Konzoly v Japonsku znovu zdraželi, PS5 konzola v krajine od vydania stúpla s cenou o 83%

Japonskí hráči neustále sledujú, ako im ceny konzol rastú. Niet divu, že sa začínajú pozerať po PC.

pridal saver 29.8.2024 o 10:15 pod hry
Konzoly v Japonsku znovu zdraželi, PS5 konzola v krajine od vydania stúpla s cenou o 83%

HRY > NOVINKY >

Japonskí hráči neustále sledujú, ako im ceny konzol rastú. Pred dvomi týždňami znovu stúpli ceny Xbox konzol, teraz sa pridali aj PS5. Ceny vzrastú na začiatku septembra. Nebolo by to nič zvláštne, keby to už nebolo tretie zvýšenie ceny od vydania a ceny nestúpli o 83%, konkrétne pri PS5 (konkrétne digitálna verzia vzrástla o 83%, plná o 60%).

U nás sa tiež cena od vydania zvyšovala, ale len o 10% z 500 na 550 eur, aj keď reálne predajné ceny sú nižšie, ale 83% a konkrétne posledné zvýšenie sa už japonským hráčom zdá veľa. Nakoniec primárna platforma pre nich je aj tak Switch a PS5 sa kupuje hlavne pri určitých hrách (teraz veľa hráčov čaká na Monster Hunter Wilds) a Xbox sa kupuje minimálne alebo vtedy, keď PS5 nie je. A to sa deje aj teraz.

Aktuálne zvýšenie PS5 ceny totiž spôsobilo to, že sa konzola hneď vypredala, kde hráči chceli chytiť kus ešte pred zvýšením ceny. Teraz, keď nie sú, začali kupovať Xboxy a možno v tom budú aj pokračovať, keďže rozdiel cien sa zvýšil. Dnes sa Xboxy dostali na 8. miesto rebríčka predaja konzol v Yodobashi predajni, pričom predtým neboli ani v Top 100.

Na japonských sociálnych sieťach teraz ide hashtag #zvýšeniecenyPS5, kde niektorí stihli kúpiť, iní nie. Konkrétne k tomu hovoria:

"Plánoval som si v septembri zaobstarať PS5 pre nového Monster Huntera, ale teraz cena stúpla. Išiel som do obchodu, ale už boli vypredané." 

"(Xbox Series X|S) nie je lacný, ale teraz po zvýšení ceny PS5 už začína vyzerať lacno (ten je za 67 000 jenov). PS5 bude stáť 80 000 jenov! Radšej si kúpte PC!"

Už to musí byť extrémne, keď sa začínajú obracať na PC.  Pre úplnosť pri vydaní stála plná verzia konzoly 49980 yenov, teraz bude za 79980 yenov, digitálna verzia štartovala za 39980 yenov a teraz bude stáť 72980 yenov.

Aktuálne ceny však v porovnaní našimi stále nie sú veľmi vysoké a skôr sa len dorovnávajú. Japonsko bolo rozmaznané nízkymi cenami v snahe čo najviac ulahodiť hráčom. Aktuálne budú mať PS5 ceny podobné ako my, kde základná PS5 vrastie v prepočte na 500 eur (myslím, že sa uvádzajú ceny bez dane, tak plus 10%), PS5 Digital bude za 450 eur. Pri oboch je teraz nárast ceny o 80 eur. Xbox Series XS konzoly pre porovnanie vzrástli približne o 35 eur a v prepočte Series X stojí 414 eur a Xbox Series S je za 310 eur.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk