prejav je dobrý, slúchadlá podporujú kvalitný priestorový zvuk, no vzhľadom na cenovú kategóriu sa nevieme zbaviť pocitu, že od 720H sme očakávali trochu viac. Hlavne v porovnaní s konkurenciou v podobnej cene. Kúpou 720H ale nespravíte chybu a zároveň získate dizajnovo netradičný kus hardvéru. To čo stratíte na možnostiach softvéru (ktoré sa môžu časom rozšíriť) a jemnom skreslení zvuku, získate na kvalite spracovania a dobrom mikrofóne s potláčaním hluku.


napísal tomass 8.7.2024
Páči sa mi! (+2)
8.0
ALIENWARE 720H - WIRELESS HERNÝ HEADSET
+ výdrž batérie
+ dizajn a spracovanie
+ príslušenstvo
+ Dolby Atmos a Hi-res audio
+ výborný priestorový zvuk
- cena
- absencia Bluetooth
- málo možností úprav zvuku
- občas prehnane výrazné basy


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo sa mohlo stať s pc? (50)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (3)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (3)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27260)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk