Garmin predstavil hodinky Fenix 8 s novými funkciami

Firma tiež predstavila hodinky Enduro 3 so solárnym nabíjaním.

pridal safer 27.8.2024 o 17:22 pod hardware
Garmin predstavil hodinky Fenix 8 s novými funkciami

HARDWARE > NOVINKY >

Spoločnosť Garmin predstavila nové hodinky, Fenix 8 a Enduro 3. Najnovší model rady Fenix sa cenovo vyšplhal až na 999€. Je to vlajková loď Garminu, a tentokrát ponúkne aj zabudovaný reproduktor a mikrofón, po boku niekoľkých užitočných funkcií, ako napríklad LED baterku a tréningové plány. Menej múdre hodinky, Enduro 3, vás vyjdú 899€, no po novom budú taktiež môcť svietiť. O životnosť sa postará solárne nabíjanie, ktoré môže predĺžiť fungovanie hodiniek až na 320 hodín v GPS režime.

Fenix 8 budú múdrejšie a užitočnejšie

Pri nových Fenix 8 sa Garmin zameral na to, aby zariadenie bolo múdrejšie, no taktiež čoraz viac užitočné pre športovcov. Okrem reproduktoru a mikrofónu na uskutočňovanie hovorov bude taktiež podporovať ovládanie hlasom, napríklad pre spustenie stopiek alebo časovača. To všetko by malo byť dostupné aj bez pripojenia k mobilnému telefónu. Podobné funkcie mali už hodinky Venu 2 Plus od Garminu, avšak rada Fenix sa ich dočkala až teraz. Pravdepodobne menej atraktívnou funkciou bude možnosť komunikovať cez novú Garmin Messenger aplikáciu. Tú totižto budú musieť mať obe strany nainštalovanú v mobile.

Medzi nové športové funkcie bude patriť silový tréning a 4-6 tréningových plánov prispôsobených konkrétnym športom. Pridávajú sa aj potápačské schopnosti a nové rozhranie mapy.

Hardvér bude hrať hlavnú rolu

Pridaním AMOLED verzií má teraz Fenix 8 päť základných modelov. Tieto modely zahŕňajú mierne zväčšenú 43mm verziu (oproti 42mm v predchádzajúcich generáciách), ako aj 47mm a 51mm varianty s farebnejším displejom. Okrem toho sú dostupné aj 47mm a 51mm modely s pamäťovým pixelom (MIP) a solárnym nabíjaním. Tie by mali vydržať niečo medzi 29 a 48 dňami. Oproti štandardným Fenix 8, ktoré vydržia 10 (43mm), 16 (47mm) a 29 (51mm) dní je to viditeľný rozdiel.

Čo sa dizajnovej stránky týka, Fenix 8 bude obsahovať „nepriepustné“ kovové tlačidlá. Okrem toho sa vráti aj LED baterka s troma úrovňami jasu na prednej strane hodiniek, no taktiež aj EKG funkcie, čo sme už videli aj pri minuloročnom modeli Fenix 7 Pro a Epix Pro.

Garmin predstavil hodinky Fenix 8 s novými funkciami

Enduro 3 sú lacnejšia alternatíva

Hodinky Enduro 3 budú mať okrem reproduktora a mikrofónu v podstate tie isté nové funkcie. Chýbať teda nebude LED baterka, tréningové plány, Garmin Messenger aplikácia, EKG a solárne nabíjanie. Práve solárne nabíjanie dáva pri rade Enduro zmysel, keďže tieto hodinky sú zamerané najmä na extrémne podmienky. Vďaka tomu by mali vydržať 13 dní so zapnutým GPS a 7 dní s energicky náročnejším dvojfrekvenčným GPS.

Garmin predstavil hodinky Fenix 8 s novými funkciami

Oba modely hodiniek sú už dnes dostupné na oficiálnych stránkach Garminu. Aj keď bude Fenix 8 v základe stáť 999€, iné varianty váš môžu stáť viac.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Predám garmin epix gen 2 (0)
Vyšsia rada Sapphire/Titan. V záruke do decembra 2...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26316)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk