Konferencia Game Days si stanovila nový rekord v návštevnosti a odmenila zaujímavé indie hry

Košická konferencia Game Days má za sebou ďalší úspešný ročník a môžeme si tak zhrnúť, v čom všetkom bodoval.

pridal matus_ace 30.10.2023 o 20:03 pod hry
Konferencia Game Days si stanovila nový rekord v návštevnosti a odmenila zaujímavé indie hry

HRY > NOVINKY >

Ďalší ročník slovenskej vývojárskej konferencie Game Days je úspešne za nami a do košického priestoru Kasárne/Kulturpark uplynulý víkend prilákal viac ako 700 návštevníkov, čo je na náš región pekné číslo a zároveň aj pekný nárast v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom. Mnohí z návštevníkov si mohli program konferencie užívať už od štvrtka, kedy začali workshopy s profesionálmi z rôznych oborov, na ktoré sa však bolo nutné vopred registrovať. Priniesli nálož dôležitých informácií pre rôzne obory súvisiace s tvorbou hier, ale návštevníci sa dozvedeli napríklad aj viac o podmienkach získania európskych grantov na vývoj hier.

Hlavný program začal až v piatok, kedy sa spustila záplava prednášok v dvoch tematicky oddelených trackoch, ktoré priniesli pohľady do hĺbky vývoja a množstvo zaujímavých informácií, o ktoré sa podelili skúsení vývojári zo Slovenska a aj zahraničia. Celkovo Game Days konferencia priniesla 27 prednášok a tri panelové diskusie, pričom ste si mohli vypočuť vývojárov, ktorí pracovali aj na veľkých AAA projektoch, ako sú napríklad Mortal Kombat 11, Humankind, Borderlands, Legends of Runeterra, Star Wars: Eclipse alebo aj na filmoch a seriáloch ako Love, Death + Robots, Morbius a Rings of Power. Bola to naozaj široká skupina  profesionálov z rôznych oblastí od artu cez efekty, programovanie, dizajn až po napríklad marketing. Ochotne sa podelili o svoje skúsenosti nielen počas prednášok, ale aj mimo nich.

Konferencia Game Days si stanovila nový rekord v návštevnosti a odmenila zaujímavé indie hry

Bolo naozaj skvelé vidieť takú širokú a pestrá paletu ľudí, kedy sa z každej strany ozýval nejaký iný svetový jazyk, čo naozaj dokazuje aj rastúci význam Game Days ako dôležitej hernej konferencie. Všetky tri večery boli zakončené legendárnymi párty, kde sa dalo ďalej pokračovať v diskusiách a zoznamovať sa s ďalšími z množstva návštevníkov. Nebolo to však len o tom. Konferencia priniesla aj prezentáciu technológií a hier. Vyskúšať ste si mohli motion capturing, vojenské simulácie od Bohemia Interactive Simulations a mnoho ďalšieho. Dokonca aj prototyp jednej nevydanej slovenskej hry.

A keď už sme pri hrách, aj tých bola v Košiciach kopa a v rámci Indie Showcase sa predviedli vývojári z niekoľkých krajín, dokonca aj z Japonska. Vyskúšať ste si mohli študentské projekty, gamejamovice, nedávno vydaného Cardboba alebo pripravovanú puzzle hru Artificial. To je len malý výber z množstvo zaujímavých titulov, ktoré boli na konferencii vystavené. Pričom tam boli aj niektoré, ktoré zatiaľ neboli oficiálne oznámené, takže toto bola jedna z mála príležitostí sa o nich dozvedieť.

Konferencia Game Days si stanovila nový rekord v návštevnosti a odmenila zaujímavé indie hry

Väčšina z hier prezentovaných v rámci Showcase bola aj súčasťou súťaže o najlepšie indie hry konferencie, kde sa rozdávali ceny v troch kategóriách a aj my sme mali zastúpenie v rámci poroty. Rozhodovanie nebolo jednoduché, ale nakoniec sa porota zhodla na ocenených hrách:

  • Cenu za najlepšiu hrateľnosť získala hra Cardbob od Mad Cookies Studio
  • Cenu za najlepší art získala hra Preserve od Bitmap Galaxy
  • Cenu od Visiongame.cz získala hra Galaxy Highways od Nanopike

Organizátori už teraz rozbehli plány na ďalší ročník, ktorý snáď opäť bude ešte lepší a väčší ako ten predchádzajúci. My sa na akciu už teraz tešíme a snáď sa tam s vami stretneme.

Konferencia Game Days si stanovila nový rekord v návštevnosti a odmenila zaujímavé indie hry





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Smart hodinky do 250€ (11)
Čaute, chcel by som sa Vás spýtať či by ste mi od...
|Smart home pomoc (7)
Cim viac na to pozeram tym som zmetenejsi. Napise...
|Problém s hdr (1)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (13)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27855)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk