Samsung ukázal na Computexe svoje monitory

Na Computexe ukázal ako G8 OLED, tak smart M8 monitor a pridal aj novinky do ViewFinity série.

pridal saver 4.6.2024 o 21:29 pod hardware
Samsung ukázal na Computexe svoje monitory

HARDWARE > NOVINKY >

Samsung predstavil nové doplnky do svojich Odyssey OLED, Smart Monitor a ViewFinity sérií monitorov na tento rok. Pridáva technológie proti vypaľovaniu v OLED sériách a celkovo dopĺňa AI funkcie. 

Séria Odyssey OLED: Špičkový obraz a ochrana pred vypálenými pixelmi

Samsung rozširuje svoju ponuku v oblasti OLED monitorov s novými modelmi Odyssey OLED G8 a G6 pre rok 2024.

  • Model G8 je prvým 32-palcovým herným OLED monitorom značky so 4K UHD rozlíšením, 240 Hz obnovovacou frekvenciou a extrémne rýchlou odozvou 0,03 ms.
  • Model G6 oproti tomu ponúka 27-palcovú QHD obrazovku s ešte vyššou obnovovacou frekvenciou 360 Hz a rovnakou rýchlosťou odozvy.

Odyssey OLED G8 je vybavený aj AI procesorom NQ8 AI Gen3, ktorý umožňuje interpoláciu obrazu do takmer 4K rozlíšenia a ponúka inteligentné funkcie Smart TV. Oba modely sú chránené novou technológiou Samsung OLED Safeguard+, ktorá zabraňuje vypaľovaniu pixelov pomocou inovatívneho chladiaceho systému a automatického znižovania jasu statických obrázkov.

Vďaka technológii OLED poskytujú monitory Odyssey OLED G8 a G6 pôsobivý obraz s 250nitovým podsvietením. Nová technológia OLED Glare Free zaisťuje presné farby bez odleskov, dokonca aj pri silnom dennom svetle. Ergonomický dizajn, tenké kovové prevedenie a technológia Core Lighting+ zlepšujú celkový vizuálny zážitok a pohodlie pri používaní. 

Samsung ukázal na Computexe svoje monitory
 
Samsung ukázal na Computexe svoje monitory
Samsung ukázal na Computexe svoje monitory

K tomu na oba monitory pridali Samsung OLED Safeguard+ technológie, zabraňujúcou vypaľovaniu pixelov. Nová technológia ako prvá na svete chráni obrazovku pomocou pulznej tepelnej trubice. Chladiaci systém Dynamic Cooling System funguje na báze vyparovania a kondenzácie chladiacej kvapaliny, čo znamená päťkrát účinnejšie chladenie v porovnaní so staršou grafitovou metódou. Monitor zároveň deteguje statické obrázky ako logá alebo nástrojové lišty a automaticky znižuje ich jas, čím posilňuje ochranu proti vypáleniu pixelov.

Samsung tieto OLED monitory predstavuje krátko po tom, ako sa stal svetovou jednotkou na globálnom trhu OLED monitorov, a to  iba rok po tom, ako sa prvý z nich začal predávať.

 

Smart Monitor M8: Umelá inteligencia pre skvelý obraz a zvuk

Aktualizovaná séria Smart Monitor od Samsungu pre rok 2024 prináša multifunkčné zariadenia, ktoré kombinujú zábavu a pracovnú efektivitu. Modely M8, M7 a M5 sú navrhnuté tak, aby poskytovali vysokú kvalitu obrazu a zvuku, a zároveň ponúkali inteligentné funkcie pre zlepšenie používateľského zážitku.

Model M8 je vybavený 32-palcovou 4K UHD obrazovkou a AI procesorom NQM, ktorý umožňuje upscaling obrazu a optimalizáciu zvuku. Model M7 ponúka uhlopriečky 32 a 43 palcov s 4K UHD rozlíšením, zatiaľ čo model M5 prichádza s uhlopriečkami 27 a 32 palcov a Full-HD rozlíšením. Všetky modely majú vylepšené audio funkcie a podporujú Samsung Dex pre videohovory.

Samsung ukázal na Computexe svoje monitory
 
Samsung ukázal na Computexe svoje monitory
Samsung ukázal na Computexe svoje monitory

Novinkou je funkcia Workout Tracker, ktorá umožňuje synchronizáciu monitora s hodinkami Galaxy Watch a zobrazovanie zdravotných dát počas cvičenia. Smart TV aplikácia a Samsung TV Plus poskytujú prístup k streamovacím službám a živému vysielaniu bez potreby ďalších zariadení. Tieto inovácie robia Smart Monitory ešte inteligentnejšími a užitočnejšími pre moderných používateľov.

 

Séria ViewFinity: Maximálna kreativita a jednoduché ovládanie

Séria monitorov ViewFinity pre rok 2024 prináša výrazné vylepšenia pre kreatívne a pracovné využitie. Modely S8, S7 a S6 sú ekologické, obsahujú aspoň 10 % recyklovaných plastov a sú balené bez použitia chemických sprejov a sponiek. Novinkou je stojan Easy Setup, ktorý sa ľahko montuje bez náradia.

Samsung ukázal na Computexe svoje monitory

Monitory podporujú HDR10, zobrazujú miliardu farieb a majú funkciu Intelligent Eye Care na ochranu očí. Série S8 ponúka 4K UHD rozlíšenie, 60 Hz obnovovaciu frekvenciu a jas 350 nitov, s uhlopriečkami 27 a 32 palcov. Model S80UD má KVM prepínač a USB-C port s nabíjacím výkonom 90 W. Série S7 a S6 majú podobné špecifikácie, pričom S6 ponúka aj QHD rozlíšenie a 100 Hz obnovovaciu frekvenciu. Všetky modely majú USB hub a nastaviteľný stojan.

 

 





Samsung ukázal na Computexe svoje monitory
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk