Najlepšie hororové hry

Pri príležitosti Halloweenu sme si už zhrnuli VR hororové hry a teraz sa pozrime na tie najlepšie štandardné horory.

pridal saver 31.10.2022 o 18:37 pod hry
Najlepšie hororové hry

HRY > NOVINKY >

Pri príležitosti Halloweenu sme si už zhrnuli VR hororové hry a teraz sa pozrime na tie najlepšie štandardné horory.

 

Madison [karta hry]

Madison je podľa prieskumu najstrašidelnejšou hrou vôbec a ponúka psychologický horor s veľmi temnou atmosférou. Pridávajú sa puzzle prvky, objavovanie prostredia hlavne snaha o prežitie.

Najlepšie hororové hry

 

Layers of Fear 1 a 2 [karta hry]

Horová klasika od Blooberu, ktorá mixuje walking adventúru s psychologickým hororom. Ak máte radi horory, určite nevynechajte túto sériu. Ale ak ste ju nehrali, tak už rovno počkajte na Layers of Fears, ktoré zmixuje obe pôvodne hry, vylepší ich a aj rozšíri.

Najlepšie hororové hry

 

Alien Isolation  [karta hry]

Už pomaly hororová klasika je Alien Isolation, parádne spracovaný Alien do hernej podoby, kde na vás v útrobách lode striehne votrelec a vy sa mu musíte snažiť vyhýbať a hlavne prežiť.

Najlepšie hororové hry

 

Outlast [karta hry]

Hororovou klasikou je už aj Outlast séria, ktorá ponúka temný horor v dvoch prvých častiach a teraz práve spustili autori uzavretú betu Outlast Trials, multiplayerovej verzie Outlastu. 

Najlepšie hororové hry

 

Resident Evil VII  [karta hry]

Resident Evil v posledných rokoch dostal parádny reštart a to ako v remakoch pôvodných hier, tak aj vo veľmi kvalitných nových hrách. Najhororovejšou z nových častí bola sedmička, ktorá vás uzavrela do temného sídla, ale určite dokáže postrašiť aj nové Village alebo napätie prinesie remake Resident Evil 2.

Najlepšie hororové hry

 

Amnesia Rebirth [karta hry]

Podobne ako Outlast aj Amnesia séria sa stala instantnou hororovou klasikou. Ponúka psychologický survival horor zameraný na objavovanie a atmosféru nočnej mory. Amnesia teraz dostala Rebirth časť, ale oplatí sa zahrať aj pôvodné Dark Descent a Machine for Pigs časti. Všetky sú teraz aj v Game Passe

Najlepšie hororové hry

 

The Forest [karta hry]

Klasický survival v lese The Forest je stále populárny a síce ho už malo vystriedať pokračovanie Sons of the Forest, to bolo na poslednú chvíľu odložené a vyjde budúci rok. Zatiaľ sa však môžete snažiť prežiť v lese plnom ľudožrútov.

Najlepšie hororové hry

 

Dead Space [karta hry]

Sci-fi hororová akcia Dead Space a aj jej pokračovania sú už tiež klasikou v tomto žánri a ak ste ešte hlavne jednotku nehrali, určite počkajte do januára na remake. Ten paradoxne vyjde len mesiac po The Callisto Protocole, ktorý bude spirituálnym nasledovníkom série. Určite nevynechajte ani ten. Príde už decembri.

Najlepšie hororové hry

 

Bioshock [karta hry]

V hororovkách nevynechajte ani Bioshock. Je to hra, ktorá založila svoj vlastný žáner s objavovaním záhadných lokalít, ktorými ste vedení iným hlasom. Celé je to viac založené na atmosfére ako akcii. Prvý a druhý Bioshock zároveň ponúkli viac hororové spracovanie.

Najlepšie hororové hry

 

The Evil Within [karta hry]

Ak máte radi démonické príbehy, vteľte sa do kože policajta, ktorý sa púšťa do riešenia zvláštneho prípadu a ani nevie ako, ocitá sa doslova uprostred hororu. Tango Gameworks prinieslo kvalitný zážitok ako v prvej, tak aj druhej hre. Pripravovali aj trojku, ale z nej nakoniec spravili tiež celkom zaujímavý Ghostwire Tokyo

Najlepšie hororové hry

 

Darkwood [karta hry]

Darkwood prináša trochu iný pohľad na horor a to z nadhľadu, z ktorého budete s postavou skúmať rozsiahle prostredie a objavovať jeho temnotu, skrývať sa a dúfať, že prežijete do rána.

Najlepšie hororové hry

 

Alan Wake [karta hry]

Alan Wake vo výbere nesmie chýbať, je to hororová akčná adventúra, v ktorej musí spisovateľ bojovať proti tomu, čo sám napísal. Ponúka napätie, akciu a dobrý príbeh. Doplnila ho aj expanzia American Nightmare s otvoreným prostredím, nedávno prišiel mierne odfláknutý remaster, ale budúci rok konečne príde Alan Wake 2.

Najlepšie hororové hry

 

Carrion [karta hry]

Ak chcete 2D krvavú metroidvania hru, určite skúste Carrion. V hre ste nevydareným experimentom, ktorý sa snaží utiecť z laboratória. Nebude to ľahké, ale bude to krvavé a aj zábavné.

Najlepšie hororové hry

 

Prey [karta hry]

Ak sa vám páčil Bioshock a aj Alien, nevynechajte ani Prey. Ten ponúka RPG akciu na vesmírnej stanici napadnutej parazitom z vesmíru. Arkane tu predviedlo parádnu prácu. 

Najlepšie hororové hry

 

Little Nightmares [karta hry]

Výbornú hororovú puzzle hru prinieslo Tasier štúdio, ktoré ju už doplnilo pokračovaním a sledovalo príbeh malého dieťaťa utekajúceho z tajomného plavidla The Maw plného nočných mor. 

Najlepšie hororové hry

 

Dead by Daylight [karta hry]

Pre multiplayerových hráčov je hneď niekoľko hororoviek, ale najlepšie všetky horory v sebe zhŕňa Dead by Daylight s množstvami postáv z rôznych iných univerz, či už filmových, alebo herných. 

Najlepšie hororové hry

 

Visage [karta hry]

Jednou z najintenzívnejších hororviek je aj Visage, ktorá spája neustále sa meniaci dom s pomalým postupom.

Najlepšie hororové hry

 

Scorn [karta hry]

Práve vydaný biohoror Scorn vás zavedie do podivného sveta inšpirovaného Gigerom. Prinesie netradičné prostredie a rovnako netradičné zbrane a puzzle prvky.  Ak by ste chceli viac z podobného dizajnu, pozrite si aj klasiku Darkseed.

Najlepšie hororové hry

 

Alone in the Dark [karta remaku hry]

Poslednou dobou sú oživované staré klasické hororové značky a medzi nimi sa vráti aj Alone in the Dark. Hra, ktorá spolu s Resident Evil rozbiehala hororové hry, aj keď zatiaľ čo Resident mal akciu, Alone bolo viac o adventúrovom spracovaní a puzzle prvkoch. Na GOG nájdete pôvodné tituly.

Najlepšie hororové hry

 

 

Silent Hill 2 [karta remaku hry]

Legendárna hororová Silent Hill bude budúci rok oživená remakom Silent Hill 2 a nasledovať budú ďalšie dve hry, interaktívna hra a aj nový film. Predtým si však môžete ešte znovu zahrať klasické tituly série. Či už Silent Hill 4 The room, ktorý je na GOG, alebo Silent Hill Homecoming zo Steamu.

Najlepšie hororové hry

 

 

The Quarry [karta hry]

Supermassive je doma v hororoch a najnovšie priniesli interaktívnu hororovku The Quarry, v ktorej rozhodujete o osude tínedžerov na výlete. Nakoniec to je aj základom ich hier podobne ako v Until Dawn, ktorý tiež ponúka zaujímavý horor a rovnako aj ich celá The Dark Pictures séria.

Najlepšie hororové hry

 

 

The Medium [karta hry]

Od Blooberu si pozrite aj Medium, zaujímavý paranormálny horor spájajúci dve reality. Ten má už aj plány na prepracovanie do seriálovej podoby. 

Najlepšie hororové hry

 

Fatal Frame: Maiden of Black Water  [karta hry]

Ak máte radi japonské duchárske horory v temných lesoch, nevynechajte ani aktuálnu časť Fatal Frame série. Tá už dávnejšie vyšla na WiiU, ale len minulý rok sa dostala aj na ostatné platformy. Ak sa vám zapáči, budúci rok príde remaster Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse.

Najlepšie hororové hry

 

 

F.E.A.R [karta hry]

Hororovky väčšinou nebývajú čisté fps akcie, ale autorom FEARu sa to podarilo parádne spojiť. Priniesli ako jednu z najlepších fps strieľačiek na svoju dobu s parádnymi vizuálom, fyzikou a AI, tak aj hororový príbeh v pozadí, kde vás straší záhadná Alma. Hra mala ešte dve pokračovania, aj keď postupne stále slabšie. Dvojka sa ešte dala, ale v trojke pridali aj mechov a vypálilo to zvláštne, brutalita však nechýbala. 

Najlepšie hororové hry





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26592)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk