GENESIS HELIUM 312BT - HERNÝ SOUNDBAR

GENESIS HELIUM 312BT - HERNÝ SOUNDBAR

8.0

Herný soundbar pod váš monitor

Test

Firma Genesis rozširuje svoju ponuku hardvéru a najnovšie sa pozrela aj na soundbary. Priniesla totiž svoj GENESIS Helium 312 BT soundbar. Je to prvý produkt tohto druhu od tejto spoločnosti a ako zvyčajne aj tu prináša zaujímavý pomer ceny, kvality a ponuky.

So zvukom už má firma skúsenosti z headsetov, ale aj samostatných reproduktorov, takže skúsenosti teraz aplikuje v minimalizovanej podobe v soundbare. Jej soundbar je určený pod monitor, má kompaktné rozmery, elegantný dizajn a pekne zapasuje k ostatným herným, ale aj neherným zariadeniam. Pritom ho môžete pripojiť ako káblovo, tak cez Bluetooth.

Špecifikácie: 

  • Zvuk: Stereo 2.0
  • Výkon: 10 W
  • Veľkosť reproduktorov:  2"
  • Pripojenie: Bluetooth 5.2, kábel USB-A
  • Dĺžka kábla: 150 cm
  • Frekvencia: 100 - 20000 Hz, 75 dB
  • Podsvietenie: RGB - White, Light blue, Violet, Blue, Orange, Multicolor, Green, Yellow

Dostanete tak malý soundbar, ktorý môže byť ideálny pod monitor na hranie, filmy, ale aj na hudbu, pričom sa naň môžete pripojiť aj z mobilu alebo notebooku a streamovať hudbu bezkáblovo, a to aj popritom ako ho máte pripojený k PC.


Konštrukcia soundbaru je solídna, Genesis použil tvrdé plasty kombinované s prednou kovovou perforovanou mriežkou. Spredu soundbaru dominuje regulátor v strede, ktorým vypínate soundbar a regulujete hlasitosť. Žiadne iné mechanické prvky soundbar nemá, nemá ani porty, len napevno pripevnený USB 2.0 kábel.

Z ovládačov však má ešte dve dotykové tlačidla, z ktorých jedno je na prepínanie USB a Bluetooth pripojenia, druhé na zmenu RGB podsvietenia. Sekundárnou funkciou na oboch tlačidlách je pridávanie a uberanie basov, to funguje pri dlhšom podržaní. 

Mimochodom, pri každej zmene, či už USB a Bluetooth, alebo basov, sa s vami soundbar rozpráva a vždy vám povie, nakoľko máte zvýšené basy, alebo aký režim je práve zapnutý.

Soundbaru nechýba spomínané RGB podsvietenie, ktoré je riešené pásikom na spodnej hrane soundbaru a viete si ho prepínať medzi približne dvanástimi režimami svietenia, od série pevných farieb, cez vizualizačné režimy zvukov, až po len dúhové prechody. Samozrejme, viete to aj vypnúť, ak RGB nepotrebujete. Je tam slušná rozmanitosť v ponuke nastavení, ale neprestavíte ich, keďže soundbar nemá podporu aplikácie a všetko je napevno predstavené. To je už daň za nízku cenu.

Zvukovo Genesis Helium funguje len cez USB prenos. Soundbar vám po pripojení PC automaticky zachytí a presmeruje zvuk do soundbaru. Ale ak by ste nechceli počúvať zvuk z PC, viete si prepnúť na Bluetooth a počúvať hudbu napríklad z mobilu. Oboje funguje bez problémov. Soundbar môžete používať aj bez PC, pričom USB viete zapojiť aj do zásuvky cez mobilnú nabíjačku a následne pripojíte, čo potrebujete. Ale, samozrejme, je to primárne soundbar k PC určený pod monitor.

Samotný zvuk na túto cenu nie je zlý. Genesis tu ponúkol slušné a dostatočne veľké 10W reproduktory, ktoré dokážu dobre reprodukovať celú škálu zvukov, možno všetky nie úplne čisto, ale stále prekvapivo slušne. Basy rovnako nie sú zlé, nie je tam, samozrejme, subwoofer, ale dajú sa zvýšiť na dostatočnú úroveň, aby ste si ich užili. 

Maximálna hlasitosť tu zodpovedá tým 10W, nie je to úroveň na diskotéku, ale dostatočne hlasná aj ak máte v okolí ruchy a chcete ich prehlušiť.  Aj keď čo sa týka stereo zvuku, keďže sú reproduktory tak blízko pri sebe, nebude stereo výrazné, ale to pri tomto systéme ani nečakáme, toto beriete, keď vám ide o kompaktnosť. 


Celkovo je soundbar pekným doplnkom k PC, ak nechcete platiť veľa a zároveň chcete ušetriť miesto. Pekne môže zapadnúť pod monitor a či tam už len sedieť, alebo aj svietiť. K tomu ho okrem PC pripojiť môžete aj k mobilu a počúvať hudbu alebo podcasty odtiaľ. 


napísal saver 11.10.2024
Páči sa mi!
8.0
GENESIS HELIUM 312BT - HERNÝ SOUNDBAR
+ príjemná cena
+ pripojenie cez USB a aj Bluetooth
+ decentný zvuk v tejto cene
+ ponuka RGB podsvietení
- chýba podpora aplikácie a hlbších nastavení
- niekomu môže chýbať 3,5 mm pripojenie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rada - vzduchový chladič k ryz... (5)
Ahojte, planujem vymenit Ryzen 5 2600X cpu za 5...
|Xsx češtiny (2)
Zdar, prosím vás viete mi poradiť, ktoré hry na XS...
|Ultimatne ambilight riešenie (9)
Narazil som na tuto krabicku na podsvietenie tv, m...
|Výmena i5 12600kf (12)
Zdravím! Momentálne fachčím na zostave s i5 12600...
|Čo sa mohlo stať s pc? (55)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27490)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk