Producenti Final Fantasy hovoria, že budúce hry Square Enix budú vychádzať ako na PC, tak na Xbox

Square Enix ide so svojou multiplatformovou stratégiou vpred.

pridal saver 1.9.2024 o 16:16 pod hry
Producenti Final Fantasy hovoria, že budúce hry Square Enix budú vychádzať ako na PC, tak na Xbox

HRY > NOVINKY >

Square Enix už zistilo, že exkluzivita pre PS nebola pre nich finančne dobrá a už hľadajú smery, ktorými expandovať. Cieľom je samozrejme multiplatformnosť, po ktorej agresívne ide nový CEO firmy. Zatiaľ sme pokroky v tej oblasti nevideli, ale dvaja režiséri Final Fantasy hier už naznačujú smery.

Riaditeľ Final Fantasy 16 Hiroshi Takai teraz pri príležitosti prichádzajúceho vydania hry na PC na otázku, či budú Final Fantasy hry vychádzať naraz na PC, povedal:

"Myslím si, že je to možné – dokonca veľmi pravdepodobné. Ale tím zodpovedný za každý projekt môže rozhodnúť o svojej vlastnej politike, takže toto je len môj osobný názor."

Povedal to tak opatrne, ale Naoki Yoshida, riaditeľ Final Fantasy 14, viac priblížil novú politiku Square Enix a konkretizoval aj Xbox platformu. Final Fantasy 14 totiž mala po vydaní "skutočne silnú odozvu" a to bude ich odrazovým bodom pri vydávaní ďalších hier :

Hráči na Xboxe dlho čakali na vydanie Final Fantasy 14, ale s radosťou môžem povedať, že na Xboxe sme zaznamenali skutočne silnú odozvu, videli sme, ako sa komunity začínajú zakladať a teraz rastú.

Teraz po vydaní Final Fantasy 14 môžeme túto príležitosť využiť na posilnenie komunity na Xboxe smerom k Final Fantasy značke. Myslím, že práve tu by sme mali viac komunikovať a pracovať na budovaní komunity. A to je dôležité nie pre Final Fantasy 14, ale pre Square Enix. Na vydaní Final Fantasy 14 pre Xbox trávil Phil Spencer veľa času a úsilia a vynaložil veľa tvrdej práce, aby sa stal realitou. Chceli by sme to teda využiť čo najlepšie a ďalej prehĺbiť vzťah s hráčmi na Xboxe.

Čo sa týka novej politiky Square Enix, k nej povedal:

V Square Enix sme však zmenili našu politiku. Takže teraz smerujeme k politike vydávania našich hier na multiplatformovom základe a naozaj chceme, aby naše tituly hralo čo najviac hráčov. Takže s Final Fantasy 14 ako východiskovým bodom chceme vydať viac hier Square Enix na Xbox a na Xboxe bude vydaných viac našich titulov. Takže dúfam, že hráči sa budú tešiť na budúce veci na tejto platforme.





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (12)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (15)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26675)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk