ROG ZEPHYRUS G16

ROG ZEPHYRUS G16

9.5

Keď sa výkon stretne s presnosťou

Po úspechu predchádzajúcej generácie G série ROG Zephyrus prináša refresh. Láka predovšetkým na najnovšie procesory AMD s podporou AI a nové OLED displeje. Bude to ale stačiť pri silnej konkurencii?

Balenie a prvé dojmy

Pravdepodobne sa budeme už opakovať, keď budeme písať o tom, že ROG vie, ako zabaliť svoje vlajkové zariadenia, aby navodil pocit, že si kupujete niečo extra. Rovnako to je aj pri aktuálnom modeli Zephyrus G16. Sivá krabica s čiernym ROG logom v sebe ukrýva dve menšie krabice, z ktorých jedna obsahuje samotné zariadenia s dokumentáciou a druhá napájací adaptér. Obe v elegantnom čiernom sfarbení a z kvalitného kartónu. Po rozbalení notebooku a prvom chytení do ruky hneď ucítite, že ide o prémiový produkt. CNC hliníkové telo je perfektne opracované, všetko je pevné, nič nevŕzga a ani sa neprehýba. Samozrejme, nenájdete takmer žiadne výrazné medzery a všetko spolu pekne lícuje. Vyrába sa v dvoch farebných verziách, no strieborná, ktorú sme mali k dispozícii, vo vás zanechá podobné pocity, ako keď prvý krát chytíte do ruky Macbook. Plus je to menší lapač odtlačkov ako tmavá verzia.

Pozornému oku neunikne ani hrúbka, alebo v tomto prípade skôr tenkosť samotného displeja. V kombinácii s hliníkovým vekom a pevným, no dobre vyváženým pántom, získate pocit možnosti presného nastavenia polohy displeja, pričom počas pohybu sa displej nijako neohýba. Po otvorení displeja vás ohúri obrovský touchpad, ktorý radíme k tomu najlepšiemu, čo vedia herné notebooky ponúknuť. Vďaka absencii numerického bloku klávesnice ROG získal viac priestoru pre reproduktory, no hlavne touchpad a klávesnica môžu byť vycentrované na stred zariadenia. Je to síce detail, ale ak často píšete s notebookom na nohách, tak tento malý detail oceníte. Nechýba, samozrejme, ani plná výbava portov, teda až na ethernet. Prvé dojmy teda ROG Zephyrus zanechal výborné a dáva nám prísľub, že pôjde opäť o zaujímavý kúsok.

ROG Zephyrus G16
ROG Zephyrus G16 Zephyrus si poradí aj s náročnými pracovnými úlohami
Zephyrus si poradí aj s náročnými pracovnými úlohami


ROG Zephyrus G16 Notebook je zabalený zvlášť v kvalitnej krabici
Notebook je zabalený zvlášť v kvalitnej krabici


ROG Zephyrus G16 Nečakajte výrazné RGB prvky, dominantou je tenký LED prúžok
Nečakajte výrazné RGB prvky, dominantou je tenký LED prúžok





Špecifikácie

  • Displej: 16“ OLED QHD 2560x1600 240Hz
  • Procesor: AMD Ryzen AI 9 HX 370
  • Neural Processor: AMD XDNA NPU 50TOPS
  • Pamäť: 32GB LPDDR5X 7500 MT/s
  • Grafika: NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB
  • SSD: 2TB NVMe
  • Podsvietená RGB klávesnica
  • Porty: 3,5mm Combo audio jack, HDMI 2.1 FRL, 2x USB 3.2 2 Type-A, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C (DP, Power delivery), 1x Type-C USB 4 (DP, Power delivery), čítačka SD kariet
  • Web kamera: 1080p IR Camera
  • Reproduktory: 4x (dual force woofer)
  • Batéria: 90 Whr
  • Hmotnosť: 1,85 kg
  • Rozmery: 35.4 x 24.6 x 1.49 ~ 1.64 cm
  • Ostatné: Wifi 7, Bluetooth v5.4, 200W adaptér

Zo špecifikácie môžeme vidieť, že do tenkého 1,5cm tela ROG zabalil slušnú porciu výkonu. Ak by vám ale RXT 4070 nestačila, viete siahnuť po konfigurácii aj s RTX 4080 alebo 4090. Za nás je ale výber verzie s RTX 4070 zlatá stredná cesta. Notebook sa dokáže efektívnejšie chladiť, pričom chladenie vzhľadom na hrúbku je prekvapivo tiché, dosahuje lepšiu výdrž pri napájaní z batérie a stále sa mu darí aj po hodinách zaťaženia držať solídny výkon. ROG necieli len na hráčov, ale aj na profesionálov a kreatívcov, čo potrebujú nekompromisný výkon. Vďaka absencii výrazných RGB svetielok a svojmu čistému jednoduchému dizajnu s len jedným LED pruhom diagonálne cez zariadenie, vie notebook pôsobiť seriózne aj na pracovných stretnutiach.

O plynulý chod a zvládanie náročných pracovných úloh sa postará najnovší procesor z dielne AMD s označením Ryzen AI 9 HX 370, ktorý disponuje 12 jadrami a 24 threadmi, pričom AMD využíva kombináciu 4c/8t primárnych (výkonných) jadier a 8c/16t sekundárnych jadier. Vďaka tomu sa vie jeho spotreba pohybovať na úrovni 15-28W, no v prípade potreby dodania plného výkonu vie spotreba stúpnuť na 54W. To sú veľmi pekné čísla ak zvážime, že priamy konkurent od Intelu sa pohybuje na úrovniach 35-45W a v plnej záťaži 115W, pričom dosahuje nižší výkon (29 086 vs 37 110 bodov v Multithread a 3711 vs 4199 bodovv Single tread). Podľa syntetických testov teda nový Ryzen dokáže ponúknuť podobný výkon ako desktopový Ryzen 7 7700X, čo by na prácu a hranie na cestách malo určite postačovať.

Nesmie chýbať, samozrejme, AI označenie, či už na procesore alebo aj na zariadení. AMD vo svojom novom Ryzene implementovalo aj svoj nový XDNA NPU procesor, ktorý by mal zvládnuť až do 50TOPS. Ak ste hráč a zariadenie plánujete využívať len na hranie, tak tento údaj je pre vás zatiaľ zbytočný. Časom môžeme isto očakávať zapracovanie rôznych funkcií do Windows s využitím Copilota, no zatiaľ je to ešte otázka niekoľkých mesiacov až rokov, kým naplno využijete potenciál NPU ako bežný používateľ. Z pohľadu profesionálov a programátorov je daná funkcionalita naopak veľmi vítaná, či už na priamy vývoj programov na využívanie NPU, alebo na využívanie rôznych nástrojov, ktoré vedia NPU využiť.

ROG Zephyrus G16
ROG Zephyrus G16 Kreatívcou poteší prítomnosť čítačky SD kariet
Kreatívcou poteší prítomnosť čítačky SD kariet


ROG Zephyrus G16 Displej je vďaka hliníkovému veku a OLED panelu extrémne tenký
Displej je vďaka hliníkovému veku a OLED panelu extrémne tenký


ROG Zephyrus G16 Chladenie vás prekvapí svojou tichosťou
Chladenie vás prekvapí svojou tichosťou





Procesoru sekunduje 32GB rýchlej LPDDR5X RAM, ktorá dosahuje maximálne rýchlosti na úrovni až 7500 MT/s. Nevýhodou ale je, že pamäť je prispájkovaná priamo na základnej doske, takže prídete o možnosť rozšírenia alebo prípadnej výmeny v prípade poruchy. Na ukladanie vašich dát bude slúžiť 2TB SSD disk, ktorý disponuje štandardom PCIe 4.0 NVMe a je osadený v M.2 slote. Čo sa týka samotnej rýchlosti prenosu, v CrystalDisk speed teste sme namerali rýchlosť čítania dosahujúcu 5046 MB/s a rýchlosť zápisu 3966 MB/s. Vďaka tomu budete mať rýchly prístup ku svojim dátam, ale zároveň sa nebudete musieť trápiť dlhým načítavaním hier.

Grafickú kartu Nvidia RTX 4070 našim čitateľom už asi nemusíme predstavovať, nakoľko sme zariadenia s podobnou grafickou kartou podrobili už niekoľkým testom (napríklad nedávno testovaný Legion Pro 5). Viete si teda asi približne predstaviť, v akých úrovniach výkonu sa budeme pohybovať a aké obmedzenia so sebou daná grafická karta prináša. Ide, samozrejme, o veľmi schopnú kartu, ktorá zvládne všetko stále rovnako dobre a je postačujúca pre množstvo hráčov. Zvládne bez problémov všetky moderné hry v QHD rozlíšení na vysokých detailoch, disponuje všetkými novinkami od Nvidie, ako je najnovšie DLSS pre zvýšenie fps pomocou pokročilého upscalingu, generovanie snímok, Reflex pre nižšie latencie, ale aj rôzne pracovné nástroje alebo implementácie využitia CUDA jadier pre urýchlenie výpočtov pomocou grafickej karty.

Na optimalizáciu „pracovných“ funkcií sa snaží Nvidia a ROG lákať ja samotným prívlastkom ku RTX 4070, a to Studio. Studio v prípade Nvidie znamená, že viete nainštalovať stabilnejšie, pracovne orientované grafické ovládače označovanie ako Studio drivers. Viete si, samozrejme, nainštalovať aj Game Ready ovládače. Maximálna spotreba, akú vie RTX 4070 dosiahnuť, je 105W, pričom bežná spotreba v záťaži bude dosahovať 85W. Ak to teploty dovolia, tak grafická karta bude vedieť využiť dodatočný Dynamic Boost a pridať ďalších 20W a 50Mhz taktovania k bežným 1605MHz a teda dosiahnuť maximálnych 105W. Ako vždy najväčším obmedzením RTX4070 je len 8GB GDDR6. Pri nových hrách a vysokých detailoch viete ľahko túto kapacitu prekročiť, takže bude potrebné občas znížiť niektoré pamäťovo náročné nastavenie. Pri práci ponúka ale dostatočnú akceleráciu procesov a jej pamäť postačuje napr. na pohodlný strih videa alebo prácu v 3D programoch.

Pri výbere najvhodnejšieho notebooku pri kúpe často pozeráme na parametre displeja a jeho kvalitu. Tu ROG stavil na istotu a vytiahol svoj tromf proti konkurencii, QHD OLED panel. ROG ho označuje ako ROG Nebula Display, disponuje 240Hz obnovovacou frekvenciou s odozvou len 0,2ms, podporuje G-Sync a Dolby Vision HDR. Teda všetko čo ocení nejeden hráč. Profesionálov zase poteší 100% DCI-P3 pokrytie farieb a Pantone validácia. Lesklý povrch nechá dostatočne vyniknúť nádherné farby a hlbokú čiernu. Ako vieme vyčítať už z rozlíšenia, ide o displej s pomerom strán 16:10. Vďaka 16“ a ideálnemu pomeru strán bude skvelým pracovným spoločníkom na cestách.

Nebýva to často zvykom, no pri G16 môžete pri väčšine bežných činností vymeniť myšku za touchpad. Ten je jednou z dominánt zariadenia a je jednoducho výborný. Či už jeho povrch, tak aj presnosť pohybov a snímanie gest. Je to jeden z mála touchpadov, ktorý sa pocitovo a aj svojou použiteľnosťou priblížil touchpadom v Macbookoch. Príjemná je aj samotná klávesnica, ktorej tlačidlá vďaka absencii numerického bloku majú väčší priemer a lepšie rozmiestnenie. Spolu dostatočným zdvihom a príjemným odporom pri stlačení bude klávesnica príjemná nielen na hranie, ale hlavne aj na dlhšie písanie. Okrem tradičných funkčných klávesov disponuje Zephyrus aj štyrmi tlačidlami v hornej časti klávesnice pre pohodlné ovládanie zvuku, teda zníženie a zvýšenie hlasitosti, vypnutie mikrofónu a zmenu profilu zariadenia. Zároveň tieto tlačidlá vedia slúžiť aj ako macro tlačidlá, na ktoré si viete namapovať požadovanú funkcionalitu.

Ďalšou z výhod absencie numerického bloku klávesnice je dostatok priestoru pre rozmiestnenie reproduktorov. Celkovo G16 disponuje štyrmi reproduktormi s Dual force woofer funkciou smerujúcimi priamo na vás. Nechýba podpora Dolby Atmos a technológia Smart Amplifier pre zabezpečenie čo najlepšej kvality zvuku. A musíme konštatovať, že Zephyrus G16 kvalitný zvuk aj dodáva. Prejav je relatívne čistý s dostatočnou hĺbkou a výborným basom. Zároveň je dostatočne hlasný. V kombinácii s OLED displejom bude konzumácia multimediálneho obsahu na vyššej úrovni ako na bežných notebookoch. Ak často využívate videohovory, poteší vás prítomnosť až troch vstavaných mikrofónov, ktoré v spojení s AI noise-cancelingom poskytnú relatívne kvalitný zvuk.

ROG Zephyrus G16
ROG Zephyrus G16 Na kvalitnom OLED displeji si užijete nejednu hru
Na kvalitnom OLED displeji si užijete nejednu hru


ROG Zephyrus G16 Hliníkové telo pôsobí veľmi elegantne
Hliníkové telo pôsobí veľmi elegantne


ROG Zephyrus G16 Podsvietená klávesnica má výborné rozmery a dobrý zdvih klávesov.
Podsvietená klávesnica má výborné rozmery a dobrý zdvih klávesov.





Rozmiestnenie portov sa drží zaužívaných konvencií, nečakajte teda výraznejšiu zmenu než pri minuloročnom modeli. Vľavo nájdeme napájací port, ktorý svojom tvarom trochu pripomína USB-C, HDMI port, USB-C port, klasické USB a Audio combo jack, ktorý podporuje prenos High-res audia. Vpravo sa nachádza jeden USB-C port, klasický USB port a čítačka SD kariet, ktorá poteší nejedného fotografa. Zamrzí absencia ethernet portu, no vzhľadom na hrúbku zariadenia je to pochopiteľné a nahradiť ho čiastočne dokáže nová WIFI 7. Čo sa týka napájania, spolu s notebookom dostanete 200W adaptér so špeciálnym konektorom pre napájanie. Ako sme ale už spomínali, nejde o USB-C ani barel, no tvarovo a rozmermi USB-C celkom pripomína. Adaptér má prijateľné rozmery aj hmotnosť, takže nejde o 1kg vážiacu tehlu. Z 0 na 50% dokáže zariadenie nabiť už za 30 minút.

 

Hry

Testovaniu sme podrobili niekoľko hier, ktoré mali preveriť rôzne aspekty notebooku. Cieľ bol ale vždy dosiahnuť čo najvyššiu plynulosť pri čo najväčšej kvalite v natívnom 2,5K rozlíšení. E-sport titulom sme preto stanovili cieľ dosiahnuť fps čo najbližšie k 240Hz, pri AAA hrách zase stabilných 60 fps. Zvolili sme preto nasledovné hry:

  • Counter Strike 2
  • F1 2023
  • CyberPunk 2077
  • A Plague Tale: Requiem
  • Horizon: Forbiden West
  • Forza Motorsport

CS 2

Nástupca legendárneho Counter-Strike Global Offesive a hra, ktorú netreba asi nikomu bližšie predstavovať. Dohady o optimálnom nastavení sú rôzne, no pre účely testovania sme sa rozhodli využiť max preset a natívne rozlíšenie. Rovnaké nastavenia sme následne otestovali aj pri napájaní z batérie. Vďaka výkonnej RTX 4070 sme sa pohybovali na úrovni 120 fps s vypnutým FSR, a 138 fps s FSR nastaveným na Ultra Quality.

Pri napájaní z batérie sme sa dostali bez zmien v nastavení na úroveň 105 FPS so zapnutým FSR na Ultra Quality.

F1 2023

Ďalšou relatívne náročnou e-sport hrou je F1. Hra disponuje aj Ray-Tracingom, takže môžeme preveriť, či sa nám podarí dosiahnuť potrebná plynulosť. Za cieľ sme si stanovili dosiahnuť čo najstabilnejšie hodnoty a priblížiť sa čo najviac nad 60 fps pri čo možno najvyšších detailoch v 2,5K rozlíšení. Priblížiť sa k nášmu cieľu pomáha implementácia DLSS. Dosiahnuť natívnych 240 fps je už na prvý pohľad nereálne, no v Ultra presete bez Ray-Tracingu a s DLSS na Quality nastavenia sme sa dostali na úroveň v priemere 90 fps, čo je rozhodne veľmi slušná hodnota, ktorá nás celkom potešila vzhľadom na hrúbku samotného zariadenia. So zapnutým Ray-Tracingom sa ale s pomocou DLSS pohybujeme stále na úrovni 55-78 fps. No stále pri Ultra pressete, takže ak požadujete viac fps, stačí buď znížiť nastavenia alebo rozlíšenie.

Najlepšie hrateľné bolo ULTRA bez RT so zapnutým DLSS na Quality, no ak si chcete hru užiť v plných detailoch, najlepším kompromisom sa javí Ultra preset s Medium Ray-Tracingom a zapnutým DLSS na Balanced, kedy sa fps pohybujú priemerne na úrovni 78.

Pri napájaní z batérie sa aj bez výraznejších zmien nastavení vieme priblížiť k hranici 60 fps, a to pri zachovaní natívneho rozlíšenia. No len v prípade, že nebudeme využívať Ray-Tracing, kedy dosahujeme pri Ultra pressete s DLSS na quality priemerné fps na úrovni 53. Pri zapnutom Ray-Tracingu a DLSS na Balanced  sme sa pohybovali na úrovni 55 fps. No hrať sa nebudete dlho, keďže energia batérii dôjde priemerne po hodine a pol hrania. V porovnaní s konkurenciou s Intel Core 9 procesorom sme ale získali skoro pol hodiny výdrže naviac.

ROG Zephyrus G16ROG Zephyrus G16ROG Zephyrus G16ROG Zephyrus G16ROG Zephyrus G16

CyberPunk 2077

Priam znovuzrodená hra posledných mesiacov, ktorá opäť dosahuje tisíce súčasne hrajúcich hráčov sa teší popularite a zároveň dostala množstvo opravných patchov od autorov. Stále ide o jednu z graficky najnáročnejších hier, no získané výsledky nám dokážu naznačiť trend, kam notebook zapadne v najbližších rokoch pri nových hrách ktoré ešte len prídu. Nie je teda prekvapením, že RTX 4070 dostala poriadne zabrať a naším cieľom bolo dosiahnuť čo najvyššiu kvalitu nastavení a plynulý chod s aspoň 60 fps. Hru sme testovali na Ultra presete v 2,5K rozlíšení. Ak si chcete vychutnať hru s Ultra Ray-Tracingom, bude potrebné pomôcť si s DLSS a generovaním snímok. Ak ale chcete hrať v QHD rozlíšení, odporúčame DLSS v Balanced a zapnutý Frame Generation (DLSS 3) a RTX LOW presset, kedy viete dosiahnuť priemerných 80 fps.

Pri hraní z batérie ale bolo potrebné v tomto prípade vypnúť Ray-Tracing, kedy sme sa s Ultra pressetom a DLSS na Balanced dostali na úroveň priemerne 44 fps.

A Plague Tale: Requiem

Ďalšia zo série graficky náročných hier, no zároveň aj hra so strhujúcim vizuálom. Najnovšia časť A Plague Tale už dokázala potrápiť nejednu zostavu a vďaka implementácii DLSS, RTX a Frame generation ide o skvelého adepta aj na preverenie využívania týchto technologických vychytávok.

Počas testov sme využívali High presset a natívne rozlíšenie, pričom najlepšie hrateľné sa javilo nastavenie so zapnutým DLSS na Balanced, kedy sme dosiahli priemerne 55-65 fps (podľa scény), resp. 60+ fps a frame time poklesom takmer o polovicu oproti ostatným nastaveniam. Rovnaké nastavenie so zapnutým Ray-Tracingom dosahuje priemerne 36 fps.

Pri napájaní z batérie je ale lepšie siahnuť po High alebo Medium pressete s DLSS na Balanced, kde aj pri natívnom rozlíšení viete dosahovať priemerne 40-47 fps. Viete si však pre lepšiu plynulosť pomôcť aj generovaním snímok.

Horizon: Forbiden West

Pokračovanie Horizon: Zero Down po rokoch prišlo konečne aj na PC a okrom strhujúceho príbehu prináša aj strhujúci vizuál a podporu aktuálnych technológií. Zephyrus G16 vás ale ani pri tejto hre nenechá napospas nedostatku výkonu, ale pomôže vám pri High pressete dosahovať s pomocou DLSS na Quality alebo Balanced nastavenia od 54 (bez FG) po 84 (s FG) priemerných fps. Samozrejme, v natívnom QHD rozlíšení. Pri napájaní z batérie sme pri High nastaveniach spolu s DLSS na Balanced dosahovali priemerne 43 fps a po zapnutí generovania snímok 62 fps. Spolu s generovaním snímok sa ale dostavilo výrazné rozmazanie a množstvo artefaktov, takže výhodnejšie bude siahnuť po nejako optimalizovanom pressete alebo nižšom rozlíšení.

Forza Motorsport

Aktuálny diel populárnej série Forza Motorsport dáva zostavám poriadne zabrať, no je férové uznať, že na oplátku ponúka skvelý vizuál a aj relatívne prijateľné fps. Cieľom teda bolo pri čo najlepšej kvalite presiahnuť úroveň 60 fps. V QHD rozlíšení s High pressetom, vypnutým Ray-Tracingom a DLSS na Quality sme sa pohybovali na úrovni 86 fps. Zároveň išlo o prvú hru, pri ktorej sme sa stretli s chybovými hláškami z dôvodu nedostatku VRAM, a to pri FULL RTX High pressete, no stále sme vedeli dosiahnuť priemerne 61 fps, len s väčšími zásekmi. Ak chcete hrať so zapnutým plným Ray-Tracingom, odporúčame využiť Medium RTX nastavenia a DLSS na Balanced, kedy viete dosiahnuť 70 fps. Rovnaké nastavenia dosahujú pri napájaní z batérie priemerne 53 fps. S vypnutým RTX sa už ale pohybujeme na úrovni 72 fps.

ROG Zephyrus G16
ROG Zephyrus G16 Hodnoty dosiahnuté v TimeSpy nie sú zatiaľ veľmi reprezentatívne
Hodnoty dosiahnuté v TimeSpy nie sú zatiaľ veľmi reprezentatívne


ROG Zephyrus G16 V Port Royal sme ale dosiahli plný potenciál notebooku
V Port Royal sme ale dosiahli plný potenciál notebooku


ROG Zephyrus G16 Rednering v blenderi zvláda vďaka výkonej RTX 4070 bez problémov
Rednering v blenderi zvláda vďaka výkonej RTX 4070 bez problémov




Blender,  Rendering a 3DMark

Notebook sme podrobili aj Classroom render testu v Blenderi, pričom sme otestovali CPU aj GPU rendering. Rovnako tak aj rendering z batérie a aj napájania zo siete, aby sme vedeli odsledovať prípadný pokles výkonu.

Pri CPU renderingu sme na render jednej snímky potrebovali 4min 42s, resp. 5min 43s pri napájaní z batérie. Vyrovnanejšie to je ale pri renderingu s pomocou GPU, kde na render jednej snímky sme potrebovali 37s a pri napájaní z batérie 47s. Rozdiel bol teda oproti CPU relatívne minimálny.

Pri renderovaní v DaVinci Resolve sme tradične využili naše testovacie 4K ProRes Raw videa, pričom sme testovali render 1min 30s videa do FHD záznamu, spolu aj s operáciami ako farbenie videa a pod. Práca v programe bola príjemná, bez sekania a bez problémov s náhľadom videa. Render trval 21s, pričom render z batérie trval 29s, čo sú veľmi solídne hodnoty.

Pri syntetických testoch v 3DMark sme Zephyrus G16 podrobili tradičnému benchmarku Time Spy a Port Royal. V Time Spy sme dosiahli prekvapivo nízku hodnotu 8282 bodov, pričom GPU skóre dosahovalo 8281 bodov a CPU skóre dosiahlo 8293 bodov. Išlo o pomerne nízke hodnoty v porovnaní so zariadeniami s podobným hardvérom, pripisujeme to teda skôr softvéru, nakoľko testy prebiehali pred oficiálnym vydaním na trh. Je možné že samotný 3DMark nebol pripravený na efektívne využitie nových jadier AMD procesora. Pri opakovaní testu s napájaním z batérie sme dosiahli 5251 bodov, pričom GPU skóre dosiahlo 8550 bodov a CPU skóre bolo na úrovni 4917 bodov. V Port Royal benchmarku sme dosiahli hranicu 6454 bodov a priemerných 29,88 fps a pri napájaní z batérie sme dosiahli 4578 bodov a 21,2 fps.

Záver

ROG Zephyrus G16 svojou novšou verziou rozhodne nesklamal, naopak veľmi potešil. Stále ide o výborný herný, ale zároveň aj pracovný notebook. Oproti iným herným notebookom disponuje pri bežných činnostiach tichým chladením, no hlučnosť sa drží na dobrej úrovni aj pri zaťažení. Svojím dizajnom, spracovaním a kvalitou konštrukcie vyčnieva z radu hrubých, ťažkých a RGB blikajúcich notebookov. Počas testov sa objavili menšie zaváhania na strane softvéru, ako napríklad v teste 3DMark, no inak Zephyrus G16 splnil všetko, čo by ste od neho očakávali. Za kvalitu si ale priplatíte, rovnako aj za prémiové materiály a dizajn. Cena môže mnohých odradiť, no ak hľadáte ľahký a výkonný notebook, G sériu Zephyrus môžeme rozhodne odporúčať.


napísal tomass 7.8.2024
Páči sa mi! (+2)
9.5
ROG ZEPHYRUS G16
+ kvalita spracovania
+ hmotnosť a hrúbka
+ výkon
+ výborný displej
+ tiché chladenie
- nižšia čitateľnosť na priamom slnku
- len 8GB VRAM pri RTX 4070


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (13)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (16)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (21)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26721)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk