ČO PRINESIE MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2024?

ČO PRINESIE MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2024?

Čaká vás detailnejší a krajší svet a aj hĺbka

Po úspechu aktuálneho Flight Simulatora 2020 sa Microsoft môže tešiť z obrovskej podpory zo strany komunity a s príchodom novej časti dokazuje, že na ňu rozhodne nezabudol. Novým heslom Flight Simulatora 2024 je teda „pre komunitu s komunitou“. Po prvých traileroch by ste si mohli myslieť, že ide len o ďalší iteratívny krok, no po prezentácii a vyskúšaní sa hra mení a zdokonaľuje takmer v každom smere.

Microsoft je náležite hrdý na svoju digitálnu dvojičku sveta, ktorú predstavil v roku 2020, no nahromadené dáta za posledné 4 roky pridávajú svetu ďalšiu úroveň detailov pre dosiahnutie ešte lepšej vernosti prostredí. Pribudnú nové prepracované letiská, viacero typov postáv, áut, stromov, lodí a dokonca aj zvierat. Pribúdajú aj nové lietadlá, vrtuľníky, vetrone a balóny ako novinky. 

Z veľkej časti to umožnila prepracovaná simulácia prúdenia vzduchu a jej vplyv na okolitý svet. O tom, ako prúdenie vzduchu funguje, sa budete môcť presvedčiť aj sami na CFD vizualizáciách prúdenia vzduchu okolo dopravných prostriedkov, aby ste lepšie pochopili, ako funguje fyzika daného lietadla vo vybranom prostredí. Microsoftu sa podarilo relatívne presne zapracovať simuláciu takzvaného ground effectu pri vrtuľníkoch, takže lietanie s nimi bude relatívne citlivé a náročné, no pocítite sily, ktoré na stroj pôsobia.

Graficky hra spravila opäť krok vpred. Nechýba Ray tracing v kokpite, simulácia škrabancov na sklenených povrchoch prispieva opäť viac k fotorealizmu a vylepšené boli aj časticové efekty. Oproti aktuálnemu Flight Simulatoru sa zvýšila hustota pixelov na teréne, kde uvidíte posun prevažne na letiskových dráhach alebo v prírode, kde sa vďaka prechodu na 3D povrchy zlepšili kolízie s objektami. Samozrejme, textúry sú oveľa kvalitnejšie, ale nemusíte sa báť, že hra by zaberala abnormálne veľa miesta. Síce Microsoft vo svojom cloude nazhromaždil už viac ako 3PB dát digitálnej dvojičky sveta, ale hra bude v základe potrebovať na inštaláciu len okolo 30GB (2020 potreboval cca 150GB).

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?

Hra si stiahne a načíta potrebné prvky priamo z cloudu podľa lokality, v ktorej sa rozhodnete lietať. Prvky budú následne rozdelené na tie s nižšou kvalitou a s vysokou kvalitou. Hra má zároveň prístup k viac ako 95% reálnych letov a pozícií lodí, ktoré s hrou synchronizuje každých 30 sekúnd. Budete teda počas svojich letov vedieť prakticky presne sledovať pozície lodí v oceánoch a moriach, prípadne letieť popri lietadle, v ktorom sa nachádzajú vaši priatelia.

Prepracovaná bola aj avionika lietadiel, na ktorej sa podieľali aj samotní výrobcovia. Či už priamo alebo zdieľaním potrebných dát. Nový plánovač letov vám prináša procedúry približujúce sa čo najviac reálnemu svetu, pričom vaše plány budete musieť rozvrhnúť aj s prihliadaním na palivo a plánovaný výkon lietadla na danej trase. Pribudli mechaniky poškodení komponentov, takže ak svoj stroj preceníte, budete musieť platiť drahé opravy.

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?

Hra tentoraz ponúkne tri režimy hry:

  • Kariéra: Získajte skúsenosti, vybudujte si reputáciu, odomknite aktivity od Medevac, Remote Cargo Ops, leteckého hasenia požiarov až po pátracie a záchranné operácie.
  • Challenge League: Súťažte s ostatnými pilotmi v pretekoch, presných pristátiach, výzvach v nízkych výškach, Red Bull Air Races, Reno Air Races a ďalších
  • World Photographer: cestujte po našej krásnej planéte a zachytávajte úžasný záber na prírodu. 

To, čo zaujme ale najviac hráčov, budú nové herné módy. Pribudol klasický režim kariéry, kde si na začiatku zvolíte hocijaké letisko na svete a odštartujete svoju kariéru pilota. Spočiatku síce ako zamestnanec, no časom sa viete vypracovať vyššie, získať licencie na lepšie lietadlá, teda bude si môcť zvoliť vašu unikátnu kariérnu cestu. Budete ale musieť dávať pozor aj na poškodenia lietadiel, kde pri nevhodnej manipulácii s nimi budú vznikať finančne náročné poškodenia.

Oveľa zábavnejšie sa ale javia módy Challenge League a World Photographer. Challenge League vám umožni porovnávať váš skill s priateľmi v zábavných minihrách, pričom na týždennej báze by mali pribúdať nové výzvy. Aktuálne sme mali možnosť vyskúšať si tréningový let z filmu Top Gun a môžeme povedať, že prekonať najlepšie časy bude veľmi veľká výzva. Hráte sa s milimetrami a vždy sa dokážete o pár desatiniek zlepšiť. World Photographer zase ponúka sériu minihier, kde budete po svete hľadať známe stavby alebo zvieratá a vašou úlohou bude ich zachytiť na fotoaparát. Tieto ciele ale bude môcť plniť aj počas voľných letov alebo v iných módoch. Ak ste náhodou objavili budovu alebo zviera, ktoré sa vám dlho nedarilo nájsť, stačí ho len odfotiť a úlohu máte splnenú.

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?

Zároveň budete môcť pristávať kdekoľvek a preskúmavať 27 veľmi detailných biómov so stovkami druhov vegetácie, voľne žijúcich živočíchov, dynamicky vytvorených detailov vrátane trávy, skál a kvetov – to všetko ovplyvnené zmenami ročných období.

Čo sa týka komplexnosti sveta, o tom nám jasne vypovedá pridanie viac 2000 letísk pre vetrone spolu s vymodelovanými budovami, pričom Microsoft Flight Simulator 2024 je jednou z prvých databáz všetkých letísk na jednom mieste. Pribudlo aj viac ako 80 000 heliportov a ropné veže. Svet je po novom plne dynamický, striedajú sa ročné obdobia, zlepšila sa reprezentácia oblohy a mrakov, no pribudla nová simulácia GPS signálu, ktorá mení spôsob a kvalitu navigácie. Čerešničkou na torte sú už veci ako napríklad verná reprezentácia pozícií hviezd po celom svete. Microsoft zapracoval aj na vizualizácii stôp lietadiel či už v snehu, piesku alebo tráve. Jednoducho na všetkých možných povrchoch.

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?

K dispozícii budete mať, samozrejme, obchod s lietadlami, kde si po novom budete môcť lietadlo nielen kúpiť, ale aj vypožičať na určený čas alebo ho môžete darovať kamarátovi.

Hra na nás po prvej hodine hrania zanechala veľmi pozitívny dojem a vyzerá to tak, že Microsoft novým Flight Simulatorom 2024 poteší svoju komunitu nadšencov lietania. My sa hre viac do hĺbky budeme venovať, samozrejme neskôr, v našej recenzii. 

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?  

Hra vyjde 19. novembra a bude dostupná v 4 rôznych verziách, a to Standart, Deluxe, Premium Deluxe a Aviator, kde každá ponúkne viac lietadiel a prepracovaných letísk. Základný obsah bude vo všetkých edíciách rovnaký.

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?  

Pre fanúšikov bude k dispozícii aj limitovaná edícia so špeciálnym steelbookom a ďalšími zberateľskými predmetmi.  

Čo prinesie Microsoft Flight Simulator 2024?  

 


napísal tomass 19.9.2024
Páči sa mi! (+2)
ČO PRINESIE MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR 2024?


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (14)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26636)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk