ASUS ZENBOOK S 16

ASUS ZENBOOK S 16

9.5

Ultratenký 16-palcový ASUS AI PC novej éry

Ultratenké notebooky, alebo inak povedané ultrabooky, si v posledných rokoch prešli množstvom zmien. Hoci stále ide o tenké a relatívne kompaktné zariadenia, často sa museli popasovať s množstvom obmedzení a kompromisov. Výkon musel ustúpiť v prospech tenkosti zariadení, rovnako aj kvalita chladenia, zvuku alebo aj kvalita a komfort samotnej klávesnice. Doba sa ale mení a s príchodom nových generácií procesorov sa posúvajú, a často až priam mažú výkonnostné limity kompaktných zariadení. Boom síce zažívajú aktuálne zariadenia s ARM architektúrou, no ASUS spolu s AMD vracajú úder a dokazujú, že aj klasické procesory stále nepatria do starého železa. Vďaka najnovšiemu procesoru od AMD s označením Ryzen AI nový Zenbook S 16 sľubuje vysoký výkon, tiché chladenie a, samozrejme, dobrú výdrž batérie. To všetko zabalené v tenkom 1,1cm tele. Ako si ale nový Zenbook počínal v praktických testoch?

Balenie a prvé dojmy

ASUS jednoducho balenie svojich top produktov vie a aj pri novom Zenbooku S 16 sa drží už zaužívanej filozofie podobne ako pri svojich ROG modeloch. Krabica disponuje jednoduchým dizajnom a je už na prvý pohľad vidieť že sa dbá na ekológiu a recykláciu materiálov. Vo vnútri nájdeme dve menšie krabice, z ktorých jedna v sebe ukrýva napájací adaptér spolu so stylusom. Adaptér svojou hmotnosťou aj veľkosťou pripomína skôr adaptér pre smartfón, takže pri cestovaní alebo častom prenášaní vás nebude nijako obmedzovať a disponuje výkonom 65W. Napájací konektor je typu USB-C, takže si ním budete vedieť nabiť aj iné zariadenia, prípadne využiť inú dostatočne výkonnú nabíjačku ktorú budete mať práve po ruke. V dizajnovo oveľa viac prepracovanej, no stále na pohľad ekologicky spracovanej krabici nájdete samotný notebook spolu s dokumentáciou.

Už pri prvom uchopení zariadenie do rúk vás prekvapí jeho ľahkosť a tenkosť. Kvalita zvolených materiálov je pocitovo výborná, hliník presne sedí, neprehýba sa a na dotyk necítite žiadne medzery. Príjemne prekvapil dizajn a zvolený materiál veka displeja, ktorý netvorí obyčajný hliník, ale špeciálna zliatina keramiky a hliníku ktorú ASUS pomenoval Ceraluminium. Vo vrchnej krycej vrstve je vygravírované vynovené logo pre Zenbook sériu, ktoré zachádza až do hliníkovej vrstvy a vytvára vďaka tomu veľmi pekný kontrast so sivo-strieborným povrchom.

Po otvorení notebooku vašu pozornosť okamžite stiahne obrovský touchpad a biela klávesnica bez numerického bloku. Pri pohľade na masívny touchpad a pribalený stylus sa prebudila vo mne myšlienka, že stylus bude možné používať pri kreatívnych činnostiach priamo na touchpade podobne ako pri práci s profesionálnymi tabletmi. To, žiaľ, nie je možné a stylus viete využiť len na dotykovej obrazovke. Prvý dojem zanechal Zenbook ale veľmi slušný a už pri prvom spustení prekvapila relatívna tichosť chladenia v porovnaní s minuloročným modelom.

ASUS Zenbook S 16
ASUS Zenbook S 16 Ceraluminium povrch vyzerá výborne
Ceraluminium povrch vyzerá výborne


ASUS Zenbook S 16 Na ekológiu sa myslelo aj pri balení
Na ekológiu sa myslelo aj pri balení


ASUS Zenbook S 16 V balení okrem nabíjačky nájdete pribalený aj stylus
V balení okrem nabíjačky nájdete pribalený aj stylus





Špecifikácie

  • Displej: 16“ OLED QHD 2880x1800 240Hz
  • Procesor: AMD Ryzen AI 9 HX 370
  • Neural Processor: AMD XDNA NPU 50TOPS
  • Pamäť: 32GB LPDDR5X 7500 MT/s
  • Grafika: AMD Radeon 890M
  • SSD: 2TB NVMe
  • Podsvietená chiclet klávesnica
  • Porty: 3.5mm Combo audio jack, HDMI 2.1 TMDS, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-A, 2x USB 4 Gen 3 Type-C (DP, Power delivery, čítačka SD kariet
  • Web kamera: 1080p IR Camera
  • Reproduktory: 6x (dual force woofer)
  • Batéria: 78 Whr
  • Hmotnosť: 1,5 kg
  • Rozmery: 35.36 x 24.30 x 1.19 ~ 1.29 cm
  • Ostatné: Wifi 7, Bluetooth v5.4, 65W adaptér

Hoci je aktuálna generácia v najhrubšom mieste v zloženom stave hrubá len cca 1.29cm, v otvorenom stave sa hrúbka dostane opticky len na výšku HDMI alebo USB portu. Porovnanie rovnako ako pri modeloch ROG Zephyrus G série zvádza na porovnanie primárne s Macbookom, no teraz nie s Pro sériou ale s Air. Rozmerovo, hmotnostne a prakticky aj hrúbkou sa ASUS dostal na prakticky identické hodnoty, no s tým rozdielom, že do takto tenkého tela dokázal efektívne vtesnať plnú vybavenosť portov. Čo ale stavia Zenbook do konkurenčnej pozície je ale primárne nekompromisný výkon. Dostal aktuálne to najlepšie a najnovšie čo dokáže pre notebooku AMD ponúknuť, AMD Ryzen AI 9 HX 370. Tento procesor sa začal objavovať vo výkonných herných zariadeniach, no teraz ho ASUS osadil do ultra tenkého tela pracovne orientovaného notebooku.

Pri čítaní špecifikácie počas rozbaľovania som na chvíľu zapochyboval ako plánuje ASUS zariadenie chladiť a zároveň zabezpečiť propagovanú hlučnosť pod 25dB, hoci len pri nízkom zaťažení. Budeme trochu predbiehať, ale musíme skonštatovať že Zenbook to na naše prekvapenie zvládol excelentne a mohol by ísť príkladom aj iným sériám a výrobcom.

O výkon sa teda stará už spomínaný Ryzen AI 9 HX 370, ktorý disponuje 12 jadrami a 24 threadmi, pričom AMD využíva kombináciu 4c/8t primárnych (výkonných) jadier a 8c/16t sekundárnych jadier. Vďaka tomu sa vie jeho spotreba pohybovať na úrovni 15-28W, no v prípade potreby dodania plného výkonu vie spotreba stúpnuť na 54W. To sú veľmi pekné čísla ak zvážime, že priami konkurent od Intelu sa pohybuje na úrovniach 35-45W a v plnej záťaži 115W, pričom dosahuje nižší výkon (29 086 vs 37 110 bodov v Multithread a 3711 vs 4199 bodovv Single tread). Podľa syntetických testov teda nový Ryzen dokáže ponúknuť podobný výkon ako desktopový Ryzen 7 7700X, čo by na prácu a hranie na cestách malo určite postačovať. Tichý chod ale nezabezpečí len procesor s nízkym TDP, ale aj prepracované chladenie. O efektívny odvod tepla sa postarajú dva dvojvrstvové grafitové pechy, ktoré zaobaľujú zvyšné komponenty chladenia. Nechýba veľmi tenká odparovacia komora, ktorá je prepojená s dvomi modulmi ventilátorov. Vďaka zvoleným materiálom samotného zariadenia pomôže ako pasívny chladič aj telo zariadenia.

Počas náročných výpočtov a vysokého zaťaženia sme dosiahli, samozrejme, aj maximálne teploty. Najvyššia povrchová teplota je lokalizovaná v geometrickej mriežke ponad klávesnicu, kde je až nepríjemne horúca, no samotná klávesnica alebo okolie touchpadu za zahrieva len minimálne, prípadne vôbec. To, že chladenie funguje výborne, si všimnete už hneď pri prvom spustení. Notebook je v idle, prípadne sledovaní videa a surfovaní po webe prakticky nehlučný. Vo vysokej záťaži stúpne jeho hlučnosť cca na úroveň hlučnosti bežného herného notebooku pri nenáročných aktivitách. V porovnaní s minuloročným Zenbook S 13, ktorý sme mali možnosť testovať, sa hlučnosť a teploty zlepšili niekoľko-násobne.

ASUS Zenbook S 16
ASUS Zenbook S 16 Stylus je potrebné nabíjať cez USB-C port
Stylus je potrebné nabíjať cez USB-C port


ASUS Zenbook S 16 Profil zariadenie je veľmi tenký
Profil zariadenie je veľmi tenký


ASUS Zenbook S 16 Na displeji si užijete artové hry aj multimediálny obsah
Na displeji si užijete artové hry aj multimediálny obsah





Ak ale aj hlučnosť chladenie stúpne, bez problémov ho prehluší 6 veľmi kvalitných reproduktorov harman/kardon. Reproduktory na pomer rozmerov zariadenia ponúkajú relatívne čistý zvuk a nechýba ani hlboký bass. Zároveň sú dostatočne hlasné. Aby ste dostali dobrý audio-vizuálny zážitok nesmie chýbať ani kvalitný displej. ASUS zariadenie vybavil tým najlepším čo má v ponuke, a to 16“ 3K OLED displejom, ktorý disponuje pomerom strán 16:10, odozvou len 0.2s a obnovovacou frekvenciou 120Hz. Nechýba, samozrejme, HDR s VESA CERTIFIED DisplayHDR True Black 500, kde jas vie stúpnuť až na 500nitov oproti základným 400. Na Zenbooku bude teda radosť sledovať multimediálny obsah.

Profesionálov zas poteší 100% pokrytie DCI-P3 farieb, Pantone validácia a zníženie modrého svetla o 70%. Displej je dotykový a reaguje aj na pribalené pero. A tu prichádza prvý výrazný mínus. Stylus od ASUSu má dobrú ergonómiu aj odozvu, ako núdzové riešenie by vedelo nejednému grafikovi nahradiť grafický tablet na cestách, no ASUS spravil relatívne divné dizajnové rozhodnutie. Displej neviete otvoriť do 180-stupňovej polohy (čo minulá generácia vedela). Ak chcete teda kresliť na displej, musíte perom tlačiť proti displeju, čo je na serióznu prácu nepohodlné a nepresné, a notebook má tendenciu sa prevracať, resp. displej jemne pruží. Na podpisovanie dokumentov ale pero bude určite postačovať. Len je škoda že sa nedá využiť jeho plný potenciál.

Nesmie chýbať, samozrejme, AI označenie, či už na procesore tak aj na zariadení. AMD vo svojom novom Ryzene implementovalo aj svoj nový XDNA NPU procesor, ktorý by mal zvládnuť až do 50TOPS. Ak ste hráč a zariadenie plánujete využívať len na hranie, tak tento údaj je pre vás zatiaľ zbytočný. Časom môžeme isto očakávať zapracovanie rôznych funkcií do Windowsu s využitím Copilota, no zatiaľ je to ešte otázka niekoľkých mesiacov až rokov než naplno využijete potenciál NPU ako bežný používateľ. Z pohľadu profesionálov a programátorov je daná funkcionalita naopak veľmi vítaná, či už na priamy vývoj programov na využívanie NPU alebo na využívanie rôznych nástrojov ktoré vedia NPU využiť.

Ak ale príde k masívnejšiemu rozmachu AI vo Windows, zariadenie bude určite potrebovať dostatočné množstvo RAM. Nami testovaný model disponoval 32GB rýchlej LPDDR5X RAM. To by sme zároveň odporúčali aj ako optimálnu voľbu, nakoľko RAM nie je rozšíriteľná a zároveň je zdieľaná aj s grafickou kartou Radeon 890M. Rozšíriteľný je ale SSD disk, ktorý v nami testovanej verzii má kapacitu 2TB a dosahuje rýchlosti 5232 MB/s čítania a 4883 MB/s zápis.

Po spustení notebooku je grafickej karte pridelených len 512MB RAM, čo postačí asi len na multimediálne účely. Po nainštalovaní aktuálnych ovládačov a softvéru Adrenalin si viete ale nastaviť vlastné alokovanie pamäte. Na výber máte z preddefinovaných možností, alebo si viete zadať vlastnú hodnotu. Vzhľadom na dostatok RAM odporúčame alokáciu aspoň 4GB, resp. ak plánujete aj občasné hranie tak ideálne aj 6-8GB. Hoci ide o integrovanú grafickú kartu, disponuje výborným výkonom, mierne vyšším od desktopovej GTX 1660. V reči čísiel to znamená 23.76 TFLOPS pri FP16 výpočtoch a 11.88 TFLOPS pri FP32 výpočtoch (GTX 1660 dosahuje 10 TFLOPS FP16 a 5TFLOPS FP32) a to všetko pri TDP 15W-20W. Ide o RDNA 3 architektúru a GPU disponuje 16 RT jadrami a 1024 shading jednotkami. Vďaka tomu je pri Zenbooku potenciál, že si zahráte aj staršie hry v podobnej alebo aj lepšej kvalite ako na väčšine aktuálne dostupných handheloch.

ASUS Zenbook S 16
ASUS Zenbook S 16 Medzi portami mohli byť väčšie medzery
Medzi portami mohli byť väčšie medzery


ASUS Zenbook S 16 Maximálny záklon obrazovky je veľmi malý na pohodlné používanie stylusu
Maximálny záklon obrazovky je veľmi malý na pohodlné používanie stylusu


ASUS Zenbook S 16 Strih a farbenie videa nie je pre Zenbook žiadna prekážka
Strih a farbenie videa nie je pre Zenbook žiadna prekážka





Nebýva často zvykom, že by sme pri testovaní notebooku dokázali pohodlne vymeniť touchpad za klasickú myš. No ASUS priniesol nielen gigantický touchpad, ale zároveň aj veľmi presný. Práca na ňom je veľmi pohodlná a intuitívna, gestá fungujú perfektne, len je škoda že sa jedná o klasický klikajúcí touchpad a nie haptický. Je ľahšie ho teda stlačiť v spodnej časti ako v hornej. Okrem klasických gest na zmenu aplikácií tromi prstami, cez rolovanie dvomi prstami ASUS pridáva aj ďalšie gestá. Vďaka veľkosti touchpadu prišiel ASUS so zaujímavou implementáciou, kedy pohyb po pravom okraju zvyšuje alebo znižuje jas, pohyb po ľavom okraji zvyšuje a znižuje hlasitosť a pohyb po hornej hrane vie pretáčať video alebo posúvať napr. timeline v aplikáciách. Sú to drobnosti ale minimálne pretáčanie videí a zvyšovanie hlasitosti jednoduchým pohybom je veľmi pohodlné.

Výborná je aj samotná klávesnica, ktorá vďaka absencii numerického bloku disponuje plnou veľkosťou klávesov a dobrými medzerami medzi nimi. Zároveň je spolu s touchpadom vycentrovaná na stred zariadenia, takže sa vám bude pohodlne písať ja s notebookom na kolenách. Hoci Zenbook je veľmi tenký, klávesy majú príjemný zdvih a na pocit kladú dostatočný odpor, no zároveň sa ľahko stláčajú. Určite sa klávesnica radí medzi tie pohodlnejšie čo notebooky ponúkajú a nebál by som sa ju porovnávať aj s klávesnicami v top modeloch ThinkPadu, ktoré sa často radia medzi to najlepšie na písanie v notebookoch.

Rozmiestnenie portov sa drží zaužívaných konvencií, a teda napájanie (USB C) spolu s HDMI a Audio jackom vľavo, klasické USB a čítačka SD kariet vpravo. K plnej vybavenosti už chýba len ethernet, ale ten sa z logických dôvodov do zariadenia vďaka svojej hrúbke nezmestí. Pri portoch sme narazili na ďalšie výrazné mínus, a to na medzery medzi portami, konkrétne pri USB-C. Logika rozmiestnenia vychádza z predpokladu, že do USB-C pripojíte štandardný kábel, prípadne dva káble vedľa seba. Problém ale nastáva ak chcete pripojiť napr. USB-C kľuč, ktorý je širší než USB-C port. V tomto prípade nebolo možné mať obsadené oba porty, nakoľko kľúč by sa do portu nezmestil. Bolo teda potrebné odpojiť napájanie a ak by ste chceli využiť prvý USB-C port, tak aj niektoré typy HDMI káblov. Stačilo by pritom zväčšiť medzery len o pár milimetrov a problém by nevznikol.

Výdrž batérie je slušná, no v praxi rozhodne nedosiahnete čísla ktoré vidíte v marketingových materiáloch. Ak sa nechcete obmedzovať, teda znižovanie jasu, vypínanie 120Hz, znižovanie výkonu, tak sa dostanete na úroveň 4.5 – 6 hodín serióznej práce na zariadení. Pri nenáročných činnostiach vie ísť výdrž, samozrejme, vyššie, ale ak zvážime že pri napájaní z batérie disponujeme totožným výkonom ako pri napájaní zo siete, tak výdrž okolo 5 hodín je slušná. Ak ale plánujete na zariadení hrať hry počítajte s tým že sa výdrž trochu zmenší, a to na cca 2-3.5h. Záleží, samozrejme, od hry a nastavení, takže optimalizáciou sa budete vedieť dostať na zaujímavé časy.

Hry

Testovaniu sme podrobili niekoľko hier, ktoré mali preveriť rôzne aspekty notebooku. Cieľ bol ale vždy dosiahnuť čo najvyššiu plynulosť pri čo najväčšej kvalite či už v natívnom 3K rozlíšení, alebo 1200p rozlíšení. Samozrejme, sme si vedomí toho že sa nejedná o herné zariadenie, ale šlo nám o to demonštrovať kam sa posunul výkon integrovaných grafík a že aj na tenkom pracovnom notebooku si viete zahrať e-sport alebo staršie hry. Zvolili sme si teda vzorku hier:

  • Counter Strike 2
  • CyberPunk 2077
  • Warhammer 40 000: Boltgun

CS 2

Nástupca legendárneho Counter-Strike Global Offesive a hra ktorú netreba asi nikomu bližšie predstavovať. Dohady o optimálnom nastavení sú rôzne, no pre účely testovania sme sa rozhodli využiť High a Medium presset v natívnom a 1200p rozlíšení. Medium nastavenia sme následne otestovali aj pri napájaní z batérie. Vďaka výkonnej integrovanej grafickej karte sme sa pohybovali na úrovni 85 fps s FSR na Quality a Medium pressete v 1200p rozlíšení, a 50 fps s FSR nastaveným na Quality v High pressete v natívnom 3K rozlíšení.

Pri napájaní z batérie sme sa dostali bez zmien v nastavení (Medium, 1200p) na úroveň 83 fps so zapnutým FSR na Quality.

ASUS Zenbook S 16
ASUS Zenbook S 16 Výsledky dosiahnuté v CS 2
Výsledky dosiahnuté v CS 2


ASUS Zenbook S 16 Výsledky dosiahnuté v Cyberpunk 2077
Výsledky dosiahnuté v Cyberpunk 2077


ASUS Zenbook S 16 Výsledky dosiahnuté v Boltgun
Výsledky dosiahnuté v Boltgun




CyberPunk 2077

Priam znovuzrodená hra posledných mesiacov ktorá opäť dosahuje tisíce súčasne hrajúcich hráčov sa teší popularite a zároveň dostala množstvo opravných patchov od autorov. Stále ide o jednu z graficky najnáročnejších hier, no získané výsledky nám dokážu naznačiť trend kam notebook zapadne v najbližších rokoch pri nových hrách ktoré ešte len prídu. Hru sme testovali na Low a SteamDeck presete v natívnom a 1200p rozlíšení. Tu sa už naplno prejaví že sa nejedná o herný notebook a hra je hrateľná len v 1200p rozlíšení. Pri natívnom rozlíšení sa aj s pomocou FSR dostávame len na priemerných 23 fps, čo je nehrateľná hodnota. No v nižšom rozlíšení spolu s FSR na Balanced si viete zahrať na už hrateľných 39 fps, pričom sme pri testovaní narazili na zaujímavý paradox, kedy sme pri hraní z batérie dosahovali vyššie fps, a to 41 fps. Pri Low pressete s medium textúrami bolo porovnanie ešte výraznejšie, a to 40 fps proti 46 fps. Každopádne, Cyberpunk si zahrať viete, no nebude to vizuálne príjemný zážitok.

Warhammer 40 000: Boltgun

Kde ale si ale Zenbook počína dobre a cíti sa tam ako ryba vo vode sú moderné retro FPS hry. Vizuálne prepracovaná retro grafika vďaka svojej farebnosti vynikne na výbornom OLED displeji, a zároveň hra nie je prehnane náročná na požadovaný výkon. Pri natívnom 3K rozlíšení v Ultra pressete dosiahnete priemerne síce len 36 fps, no znížením rozlíšenia na 1200p sa dostaneme hneď na 68 fps, čo pri rýchlej FPS hre je už hrateľná hodnota. Znížením nastavení na High presset sa už pohybujeme na úrovni 81 fps, čo bolo najlepšie hrateľné nastavenie a hru si pri to výborne užijete. Samozrejme, je tu priestor aj na ďalšie optimalizácie nastavení, takže by nemal byť problém držať podobné fps aj s lepším nastavením, prípadne sa priblížiť bližšie k 100 fps. Zároveň prakticky totožné výsledky dosiahnete aj pri hraní z batérie.

Počas hrania sa teploty pohybovali na úrovni 69 stupňov, spotreba dosahovala priemerne 17-20W a GPU využívala cca 5,2-7GB VRAM z pridelených 8GB.

 

Blender,  Rendering

Notebook sme podrobili aj Classroom render testu v Blenderi, pričom sme otestovali CPU aj GPU rendering. Rovnako tak aj rendering z batérie a aj napájania zo siete, aby sme vedeli odsledovať prípadný pokles výkonu.

Pri CPU renderingu sme na render jednej snímky potrebovali 8min 26s, resp. 6min 38s pri napájaní z batérie. Vyrovnanejšie to nebolo ani pri renderingu s pomocou GPU, kde na render jednej snímky sme potrebovali 7min 55s a pri napájaní z batérie 6min 29s. Rozdiel bol teda oproti renderingu na CPU relatívne minimálny. Počas renderovania dosahoval Zenbook teploty na úrovni 61 stupňov.

 

Pri renderovaní v DaVinci Resolve sme tradične využili naše testovacie 4K ProRes Raw videa, pričom sme testovali redner 1min 30s videa do FHD záznamu, spolu aj s operáciami ako farbenie videa a pod. Práca v programe bola príjemná, bez sekania a bez problémov s náhľadom videa. Zároveň bolo možné využívať horizontálne rolovanie timeline vďaka pohybu po hornej hrane touchpadu. Render trval 45s, pričom render z batérie trval 44s, čo sú solídne hodnoty na takto kompaktné zariadenie. Zároveň počas práce s videom aj počas renderingu bol Zenbook až prekvapivo tichý.

3DMark

Pri syntetických testoch v 3DMark sme Zenbook S 16 podrobili tradičnému benchmarku Time Spy a Port Royal. V Time Spy sme dosiahli prekvapivo nízku hodnotu 2736 bodov, pričom GPU skóre dosahovalo 2483 bodov a CPU skóre dosiahlo 6502 bodov. Jedná sa o pomerne nízke hodnoty v porovnaní so zariadeniami s podobným hardvérom, pripisujeme to teda skôr softvéru nakoľko testy prebiehali pred oficiálnym vydaním na trh. Je možné že samotný 3DMark nebol pripravený na efektívne využitie nových jadier AMD procesora. Pri opakovaní testu s napájaním z batérie sme dosiahli 3754 bodov, pričom GPU skóre dosiahlo 3428 bodov a CPU skóre bolo na úrovni 8167 bodov. V Port Royal benchmarku sme dosiahli hranicu 1550 bodov a priemerných 7,18 FPS a pri napájaní z batérie sme dosiahli 1604 bodov a 7,43FPS.

V teste CPU Profile sme dosiahli nasledujúce výsledky:

Test

Napájanie

Batéria

Max Threads

7287

6511

16 Threads

6450

5905

8 Threads

4890

4497

4 Threads

2875

3065

2 Threads

1764

1871

1 Thread

1086

1071

 

V poslednom Steel Nomad Light Score sme dosiahli 3083 bodov a 22.84 FPS. Pri napájaní z batérie sme dosiahli 3 338 bodov a 24.73 FPS.

Kompilácia

Do sady testov sme zaradili aj benchmark rýchlosti kompilácie zdrojového kódu. Nakoľko zariadenie bude určite zaujímavé aj pre vývojárov, podrobili sme ho testu kompilácie .Net vzorového projektu. Podarilo sa nám dosiahnuť slušnú hodnotu 2060 bodov a 673 bodov bez paralelných výpočtov , pričom desktopový starší Ryzen 9 3950X (16c/32t) dosiahol v rovnakom teste 2440 (852) bodov a AMD Ryzen 7 Pro 4750U dosiahol len 1631 (642) bodov.

ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16ASUS Zenbook S 16

Záver

ASUS Zenbook S 16 spravil oproti svojmu predchodcovi obrovský krok vpred. Vylepšil a dotiahol takmer k dokonalosti množstvo aspektov, ktoré ho v minulosti obmedzovali. Či už ide o skvelé chladenie, všestranný výkon, výborný displej, alebo samotné spracovanie, všetko robí ASUS s týmto modelom správne a doručuje to, čo by ste od zariadenia v danej cenovej kategórii očakávali. Cena je zároveň aj jeden z mínusov, nakoľko je o trochu vyššia, než by ste očakávali. Hlavne ak v podobnej cene viete nájsť tiež kompaktný ROG Zephyrus G14. Celkovo ale ide o výborný notebook, ktorého výberom rozhodne nespravíte chybu.


napísal tomass 21.8.2024
Páči sa mi!
9.5
ASUS ZENBOOK S 16
+ dizajn
+ hmotnosť
+ výkon
+ výborný displej a zvuk
+ hlučnosť a chladenie
- rozmiestnenie portov
- maximálny sklon displeja
- nevyužitý potenciálu stylusu


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (12)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (2)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26508)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk