Asus predstavil svoje nové AI notebooky a miniPC s novými Intel procesormi

ASUS práve predstavil nové notebooky Zenbook, Vivobook, ExpertBook s umelou inteligenciou a NUC Mini PC. Všetko s novými Intel Core Ultra procesormi (Series 2).

pridal saver 4.9.2024 o 20:26 pod hardware
Asus predstavil svoje nové AI notebooky a miniPC s novými Intel procesormi

HARDWARE > NOVINKY >

ASUS práve predstavil nové notebooky Zenbook, Vivobook, ExpertBook s umelou inteligenciou a NUC Mini PC. Všetko s novými Intel Core Ultra procesormi (Series 2).

Presnejšie na svojej konferencii na IFA 2024 predstavil nové portfólio počítačov s názvom ASUS Copilot+, a teda Windows AI prichádza už aj na Intel procesory. Tieto zariadenia sú optimalizované pre rôzne požiadavky používateľov a prinášajú vysoký výkon, pokročilé AI funkcie a široké cenové spektrum. ASUS kladie dôraz na lokálne spracovanie AI funkcií vďaka integrovanej NPU jednotke. 


Séria Zenbook S: Precízne spracované notebooky zamerané na výkon

Zenbook S 14 (UX5406) od ASUS predstavuje nový štandard v kategórii ultraprenosných notebookov, spájajúc elegantný dizajn s výnimočným výkonom. S hrúbkou iba 1,1 cm a hmotnosťou 1,2 kg je najtenším 14-palcovým notebookom ASUS. Veko notebooku je vyrobené z unikátneho materiálu Ceraluminum, ktorý kombinuje príjemný pocit keramiky s odolnosťou hliníka, čo zabezpečuje prémiový a odolný dizajn. Klávesnica je navrhnutá s geometrickou mriežkou, ktorá obsahuje 2 715 chladiacich otvorov, čo zlepšuje prúdenie vzduchu a efektívne odvádza teplo, čím zaisťuje vysoký výkon zariadenia.

Napriek svojmu tenkému profilu ponúka Zenbook S 14 pôsobivý výkon vďaka procesoru Intel® Core™ Ultra 9 (Series 2) a najnovším AI funkciám. Notebook je vybavený 3K 120 Hz Lumina OLED displejom, ktorý prináša ohromujúcu kvalitu obrazu, a štyrmi reproduktormi pre vynikajúci zvuk. Zariadenie podporuje krištáľovo čisté videohovory vďaka potlačeniu šumu pomocou AI a kamere AiSense s FHD rozlíšením. S batériou s kapacitou 72 Wh, širokou škálou portov, zväčšeným touchpadom s inteligentnými gestami a pokročilými bezpečnostnými funkciami poskytuje Zenbook S 14 komplexný používateľský zážitok. ASUS tiež predstavil 16-palcový model Zenbook S 16 (UX5606) pre tých, ktorí potrebujú väčší pracovný priestor a vysokú mobilitu.

 

Vivobook S 14: Maximálny výkon v minimalistickom dizajne

ASUS Vivobook S 14 (S5406SA) je štýlový a výkonný notebook, ktorý spája eleganciu a praktickosť v celokovovom šasi s hmotnosťou 1,3 kg a hrúbkou 1,39 cm. Navrhnutý na produktivitu a zábavu na cestách, notebook využíva efektívne chladenie ASUS IceCool s dvoma ventilátormi IceBlade a dvoma vetracími otvormi, čo umožňuje dosiahnuť maximálne TDP 35 W. Tento dizajn zabezpečuje stabilný výkon aj pri náročných úlohách, vďaka čomu je Vivobook S 14 spoľahlivým partnerom pre intenzívne pracovné zaťaženie.

Notebook poháňa procesor Intel Core Ultra 7 (Series 2) s AI enginom s výkonom až 47 NPU TOPS, čo spolu s klávesom Copilot poskytuje rýchlu pomoc umelej inteligencie na optimalizáciu práce. Batéria s kapacitou 75 Wh ponúka až 27 hodín výdrže, čo zabezpečuje celodennú produktivitu. Vivobook S 14 je vybavený ergonomickou klávesnicou ASUS ErgoSense s farebným podsvietením, veľkým touchpadom ErgoSense, WiFi 7 pripojením, širokou škálou portov, 3K 120 Hz displejom a zvukovým systémom Dolby Atmos® s certifikáciou Harman Kardon. Tieto vlastnosti robia z Vivobook S 14 ideálne zariadenie pre dynamických používateľov, ktorí potrebujú výkonný a spoľahlivý notebook na cesty.

 

 

Vivobook 14/16 Flip: Kombinácia umelej inteligencie a všestrannosti

ASUS Vivobook 14 Flip (TP3407) je konvertibilný notebook určený pre študentov a profesionálov, ktorí potrebujú spojiť produktivitu a zábavu v jednom zariadení. Je vybavený 360° pántom, ktorý umožňuje jednoduchý prechod medzi režimom notebooku, stanu, stojana a tabletu, čo zvyšuje jeho všestrannosť. Notebook podporuje dotykové pero ASUS Pen 2.0 a má ultratenký dizajn s hrúbkou 1,7 cm a hmotnosťou 1,5 kg, čo ho robí ideálnym pre používateľov na cestách.
 
Asus predstavil svoje nové AI notebooky a miniPC s novými Intel procesormi

Vivobook 14 Flip poháňa procesor Intel® Core™ Ultra 7 (Series 2) s výkonom až 47 TOPS pre AI aplikácie, čo zabezpečuje plynulý a efektívny výkon. Notebook je vybavený 70 Wh batériou, WiFi 7 pripojením a širokou škálou portov, ktoré umožňujú bezproblémovú konektivitu. Zvukový systém s Dolby Atmos prináša vysokú kvalitu zvuku, zatiaľ čo 14-palcový dotykový FHD NanoEdge displej poskytuje živý obraz pre prácu aj zábavu. ASUS tiež predstavil väčší model Vivobook 16 Flip (TP3607) s 16-palcovým 3K OLED displejom, ktorý ponúka rozšírenú obrazovku pre lepšie vizuálne zážitky a vyššiu produktivitu.

 

 

Séria ExpertBook P: Evolúcia práce na báze AI

ASUS predstavil novú sériu ExpertBook P, zameranú na podnikateľov, profesionálov a malé podniky, ktorá prináša pokrok v oblasti počítačov s umelou inteligenciou. Vlajková loď série, ExpertBook P5 (P5405), je vybavená najnovšími Intel® Core™ Ultra procesormi (Series 2) a nástrojmi ASUS AI ExpertMeet, ktoré výrazne vylepšujú zážitok z online mítingov. Tieto nástroje ponúkajú funkcie ako AI prepis, preklad, titulky, asistované zhrnutia mítingov, AI kamera, potláčanie šumu a firemné vodoznaky, čím posúvajú úroveň práce s AI na novú úroveň. Séria zahŕňa aj modely ExpertBook P3 a P1, ktoré ponúkajú spoľahlivý výkon a odolnosť pre rôzne firemné potreby.

ExpertBook P poskytuje pokročilé viacvrstvové zabezpečenie, vrátane funkcií ako Secure Boot a Trusted Platform Module (TPM), a nástroje na bezpečné zálohovanie a šifrovanie dát. V spolupráci s McAfee sú všetky notebooky tejto série predinštalované s McAfee+ Premium Individual Unlimited a technológiou na rozpoznanie deepfakeov. ASUS tiež kladie dôraz na udržateľnosť, pričom pri výrobe ExpertBook P5 využíva recyklované materiály, ako sú hliníková zliatina a oceľ. Do budúcna plánuje ASUS rozšíriť sériu ExpertBook o stolné a all-in-one počítače, ktoré majú byť uvedené na trh v roku 2025.

 

ASUS NUC 14 Pro AI: Kompaktný a výkonný AI PC

ASUS NUC 14 Pro AI je prelomový NUC Mini PC, ktorý posúva možnosti umelej inteligencie na novú úroveň. S najnovším Intel® Core™ Ultra 9 procesorom (Series 2) a multiarchitektúrnou zostavou CPU, GPU a NPU dosahuje celkový výkon AI až 120 TOPS. Vďaka výkone NPU až 48 TOPS ponúka trojnásobný nárast výkonu umelej inteligencie v porovnaní s predchádzajúcou generáciou procesorov Intel. Tento kompaktný počítač, s objemom menším ako 0,6 litra a výškou iba 34 mm, je ideálny pre firemné použitie a edge computing aplikácie, kde je dôležitý vysoký výkon v malom balení.

Asus predstavil svoje nové AI notebooky a miniPC s novými Intel procesormi

ASUS NUC 14 Pro AI vyniká nielen výkonom, ale aj spoľahlivosťou a energetickou účinnosťou. Jeho pokročilý tepelný manažment zaručuje nepretržitú prevádzku, pričom spĺňa štandardy EPEAT Climate+. Bezpečnostné funkcie ako Secure Boot, rozpoznávanie odtlačkov prstov a TPM zaisťujú vysokú úroveň ochrany. Integrované reproduktory a mikrofóny podporujú hlasové príkazy, zatiaľ čo ASUS Control Center Remote Management a Microsoft Windows Autopilot zjednodušujú IT operácie. Vďaka inovatívnemu dizajnu a inteligentnému chladeniu ponúka ASUS NUC 14 Pro AI ideálne riešenie pre náročné firemné prostredia, kde je potrebná vysoká efektivita a spoľahlivosť.

Asus predstavil svoje nové AI notebooky a miniPC s novými Intel procesormi





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám garmin epix gen 2 (0)
Vyšsia rada Sapphire/Titan. V záruke do decembra 2...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26366)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk