Začal sa štrajk hercov v hernej oblasti

Odbory sa boja AI a spúšťajú štrajk. Ten môže odložiť GTA VI.

pridal saver 26.7.2024 o 7:56 pod hry
Začal sa štrajk hercov v hernej oblasti

HRY > NOVINKY >

V hernom priemysle sa práve začal nový štrajk a to motion capture a dabingových hercov. Začal ho ich odborový zväz SAG-AFTRA a to preto, lebo sa s veľkými firmami nedohodli okolo AI. Nechcú, aby ho firmy využívali. 

Konkrétne hovoria:

"Nebudeme súhlasiť so zmluvou, ktorá umožňuje spoločnostiam zneužívať umelú inteligenciu na úkor našich členov," uviedla vo vyhlásení Fran Drescher, prezidentka Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA), ktorá zastupuje účinkujúcich. "Už toho bolo dosť. Keď tieto spoločnosti začnú vážne ponúkať dohodu, s ktorou môžu naši členovia žiť – a spolupracovať – budeme pripravení vyjednávať."

Je to čisto americká federácia hercov, nevieme presne koľko herných hercov v nej je, ale uvidíme, ako sa to dotkne hier. Eventuálne hry pripravované na jeseň by už mali mať všetky tieto veci vyriešené, ale môže sa to dotknúť vzdialenejších hier, ako GTA VI. Tam aj odbory potvrdili, že hra bude štrajkom ovplyvnená. (Update: Už si to prezistili a opravili sa, hra nimi nebude odložená)

"Osemnásť mesiacov rokovaní nám ukázalo, že naši zamestnávatelia nemajú záujem o spravodlivú a primeranú ochranu AI, ale skôr o flagrantné využitie," uviedla vo vyhlásení Sarah Elmaleh, predsedníčka vyjednávania SAG pre Interactive Media Agreement (IMA), ktorá sa vzťahuje na pracovníkov videohier. "Odmietame túto paradigmu – nenecháme žiadneho z našich členov pozadu, ani už nebudeme čakať na dostatočnú ochranu."

Je to prekvapivé, keďže práve za 18 mesiacov rokovaní vyriešili prakticky všetky problematické body a zostalo im len AI. 

"Sme sklamaní, že sa odbory rozhodli odísť, keď sme tak blízko k dohode, a zostávame pripravení pokračovať v rokovaniach," uviedla hovorkyňa videoherných spoločností zapojených do rokovaní. Táto skupina zahŕňa okrem iného spoločnosti ako Activision, Disney, Electronic Arts, Insomniac Games, Take-Two a Warner Bros.

"Už sme našli spoločnú reč v 24 z 25 návrhov, vrátane historického zvýšenia miezd a dodatočných bezpečnostných ustanovení. Naša ponuka priamo reaguje na obavy SAG-AFTRA a rozširuje zmysluplnú ochranu AI, ktorá zahŕňa vyžadovanie súhlasu a spravodlivej kompenzácie pre všetkých účinkujúcich pracujúcich v rámci IMA. Tieto pojmy patria medzi najsilnejšie v zábavnom priemysle."


Zdroj: www.wired.com



Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk