Ruben Dennenwaldt vysvetľuje, ako WD_BLACK umožňuje hráčom a vývojárom hier vytvárať elitné herné zážitky

Spoločnosť Western Digital na výstave Gamescom 2024 predstavila svoje najnovšie riešenia herných úložísk vrátane dvoch nových 8 TB SSD pre PC a konzoly

Ruben Dennenwaldt vysvetľuje, ako WD_BLACK umožňuje hráčom a vývojárom hier vytvárať elitné herné zážitky

HRY > NOVINKY >

Spoločnosť Western Digital na výstave Gamescom 2024 predstavila svoje najnovšie riešenia herných úložísk vrátane dvoch nových 8 TB SSD pre PC a konzoly. Ruben Dennenwaldt, Senior Product Marketing Manager, o nich prezradil trochu viac a zároveň povedal aj to, aký majú tieto disky vplyv na hry nielen z pohľadu hráčov, ale aj z pohľadu vývojárov.

Ako technologické trendy v hernom priemysle, ako sú metaverse alebo virtuálna a rozšírená realita, ovplyvňujú dopyt po väčších a rýchlejších úložných riešeniach v hernom priemysle?

Hry boli vždy na čele technologického pokroku - tak na strane komponentov (CPU, GPU, úložisko), ako aj v súvislosti s technológiami, ako sú metaverse a virtuálna a rozšírená realita (VR/AR). Pokrok v hernom priemysle kladie nové požiadavky na komponenty a herné zostavy. Akékoľvek poruchy, oneskorenia alebo chýbajúce snímky si hráč počas hrania všimne, čo ovplyvní používateľský zážitok. Vysoko výkonné grafické procesory a obrovské množstvo dátových úložísk sa preto stávajú v hernom priemysle nevyhnutnými. Ak sa pozrieme na najnovšie AAA tituly pre VR headsety, môžu zaberať až pätinu interného úložiska. Podobne to platí aj pre hranie na PC, kde pohlcujúce svety v AAA hrách kladú čoraz väčšie nároky na kapacitu ich systémov. Ak hráči nechcú prísť o svoje aktuálne obľúbené hry a zároveň vyskúšať najnovšie tituly na trhu, potrebujú vysokokapacitné a výkonné riešenia navrhnuté špeciálne pre tieto nové výzvy. Práve tu prichádzajú na rad disky WD_BLACK. Elitní hráči hľadajú obrovskú kapacitu a výkon, aby mohli ukladať ešte viac dát a zároveň pokračovať v hraní s istotou, že ich herný zážitok nebude prerušovaný problémami, ako je napríklad latencia.

Keď už hovoríme o vysoko výkonných úložných riešeniach, môžete nám povedať, ako NVMe disky menia očakávania celkového herného výkonu?

Za prvé, správne riešenie úložiska do veľkej miery závisí od potrieb daného hráča. Ak napríklad hľadáte úložný produkt na archiváciu svojej hernej knižnice, HDD, ako napríklad WD_BLACK D10 Game Drive s kapacitou až 12 TB, môže byť vynikajúcou a cenovo výhodnou voľbou. Ak však hráč hľadá vysoký výkon, SSD disky NVMe sú určite tou správnou voľbou. Vďaka zbernici PCIe (Peripheral Component Interconnect Express) môžu SSD disky NVMe dosahovať rýchlosť až 7 300 MB/s. Preto skracujú časy načítania a znižujú throttling, lagovanie a vyskakovanie textúr. Na udržanie tohto špičkového výkonu môžu disky vybavené chladičmi ponúknuť dodatočnú podporu pre najintenzívnejšie herné relácie. Začiatkom tohto roka spoločnosť Western Digital oznámila, že jej špičkový SSD disk WD_BLACK SN850X NVMe je teraz k dispozícii aj v kapacitách do 8 TB. Tento disk sa skvele hodí pre náročných hráčov, herných profesionálov, staviteľov (herných) počítačov a upgradérov PC, ktorí hľadajú masívne úložisko vo formáte M.2 NVMe. Je ideálny na ukladanie veľkých súborov a mediálnych archívov vrátane herných knižníc, záznamov živých prenosov, serverov Plex a ďalších.

Spomenuli ste hardcore hráčov, herných profesionálov a staviteľov PC. Líšia sa ich potreby úložísk naozaj od potrieb bežných hráčov? A ak áno, ako?

Potreby úložísk príležitostných hráčov, profesionálnych hráčov a staviteľov PC sa výrazne líšia podľa zložitosti, frekvencie a typu používania. Hoci príležitostní hráči zvyčajne hrajú obmedzený počet hier, ich knižnica hier je menšia a často pozostáva z populárnych titulov. V dôsledku toho sú ich požiadavky na úložisko skromnejšie a často sa pohybujú od 1 TB do 2 TB. Naproti tomu profesionálni hráči majú často rozsiahlejšiu knižnicu vrátane veľkých titulov a hier pre esport. V závislosti od toho, na ktorú hru sa špecializujú, budú na uloženie celej svojej zbierky potrebovať niekoľko terabajtov (2 TB až 8 TB). Okrem toho profesionálni hráči svoje hry nahrávajú a/alebo streamujú, čo tiež zvyšuje požiadavky na úložisko a vyžaduje si ďalší priestor.

Ak ide o požiadavky na výkon, príležitostní aj profesionálni hráči ocenia rýchle načítanie. Príležitostným hráčom však nemusí až tak záležať na najvýkonnejších úložných riešeniach. Pre profesionálov je rýchlosť rozhodujúca, pretože môže výrazne ovplyvniť čas načítania hry a jej výkon. Obom cieľovým skupinám by sme odporúčali SSD NVMe disky, ktoré zabezpečia minimálne prestoje, rýchly prístup k dátam a rozhodujúcu výhodu pri hraní hier.

Pre staviteľov počítačov prichádzajú do úvahy okrem výkonu a nákladov aj ďalšie aspekty, ako napríklad flexibilita, škálovateľnosť, pripravenosť na budúce technológie a možnosti prispôsobenia, ako aj dizajn produktu a jeho vizuálny vplyv v hernej zostave.

Značka WD_BLACK ponúka širokú škálu produktov SSD a HDD určených pre každého hráča. S ohľadom na požiadavky hráčov má značka vždy k dispozícii vhodný produkt. Okrem interných SSD diskov s kapacitou až 8 TB zahŕňa portfólio aj rad microSD kariet pre hráčov konzol a smartfónov, ako aj externé úložné riešenia s kapacitou od 500 GB do 12 TB (ako napríklad spomínaný herný disk WD_BLACK D10). V poslednom čase prichádza aj s novými farbami - napríklad herný disk WD_BLACK P10, ktorý je teraz k dispozícii v ružovej farbe.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Xbox brasil store (0)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Zdroj msi mag a500w bn (1)
Predám fungl nový zdroj MSI MAG A500W BN. Používal...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Kúpa používaného ntb (4)
Zdravím kupujem ntb acer nitro 5 a zaujíma ma cena...
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (15)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26265)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk