GENESIS ZIRCON XIII - NASTAVITEĽNÁ HERNÁ MYŠ

GENESIS ZIRCON XIII - NASTAVITEĽNÁ HERNÁ MYŠ

8.5

Zaujímavá myš s možnosťou úprav

Test

Genesis má v ponuke aj netradičné produkty a Genesis Zircon XIII je jedným z nich. Je to niečo ako DYI myš, ktorú si môžete prekvapivo hlboko upravovať a zároveň ponúka veľmi pekné funkcie. Nečkajte však od toho high-endovú myš.

Zircon XIII je myš pre tých, ktorí si ju chcú prispôsobiť svojmu pohodli a nárokom. Teda aspoň v možnostiach, ktoré môže myš ponúknuť. Teda výmena switchov, pridanie gumených úchytov, zvýšený kryt a, samozrejme, je plne wi-fi s nabíjaním cez USB, respektíve aj fungovaním cez kábel.

Zircon XIII špecifikácie:

  • Pripojenie: 2,4Ghz alebo USB
  • Senzor: Pixart PAW3395
  • Citlivosť: 50 – 26000 DPI
  • IPS: 650 
  • Frekvencia: 1 000 Hz
  • Switche: Výber Huano Silent, KailH 4.0 alebo Kailh 8.0 switches
  • Životnosť switchov: 80M kliknutí
  • Posvietenie: 6 RGB režimov
  • Batéria: 600mAh nabíjateľná
  • Váha: 77g 
  • Veľkosť: 119x62x40mm

Dostanete tak relatívne ľahkú, ale zároveň mierne menšiu myš, ako je bežné. Nečakajte na nej veľa tlačidiel, ale namiesto toho dostanete veľa modifikácií.

Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš
Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Zircon XIII prichádza s peknou nádielkou doplnkov
Zircon XIII prichádza s peknou nádielkou doplnkov


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Myš je hlboko upraviteľná a umožní vám prispôsobiť rôzne časti.
Myš je hlboko upraviteľná a umožní vám prispôsobiť rôzne časti.


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš V balení máte druhý vyvýšený kryt, náhradné tlačidlá, nalepovacie gumičky a ďalšie doplnky.
V balení máte druhý vyvýšený kryt, náhradné tlačidlá, nalepovacie gumičky a ďalšie doplnky.





Konštrukcia

Myš prichádza v základnom symetrickom tvare s mierne vypuklou vrchnou časťou a mierne vsadenými bokmi. Ponúka tak príjemné držanie či už pre ľavákov, alebo pravákov, aj keď dve bočné tlačidlá sú len na ľavej strane a teda nie je úplne vhodná pre obe držania. Ak ste ľavák, len záleží, či tieto tlačidlá využívate.  

Mimo dvoch bočných tlačidiel sa pridávajú len štandardné dve hlavné tlačidlá a medzi nimi DPI tlačidlo a koliesko. Koliesko je relatívne jemné, ľahko sa točí a záseky sú príjemne nastavené. Zároveň je viac zasadené hlbšie do myši. Vyčnieva len mierne a dobre naň prstom dočiahnete. 

Na spodnej strane má myš prepínač, ktorým prepínate USB mód, teda myš je v základnom stave vypnutá, alebo zapnete wireless mód, ktorý má prepnutie bez podsvietenia a s podsvietením. Podsvietenie je tu na zadnej spodnej hrane a pod kolieskom  Detailne nastaviť sa dá len zadné a viete si jeho efekty prepínať ďalším tlačidlom na spodnej strane. Svetlo pod kolieskom je len modré a viete ho len stlmovať alebo mu nastaviť efekt dýchania.

Na spodnej strane vpredu má myš USB-C port, ktorý môžete pripojiť priloženým USB-C - USB-A káblom k PC a či už nabíjať, alebo aj takto plne používať ako káblovú. Kábel je obotkaný, ľahký a mäkký, nebude tak tlačiť pri používaní ani ťahať.  Myš má, mimochodom, 600mAh batériu a na jedno nabitie vydrží 100 hodín, reálne okolo tri dni. 

Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš
Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Myš je symetrická s tlačidlami na ľavej strane
Myš je symetrická s tlačidlami na ľavej strane


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Rátajte s tým, že je trochu menšia
Rátajte s tým, že je trochu menšia


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Môžete ju zapojiť cez USB, alebo pod krytom má aj wifi konektor.
Môžete ju zapojiť cez USB, alebo pod krytom má aj wifi konektor.





Modifikácie

Keďže je však myš modifikovateľná, má ešte ďalšie vychytávky. Má možnosť odobrať vrchný kryt, ktorý sa dá vymeniť za vyšší. Respektíve sú v ponuke dva - nižší a viac vypuklý. Vyberiete podľa toho, ako vám sadnú pod ruku a magneticky ich prichytíte. Zároveň sa pod krytom nachádza aj USB kľuč na wi-fi pripojenie. 

Na spodnej strane je ešte tlačidlo na mechanické otvorenie myši. Môžete ju totiž jednoducho rozobrať, aby ste mohli vymeniť switche. Tie sú tu tri typy a môžete si vybrať, ktoré vám sadnú najlepšie, konkrétne tiché Huano Silent, jemné a relatívne tiché KailH 8.0, prípadne KailH 4.0, ktoré sú tuhšie a hlasnejšie.  Zároveň ich budete mať ako náhradu, keď sa vám niektoré tlačidlo pokazí. 

Z modifikácií to stále nie je všetko. Genesis pridáva nálepky, ktorými si môžete myš oblepiť pre lepší úchop, ak nemáte radi šmýkanie prstov po plaste. Viete prelepiť ako obe strany, tak aj dve hlavné tlačidlá. Je to príjemná guma, aj keď možno pri čiernej verzii myši mohli dať nálepky čierne a nie šedé. 

Nakoniec to dopĺňajú ešte náhradné spodné kĺzacie nálepky, ak by sa vám pôvodné prestali kĺzať alebo odlepili. Malé štvorcové nálepky sú pridané aj na výstupky na zatlačenie switchov, čím viete znížiť výšku zatlačenia a tlačidlá sa aktivujú skôr. 

Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš
Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Na myš si viete pridať nálepky pre lepšie uchopenie.
Na myš si viete pridať nálepky pre lepšie uchopenie.


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Na spodnej strane sú ako veľké klzné plochy, tak zapínacie tlačidlo a aj podsvietenie.
Na spodnej strane sú ako veľké klzné plochy, tak zapínacie tlačidlo a aj podsvietenie.


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Myš si viete aj jednoducho rozobrať a vymeniť switche, alebo upraviť stláčanie tlačidiel.
Myš si viete aj jednoducho rozobrať a vymeniť switche, alebo upraviť stláčanie tlačidiel.





Používanie

Myš je na používanie príjemná, má veľké klzné plochy zaisťujúce plynulý pohyb po podložke. Je tu kvalitný Pixart PAW3395 senzor, ktorý je dnes už takmer všade a môžete sa tak spoľahnúť na presné snímanie a vysoký DPI, ak by ste ho vedeli využiť.  Ak používate wireless, odozva myši je rýchla cez RapidSpeed Wireless pripojenie a nemusíte sa tak obávať o oneskorenie pri multiplayerovkách.

Myš si detailne nastavíte v Genesis aplikácii pre túto myš. Totiž firma ak má aplikáciu, tak je vždy určená len na daný softvér, čo je zaujímavé. V prípade tejto myši má softvér štyri záložky, ktoré ponúkajú relatívne hlboké nastavenie možností myši. 

Hlavná záložka umožňuje predefinovať každé tlačidlo na ľubovoľné. Pričom v samostatnej záložke viete vytvárať aj makrá a priradiť ich. Viete si vytvoriť aj viac profilov, medzi ktorými sa môžete prepínať. V samostatnej záložke nastavujete jednotlivé úrovne DPI, ktorých má myš šesť. Pridané je nastavenie poolingu od 125Hz po 1000Hz.  Viete si nastaviť aj jitter, angle snapping alebo motion sync. Viete nastaviť zdvih 1mm a 2mm. Nakoniec nastavenia ponúkajú aj úpravu horného modrého posvietenia a zadného RGB podsvietenia. Zadné podsvietenie má desiatku efektov, nastavenie farieb, jasu alebo rýchlosti. Viete si nastaviť aj to, aby sa RGB zhaslo, keď myš používate, a teda aby nemíňalo batériu a nastaviť mu aj sleep režim na minútu alebo dve.  Čo aplikácia nemá, je detekcia hier, a teda nemôžete nastaviť jednotlivé možnosti na samotné hry s automatickým prepínaním.

Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš
Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Myš ponúka nastavenie tlačidiel na rôzne funkcie a aj priradenie makier.
Myš ponúka nastavenie tlačidiel na rôzne funkcie a aj priradenie makier.


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Nastaviť si viete aj DPI zóny.
Nastaviť si viete aj DPI zóny.


Genesis Zircon XIII - nastaviteľná herná myš Plus nechýba nastavenie podsvietenia.
Plus nechýba nastavenie podsvietenia.




Celkovo je Zircon XIII veľmi príjemná myš, bohatá na možnosti upravovania, ale aj keby ste ich nepoužili, myš si užijete. Samozrejme, berte ju hlavne vtedy, ak chcete použiť tieto modifikácie, získate tak viac možností a upravenie si myši podľa svojich predstáv. Teda aspoň v rámci možností. Osobne mi trochu vadila veľkosť myši, ktorá sa síce vyvýšeným krytom mierne zväčšila, ale stále bola trochu nízka a krátka. Ale to už je podľa osobnej preferencie. 

  • Zircon XIII kúpite za 71 eur v čiernej alebo bielej farbe.

napísal saver 18.9.2024
Páči sa mi! (+3)
8.5
GENESIS ZIRCON XIII - NASTAVITEĽNÁ HERNÁ MYŠ
+ výrazne upraviteľná myš
+ tri typy vymeniteľných switchov
+ vymeniteľný väčší kryt
+ kvalitný senzor
+ dobrá cena na danú ponuku
- mierne menšia veľkosť, ako by bolo optimálne
- slabšia batéria


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26631)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk