SAMSUNG GALAXY WATCH ULTRA

SAMSUNG GALAXY WATCH ULTRA

9.5

Odolné luxusné hodinky od Samsungu

Test

Samsung priniesol do tohtoročnej série Watch hodiniek niečo nové, a to Ultra verziu hodiniek. Prichádza popri  štandardných Watch7 ako vyššia verzia zameraná na odolnosť a extrémne podmienky. Samozrejme, táto verzia je aj drahšia.

Zatiaľ čo Samsung  Watch7 zostáva pri klasickom dizajne hodiniek, teda okrúhle telo a čo najmenšie okraje okolo displeja, aby sa minimalizovala veľkosť a aj váha, pri Ultra verzii túto oblasť firma nerieši. Ultra dostáva masívne titánové telo aj nový remienok a ďalšie vylepšenia naviac.

Špecifikácie:

  • Verzia: 47mm
  • Rozmery a hmotnosť: 47.1 x 47.4 x 12.1 mm, 60.5 g
  • Displej: Sapphire Crystal, Super AMOLED - 44mm: 1,5-palcový (37,3 mm), 480x480px ,  3000 nitov
  • Pamäť: 2GB RAM / 32GB flash
  • Ovládanie: dve základné tlačidlá a jedno doplnkové
  • Procesor: Exynos W1000 (5 jadier, 3nm)
  • Nabíjanie: rýchle nabíjanie (WPC-založené bezdrôtové nabíjanie)
  • OS: Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 5)
  • UI: One UI 6 Watch
  • Konektivita: LTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS (L1+L5)
  • Senzory: Samsung BioActive Sensor (optický bio-signálny senzor + elektrický signál srdca + bioelektrická impedančná analýza), teplotný senzor, akcelerometer, barometer, gyroskop, geomagnetický senzor, svetelný senzor
  • Telo: Titanium triedy 4, sklo zo zafírového kryštálu
  • Odolnosť: 10 ATM+IP68, MIL-STD-810H  (štandard je 5ATM)
  • Batéria: 590mAh batéria (oproti 425mah)

V Ultra verzii tak dostanete odolnejšie a pevnejšie hodinky. Zároveň sú mierne väčšie a aj s mierne väčšou batériou. Je tu tak znovu dvoj, respektíve aj trojdňová výdrž batérie. Nečakajte tu týždeň alebo dva, sú to Wear OS hodinky a teda aktívne smart, ktoré batériu ťahajú stále.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra Hodinky prichádzajú vo väčšom balení. Dopĺňa ich štandardná nabíjačka.
Hodinky prichádzajú vo väčšom balení. Dopĺňa ich štandardná nabíjačka.


Samsung Galaxy Watch Ultra Dizajnovo vyzerajú pôsobivo.
Dizajnovo vyzerajú pôsobivo.


Samsung Galaxy Watch Ultra Novinkou oproti nižším verziám je tretie definovanteľné tlačidlo
Novinkou oproti nižším verziám je tretie definovanteľné tlačidlo





Dizajnovo sú hodinky odlišné v mnohých oblastiach. Displej je síce stále kruhový, ale telo je teraz titánové a viac štvorcové. Zároveň sú aj hrubšie. Celkovo pôsobia masívnejšie a aj odolnejšie a zároveň aj serióznejšie. Vidíte a cítite, že nemáte lacné hodinky.

Okolo displeja je pridaná luneta, aj keď, žiaľ, pevná, čo je škoda, keďže by sa dala pekne využiť na ovládanie a hodinky by tým dostali ďalší bonus. Takto je len pre dizajn ale chráni aspoň displej pred škrabancami, ak si náhodou hodinky otriete o stenu. Samotné sklíčko bude dostatočne odolné, je zafírové a nie je ani magnetom na odtlačky prstov. 

Tlačidlá sú tu namiesto štandardných dvoch rovno tri. Sú vtlačené v plaste a rovnako chránené pred oškretím. Dve základné sú home a back, ktoré majú priradené funkcie, aj keď už si ich viete upraviť, tretie je bonusové, ktoré si môžete plne nadefinovať. V základe vyvoláva zoznam cvičení, aktivuje ich, respektíve pozastavuje, ak si dáte pauzu, dvojitým klikom sa otvoria ďalšie možnosti a dlhým stlačením detaily. Viete si ho predefinovať na stopky, baterku, vodný zámok, viete zapnúť aj sirénu, ak ho podržíte 5 sekúnd. Viete si nadefinovať aj home a back. A aj nadefinovať ovládanie gestami, kde stisnutie prstov môže zobrať hovor, rušiť upozornia, ovládať hudby, alebo snímať fotografie. Gesto zaklopania sa dá plne nadefinovať na ľubovoľnú aplikáciu, otočením zápästia, môžete rušiť hovory.

Ďalšou zmenou je uchytenie remienka. Zatiaľ čo štandardné hodinky majú tlačidla na odopínanie na ramienku, tu je tlačidlo v tele hodiniek a remienok sa len nasunie. Zároveň je remienok širší a na dvojité zapínanie. K tomu má kovové pútko, nie umelohmotné ako štandardné verzie.  Hodinky majú aj lepšie vibrácie, nie sú také ostré a sú príjemnejšie. 

Celé hodinky sú stavané k vyššej odolnosti, vydržia 55-stupňové teploty, 9000 metrov nadmorskú výšku, 10 atmosfér tlaku vody (štandardné verzie majú 5 atm), plus majú certifikované vojenské štandardy. V zásade to znamená väčšiu odolnosť napríklad aj proti tlakovej vode. 

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra Ultra verzia má nové zapínanie remienka s tlačidlom priamo v hodinkách
Ultra verzia má nové zapínanie remienka s tlačidlom priamo v hodinkách


Samsung Galaxy Watch Ultra Porovnanie generácií.
Porovnanie generácií.


Samsung Galaxy Watch Ultra Senzory sa postupne vylepšujú, aj tento nový je znovu presnejší a citlivejší.
Senzory sa postupne vylepšujú, aj tento nový je znovu presnejší a citlivejší.





Systém je tu rovnaký ako vo Watch7 a teda Wear Os 5, ktorý ponúka niekoľko vylepšení a zbadáte to aj na ciferníkoch, kde rovno štandardný v Ultra verzii ponúka dynamický kompas rovno v ciferníku, ale aj dynamický zmenu ciferníka pri allways on mode, kde sa napríklad farby stlmia, zmiznú ukazovatele sekúnd, aby sa systém toľko nezaťažoval.  Zároveň novinkou je nočný režim ciferníka, ktorý je napríklad tu pri základnom ciferníku červený pre lepšie čítanie v noci. 

Mimo exkluzívnych číselníkov je jediným rozdielom oproti Watch7 spomínané tretie tlačidlo, ktoré má pridané svoje menu a aj svoje nastavenia v aplikácii. Zvyšok je štandardný systém ako na ostatných Samsung hodinkách. Teda sledovanie fitnessu, spánku, tepu, kyslíku, ale v spojení so Samsung hodinkami aj EEG a meranie tlaku. Nechýba meranie teploty, aj keď to sa aktivuje len v spánku.

Najväčšie vylepšenia v systéme sú teraz spánkový koučing, index energie a index AEG. Všetko vám hodinky automaticky zisťujú, ak ich nosíte dlhšie aj v noci a následne porovnajú a ponúkajú rady ako vylepšiť svoje zdravie alebo životný štýl. Zábavnou funkciou je aj zistenie, ktoré zviera spí ako vy.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra Rátajte s tým, že hodinky majú 47mm a sú ťažšie, ale na stredne veľkej ruke budú stále dobre sedieť.
Rátajte s tým, že hodinky majú 47mm a sú ťažšie, ale na stredne veľkej ruke budú stále dobre sedieť.


Samsung Galaxy Watch Ultra Systém pútka je teraz dvojitý.
Systém pútka je teraz dvojitý.


Samsung Galaxy Watch Ultra Aplikácie sú štandardné ako v nižších hodinkách, bonusom je ovládanie tretím tlačidlom.
Aplikácie sú štandardné ako v nižších hodinkách, bonusom je ovládanie tretím tlačidlom.





Samotný Index energie vám boduje vaše telo podľa niekoľkých faktorov - priemerná doba spánku, konzistentnosť, načasovanie, ale, samozrejme, aj aktivita za deň, spánkový tep, teplota, dýchanie, tep. Oproti tomu index AGEs, ktorý dáva predstavu o vašom metabolickom zdraví, vám ukazuje, aký je váš biologický proces starnutia. Monitoruje koncove produkty pokročilej glykácie, čo naznačuje, ako rýchlo starnete.

Všetky monitoringy sú k tomu teraz presnejšie vďaka 3,2x jemnejším senzorom. Rovnako monitoring polohy je lepší pre duálne GPS. Novinkou je aj fitness coaching alebo nový multisport režim, alebo race režim a ftp režim bicyklovania.  K tomu okrem bežných vecí, ako sú kontakty, telefonovanie priamo cez hodinky, nechýba ani zapracovanie AI, napríklad na rýchle odpovede na správy, kde vám vygeneruje odpovede a niektorú môžete vybrať.

Celé to poháňa nový 3nm procesor s piatimi jadrami a pekne vidieť plynulosť a rýchlosť hodiniek. Majú byť aj o 30% šetrnejšie, ale to bude individuálne. Tieto hodinky vám viac vydržia vďaka väčšej batérii, a to 40 hodín v tréningovom režime a 100 hodín v power saving režime. Reálne čakajte batériu na tri dni, ale vždy záleží na tom, koľko cvičíte. Čo sa týka nabíjania, to sa nezrýchlilo a pre väčšiu batériu si počkáte na nabitie približne 1 hodinu a 40 minút.

Samsung Galaxy Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch Ultra Tak ako pri všetkých hodinkách aj tu používate Samsung aplikácie na nastavenie a sledovanie parametrov tela
Tak ako pri všetkých hodinkách aj tu používate Samsung aplikácie na nastavenie a sledovanie parametrov tela


Samsung Galaxy Watch Ultra Jas vonku je viac ako dobrý.
Jas vonku je viac ako dobrý.


Samsung Galaxy Watch Ultra Nočný režim na číselníku je červený.
Nočný režim na číselníku je červený.




Celkovo veľmi pekné hodinky, vidieť, že Samsung s dizajnom išiel do extrémov, kam nakoniec aj hodinky smeruje. Sú určené do drsných podmienok, špeciálne na športy, turistiku, lezenie, ale aj do vody.  Ale aj ak ich budete nosiť štandardne, budú sa na ruke vynímať kvalitné materiály a aj remienok. Poteší doplnkové tlačidlo na akcie, vyššia výdrž batérie, plynulý chod, príjemnejšie vibrácie, dynamické ciferníky, ako aj nové funkcie tejto generácie s AI, na analýzu vášho výkonu a života. Čo nemusí byť také príjemné, je cena, ktorá je vyššia oproti základným verziám hodiniek.

  • Watch Ultra kúpite za 699 eur v šedej verzii, bielej verzii, ktorá má strieborné telo aj lunetu s bielym remienkom a v sivej verzii so sivým kovom a oranžovým náramkom.

napísal saver 9.8.2024
Páči sa mi! (+1)
9.5
SAMSUNG GALAXY WATCH ULTRA
+ pôsobivý a viditeľne pevný dizajn, kvalitný remienok
+ rýchly procesor a plynulosť
+ dynamické číselníky a nočný mód
+ presnejšie senzory
+ tretie tlačidlo na rýchle ovládanie
- škoda absencie otočnej lunety, hlavne keď tam luneta je
- väčšia veľkosť nebude pre každého
- vyššia cena


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (21)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26721)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk