Epic Games oficiálne spustil svoj mobilný store

Spolu s tým sa na iPhone vrátil aj Fortnite.

pridal matus_ace 16.8.2024 o 18:14 pod hry
Epic Games oficiálne spustil svoj mobilný store

HRY > NOVINKY >

Epic dnes globálne na mobiloch spustil svoj Epic Games Store, ktorým chce ponúknuť alternatívu k oficiálnym obchodom a tiež ho využiť ako hlavný distribučná kanál pre svoje hry, hlavne teda Fortnite. Veľkou správou tak je, že sa po 4 rokoch Fortnite vracia na iOS, ale obchod je aj na Androide. Aktuálne v jeho ponuke nájdete 3 hry: Fortnite, Fall Guys a Rocket League Sideswipe.

Generálny riaditeľ Epic Games Store Steve Allison na tlačovej konferencii uviedol, že spoločnosť plánuje do konca roka dosiahnuť 100 miliónov nových inštalácií EGS na mobilné zariadenia. V decembri bude k dispozícii kurátorská knižnica hier tretích strán.

Najväčšou výzvou pre Epic Games Store v systéme iOS je politika spoločnosti Apple. V marci spoločnosť zrušila vývojársky účet Epicu v systéme iOS a potom ho obnovila v súlade so zákonom EÚ o digitálnych trhoch (DMA). Spoločnosť Apple tiež dvakrát zamietla žiadosť Epicu o spustenie obchodu s aplikáciami tretej strany, ale potom po verejnom vyhlásení výrobcu hry Fortnite schválila aplikáciu pre iOS.

Aj keď Epic Games Store nakoniec spustil na iOS vďaka DMA, spoločnosť Apple urobila všetko pre to, aby sťažila fungovanie obchodov tretích strán na platforme. Vývojári, ktorí uvádzajú svoje produkty mimo App Store, budú musieť po prvom milióne inštalácií ročne zaplatiť 0,50 eura za každú inštaláciu.

Navyše ani proces inštalácie nie je taký hladký, takže Epic pripravil krátke inštruktážne videá. Na iOS ho stiahnete takto:

Rovnako Epic ponúka aj návod na inštaláciu pre Android. Tam je postup o niečo jednoduchší, ale stále dosť krkolomný, možno aj zbytočne:





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lenovo legion go (0)
Čauko, predám Lenovo Legion GO v TOP stave za symp...
|Kúpa používaného ntb (3)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (13)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (4)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26166)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk