SAMSUNG THE FRAME TV - QE65LS03D - TV AKO OBRAZ

SAMSUNG THE FRAME TV - QE65LS03D - TV AKO OBRAZ

8.5

Chcete zamaskovať TV ako obraz?

Test

Samsung je doma v lifestylových TV a už roky prináša ako The Serif TV v podobe maliarskeho plátna, tak Sero otočný TV, má aj Terrace TV na terasu a nakoniec aj The Frame, čo je TV v štýle obrazu. Ten vám umožní TV doslova zavesiť na stenu ako obraz a aj bude vyzerať ako obraz. A keďže k takémuto TV nie je práve ideálne pridávať soundbar, Samsung pridal aj Music Frame, reproduktor, ktorý tiež vyzerá ako obraz.

Samotný TV je stále základom QLED TV a Samsung tu konkrétne kombinuje QLED obrazovku so základným Dual LED podsvietením. Pridáva však k nemu externý OneConnect box, ktorý býva pri vyšších verziách. 

Špecifikácia QE65LS03D

  • Obrazovka: QLED 65" / 165cm,
  • Rozlíšenie: 4K (3840 x 2160), 120Hz,
  • Podsvietenie: Dual led podsvietenie
  • Podpora Quantum HDR (HDR10+ Adaptive/HLG), HDR10
  • Index obrazu: PQI 3500
  • Farebnosť:  100% objem farieb,
  • Vstupy a výstupy: DVB-T2/S2/C, H.265/HEVC, 4× HDMI, 2× USB, LAN, WiFi, Bluetooth, DLNA, hlasové ovládanie
  • Systém: Tizen
  • Zvuk: 40W  Dolby Atmos
  • Doplnky: Externý OneConnect Box, Tenký držiak na stenu, Biely ovládač

Rovno v balení tak dostanete všetko pre zapojenie TV ako obrazu na stenu. A to aj s držiakom, vďaka ktorému viete televízor pritlačiť úplne k stene, aby od nej nebol vzdialený.

Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz
Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Nová generácia The Frame TV v ktorom obraz vyzerá ako obraz
Nová generácia The Frame TV v ktorom obraz vyzerá ako obraz


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz TV prichádza s exterým OneConnect boxom.
TV prichádza s exterým OneConnect boxom.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Menu v tomto TV rozširuje záložka Umenie na ponuku obrazov (aj s predplatným)
Menu v tomto TV rozširuje záložka Umenie na ponuku obrazov (aj s predplatným)





Konštrukcia

Konštrukcia TV sa síce od bežných TV výrazne nelíši, ale je špeciálne upravená, aby sa dal zavesiť ako obraz. TV je tak tenký a vzadu úplne plochý, má na vyzerané časti na ultratenké zavesenie. Zároveň s tým, má aj pripojenie na OneConnect box pre supertenký kábel, ktorý sa snaží Samsung spraviť ako priesvitný, ak by ste náhodou nemohli viesť kábel cez stenu. Najlepšie je síce ísť cez stenu, ale keď sa inak nedá, viete ho potiahnuť po stene, kde bude vyzerať nenápadne. 

Ak by ste TV nechceli dávať na stenu, má aj nasúvacie nožičky na dve výšky. Síce je ideálne, keď si kupujete TV ako obraz, dať ho na stenu, ale viete ho vystaviť aj takto. Ak by ste chceli niečo štýlovejšie, Samsung predáva aj trojnožkový stojan a pridáva aj rotačný systém, ktorý vám umožní automaticky rotovať TV na výšku, či už je na trojnožke, alebo na stene.

Zároveň nemusí vyzerať ako TV. Totiž TV je pripravený na nasúvacie lišty, ktoré mu dodajú štýl obrazu. V základnej verzii máte len čierne lemovanie TV, ale viete si dokúpiť biele lišty alebo lišty vo farbe svetlého, alebo tmavého dreva. Vyjdú okolo 70 eur, len ak budete kupovať, vyberajte si lišty na rozmer vášho TV. (teraz sme lišty nemali na vyskúšanie, ale v minulej recenzii na starší model sme ukazovali ako to vyzerá s rôznymi lištami.)

Samotná obrazovka vpredu je antireflexná, aby TV čo najviac pripomínal obraz. Pri pohľade tak nebude až tak vyzerať ako obrazovka a so statickým záberom bude blízko k dojmu obrazu.

OneConnect box

Spomínaný OneConnect box tu nie je v modernej tenkej podobe ako je vo vyšších verziách TV, ale je v pôvodnom dizajne hranatého obdĺžnika, ktorý je viac elegantnejší, ak chcete mať dizajnovo ladenú domácnosť. Box má v sebe všetky potrebné vstupy a môžete tak jednoducho napojiť káble do neho a nemusíte ich ťahať až k TV, ak bude niekde na stene. 

Vstupy sú tu všetky štandardné a teda štyri HDMI porty, konektor na káblovku, satelit, CI karty, USB porty, optický výstup na zvuk. Pritom rátajte, že jeden port je HDMI 2.1 a teda na hry na 4K/120Hz podporu. Jeden je eARC na pripojenie soundbaru ale už je HDMI 2.0 a zvyšné sú rovnako HDMI 2.0. Pre štýl a zameranie tohto TV to úplne postačuje.

Ovládač

Z doplnkov prichádza biele ovládanie, ktoré nahrádza klasické čierne pre štýlovejšie prevedenie. Je to malé moderné Samsung ovládanie so solárnym nabíjaním, kde máte základný kruhový d-pad, tlačidlá na zvuk, programy, sériu tlačidiel na rýchle spustenie aplikácií. 

Čo je konkrétne pri Frame verzii zaujímavé, po vypnutí TV power tlačidlom na ovládači sa televízor nevypne, ale prepne do režimu obrazu, kde sa vám zobrazí preddefinovaný obraz, respektíve vaše fotky alebo čo len budete chcieť.

Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz
Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Samotný Tizen systém zostáva rovnaký.
Samotný Tizen systém zostáva rovnaký.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz TV je konštrukčne riešený tak, aby bol čo najtenší s úchytmi na tenký držiak.
TV je konštrukčne riešený tak, aby bol čo najtenší s úchytmi na tenký držiak.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Okraje TV sú väčšie ako zvyčane a to preto, aby sa dali nasadiť lišty rôznych farieb, aby TV vyzeral ako obraz
Okraje TV sú väčšie ako zvyčane a to preto, aby sa dali nasadiť lišty rôznych farieb, aby TV vyzeral ako obraz





Obrazovka

Kvalita obrazovky vôbec nie je zlá, aj keď treba rátať s tým, že to nie je OLED ani Mini LED. Je to Edge podsvietenie s Dual LED diodami. To znamená, že tu Samsung podsvedcuje TV ako studenými, tak teplými diódami, čím vytvára lepšie farby. Spolu s Quantum Dot vrstvou vytvára 100% objem farieb z DCI-PS3 štandardu. Samsung teraz už má aj Pantone validáciu a skutočne ponúkne pôsobivé farby, konkrétne miliardu farieb.. 

Samozrejme, je to Edge podsvietenie a kontrasty nebudú vysoké ako pri Mini LED alebo OLEDe, skôr sú priemerné. Na Edge podsvietenie ponúka TV prekvapivo rovnomerné podsvietenie, vďaka čomu veľmi dobre vyniknú aj statické obrazy, ktoré si môžete nechať zobrazovať aj celý deň.  LCD obrazovka sa vám totiž nevypáli, ako by to bolo pri OLEDe. Tam by takáto možnosť nebola reálna. Zároveň, keďže tu nie je zadné podsvietenie a lokálne stmievanie, nebude tu žiadny blooming.  Maximum jasu čakajte okolo 500 nitov aj v SDR aj HDR. 

Samotná obrazovka má štandardné 178-stupňové uhly sledovania a síce pri pohľade zo strán obraz degraduje, ale nie výrazne a farby stále vidieť celkom dobre.

Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obrazSamsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz

Systém

Frame má štandardný Tizen systém, ktorý Samsung používa vo všetkých TV, ale je tu mierne upravený. Upravené je ako samotné vypínanie do režimu obrazu, tak v menu má pridanú možnosť Umenie, v ktorom si nadefinujete svoje obrazy alebo fotky. Nahrádza Ambient režim pri ostatných TV. Pridáva sa Daily obrazovka so SmartThings prepojeniami, ako aj s aplikáciami na vzdialenú prácu a prepojenia s PC alebo mobilom. Základná domovská obrazovka rovnako ponúka výber aplikácií a výber filmov z niekoľkých aplikácií.

Procesor je tu Quantum Process 4K, čo je štvorjadrový a relatívne na ňom systém funguje dobre. Doplnený je 16GB úložiska, ktoré zrejme len tak nezaplníte. Ak by ste používali filmy a videá, tak hlavne z externého disku cez USB.

V spomínanom režime galérie si viete prezerať fotky, ale aj galérie z predplatného. Tu ak si predplatíte službu, dostanete prístup k rôznym dielam, ktoré vám budú rotovať na obrazovke. Konkrétne majú v ponuke cez 2500 diel zo známych inštitúcii.

Z aplikácií tu je kompletná ponuka video a filmových aplikácii z najväčších svetových služieb a nechýbajú ani naše lokálne služby. Pridávajú sa aj herné streamingové služby, kde je hlavne Xbox Game Pass a Geforce Now na streamovanie hier. Stačí vám tak pripojiť gamepad a môžete hrať hry. Samozrejme, sú tam podmienky a pri službách musíte mesačne platiť.  

Samozrejme, viete si zahrať aj priamo z konzoly alebo PC, kde TV podporuje cez HDMI 4 port 4k/120Hz refresh, a to aj s VRR. Je tu znovu pekná odozva, ktorú má Samsung ako štandard a pri 120Hz je to len 6ms a pri 60Hz je to 10ms. 

Spotreba

Čo sa týka spotreby, tá ide v štandardoch a pri nižšom jase je pod 100W, s vyšším nad 100W. Konkrétne s nižším jasom je spotreba okolo 50W, štandard je okolo 80W ale s vysokým jasom, HDR, pri hraní idete aj 180W. Samotný režim, v ktorom sa zobrazuje obraz, ťahá okolo 80W.

Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz
Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Obrazovka je s Edge podsvietením, ale napriek tomu je obraz farbami pôsobivý.
Obrazovka je s Edge podsvietením, ale napriek tomu je obraz farbami pôsobivý.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Nechýbajú plné herné možnosti a je tu aj gamebar.
Nechýbajú plné herné možnosti a je tu aj gamebar.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Farby sú skutočne pôsobivé.
Farby sú skutočne pôsobivé.





Zvuk

Samotný zvuk je v televízore 40W v 2.0.2CH konfigurácii, a to aj s podporou Dolby Atmos. Zvuk nebude zlý, ale ani výrazný. Je obmedzený ako tenkosťou TV, tak aj dizajnom, kde je nalepený na stene. Na bežné počúvanie úplne stačí, ale ak by ste chceli viac, tu budete mať malý problém. Hlavne ak si zavesíte TV ako obraz, zrejme pod obrazovku nebudete dávať soundbar, to by sa možno nehodilo a teda buď si kúpite dizajnové reproduktory, ktoré rozmiestnite po miestnosti a napojíte sa na ne wireless, alebo vám Samsung dáva novú možnosť, a to Music Frame. 

Samsung Music Frame

Music Frame je nový samostatný reproduktor, ktorý je koncipovaný veľmi podobne ako TV a teda tiež je vhodný na zavesenie na stenu ako obraz a rovnako má priesvitný kábel na natiahnutie napájania. Môžete ho, samozrejme, mať položený aj na poličke ako dizajnový doplnok . Dôležité je, že je to skrytý reproduktor, ktorý ponúka 120W zvuk.

Podobne ako TV má tiež externý minibox, do ktorého môžete pichnúť optické audio, ale v zásade je reproduktor priam určený, aby fungoval či už cez Bluetooth, alebo Wi-Fi. Nemá svoje diaľkové ovládanie, ale má na kraji základné tlačidlá a zvyšok viete ovládať cez mobilnú SmartThings aplikáciu. Reproduktor podporuje Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus a aj Spotify.

Zaujímavosťou je, že tu si na rozdiel od TV nevymieňate rám, ale kryt reproduktoru, kde je obrázok. V základe je obrázok gramofónu, ale môžete si tam dať aký len obrázok chcete. Zároveň viete k TV napojiť aj dva takéto reproduktory a vytvoriť viac priestorový zvuk. Respektíve či už jeden alebo viac viete prepojiť aj s reproduktormi s TV cez Qsymphony funkciu a mať ešte bohatší zvuk. 

Samotný reproduktor má vývody zvuku hneď za obrázkom, pričom na zadnej strane má tri basové reproduktory na lepší zvuk. Aj keď tu nie je subwoofer a väčšie basy vám môžu chýbať, stále reproduktor ponúkne decentný zvuk. Samozrejme, nemusíte to použiť len k TV, viete sa naň cez Bluetooth napojiť aj z PC alebo mobilu a prehrávať na ňom hudbu do miestnosti. Má to štýl, ale zaplatíte za to 399 Eur.

Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz
Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Ak chcete mať Frame zážitok kompletný, viete kúpiť aj nový MusicFrame reproduktor.
Ak chcete mať Frame zážitok kompletný, viete kúpiť aj nový MusicFrame reproduktor.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Music Frame používa podobné reproduktory ako má Samsung vo vyšších verziách TV.
Music Frame používa podobné reproduktory ako má Samsung vo vyšších verziách TV.


Samsung The Frame TV - QE65LS03D - TV ako obraz Predný kryt na reproduktore si môžete meniť za ľubovoľný obrázok.
Predný kryt na reproduktore si môžete meniť za ľubovoľný obrázok.




Samsung rád ponúka špecializované TV síce pre obmedzené publikum, ale zároveň presne pre také publikum, ktorému sa to hodí. Nakoniec preto už The Frame séria prichádza niekoľko rokov a stále prichádzajú nové verzie. Ak vám nevadí priplatiť si, Frame môže byť zaujímavá voľba. Dostanete antireflexný TV s vymeniteľným rámom podľa toho, akú farbu chcete, pridaný je externý box na pripájanie a kvalitná je aj antireflexná vrstva. Je však škoda, že v tejto cene už nedávajú Mini LED, ale len Edge podsvietenú obrazovku. Aj keď s kvalitným obrazom.


napísal saver 12.7.2024
Páči sa mi! (+1)
8.5
SAMSUNG THE FRAME TV - QE65LS03D - TV AKO OBRAZ
+ kvalitná antireflexná úprava tlmí odlesky a pripomína obraz
+ v balení je pridaný aj držiak na stenu
+ elegantný OneConnect box
+ príjemný dizajn
- škoda základného Edge podsvietenia
- vyššia cena
- lišty si musíte dokúpiť


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Problém s hdr (0)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (10)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (4)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27702)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk