Black Myth Wukong zanalyzovaný na PS5

Digital Foundry sa pozrelo ako Black Myth Wukong funguje na PS5 a kde má problémy.

pridal saver 22.8.2024 o 12:48 pod hry
Black Myth Wukong zanalyzovaný na PS5

HRY > NOVINKY >

Digital Foundry sa pozrelo ako Black Myth Wukong funguje na PS5 a kde má problémy. Technických problémov je viac (problémy s načítavaním textúry, a detailov), ale čo sa týka výkonu, vlastné problémy má každý z grafických režimov. 

Špeciálne 60 fps performance režim, ktorý reálne funguje na 30 fps ale s pridaným generovaním frejmov. Zároveň vo väčších bojoch framerate padá k 40 fps.  Dúfajme ďalšie hry tento prístup nebudú opakovať, keďže framegeneration nie je vhodné pre takto nízky framerate a pre lag ovládania sa pod 60 fps ani nemá využívať. Tu cítiť ako je ovládanie zalagované, čo pri bojoch nepoteší, nehovoriac o artefaktoch.

Balance mod je lepší na lag, v podstate je tu vypnuté generovanie frejmov a hra ide okolo 45 fps. Problém je, že plynulosť obrazu je tu pre zmenu zasekaná. 45 fps nie je ani náhodou štandardný framerate a tak sú frejmey nerovnomerné. Hra vždy vygeneruje jeden dlhý frejm a dva krátke a to stále. Vizuálne sa tak zdá, že hra spomaľuje a zrýchľuje. Zároveň autori nedali  ani 120Hz a VRR ale aj ak VRR forcnete v konzole, hra ide pod 48 fps, nevopchá sa do VRR pásma a nespraví nič.

Quality mod má pre zmenu najhoršie 30 fps zapracovanie, aké v hrách videli. Hra sa totiž nefixuje na 30 fps, ale na 32-33fps, niekedy 38 fps. Zároveň niekedy klesá pod 30 fps. Akoby autori nevedeli obmedziť hru na 30 fps a len nejako umelo spomaľovali.  Znamená to znovu veľmi nerovnomerné zobrazovanie frejmov.

Viditeľne autori nemali s PS5 veľa skúseností a tak zapracovali len, čo si mysleli, že je dobré.  Dva režimy majú zasekané a tretí má vysoký lag ovládania. Uvidíme, ako to budú opravovať.

Prešliu aj k porovnaniu s PC verziou, ktorá je vo vizuále výrazne vpredu. Mimochodom PS5 upscaluje hru cez FSR, čo je veľmi zlé na túto grafiku a vytvára rozpixelovaný obraz, keďže všetko čo nemá motion vektory ako efekty alebo srsť nevie správne upscalovať.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zdroj msi mag a500w bn (1)
Predám fungl nový zdroj MSI MAG A500W BN. Používal...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Kúpa používaného ntb (4)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (15)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (5)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26257)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk