Gamescom 2024: Farbami hrajúci Assassin’s Creed Shadows posúva technológiu a simulácie opäť o krok vpred

Oživí krásne Japonsko zašlú mágiu série?

pridal Taiven 12.9.2024 o 20:43 pod hry
Gamescom 2024: Farbami hrajúci Assassin’s Creed Shadows posúva technológiu a simulácie opať o krok vpred

HRY > NOVINKY >

Existuje veľa titulov, pri ktorých viete jednoznačne povedať, čo vás na ich odhalení počas Gamescomu čaká. Stereotypne mi a asi aj vám, napadnú práve AAA veľkorozpočtové tituly zo zabehnutých sérií, ktoré dnes už veľa inovácií žiaľ nepredstavujú. Assassin’s Creed Shadows ma ako odrasteného fanúšika série zaujalo najmä svojím zasadením, avšak veľké nádeje som do hry radšej s obozretnosťou nevkladal. Po tom, čo som na hands-off prezentácii Ubisoftu mal možnosť vidieť, sa môj názor pomerne rapídne pozmenil a ja by som si hru dokonca rád aj zrecenzoval!

 

Narovinu, nič nové z hrateľnosti ani žiadne špeciálne CGI trailery sme nevideli. Práve naopak. Art director Shadows, ktorý sa so značkou ťahá už od AC Revelations si pre nás pripravil iba čisto technickú prezentáciu zameranú na vylepšenia blížiaceho sa pokračovania série. Na hre pracujú už štyri roky a vývoj začal tesne po dokončení Immortals. Minimálne z hľadiska toho technického je dlhší vývojársky cyklus určite aj vidieť. Hneď na začiatku tejto cesty si autori sami stanovili tri hlavné ciele resp. piliere, ktorými boli:

  • Fotorealizmus
  • Realizmus
  • Dynamický svet

 

Fotorealizmus sa prejaví podľa Ubisoftu práve vo fakte, že v hre sa po prvýkrát uvažuje už od začiatku vývoja s RTX. Hra minimálne z krátkych videoukážok a gifov vyzerá nádherne a tento cieľ sa im tak určite v kombinácii s dnes už nie práve najunikátnejším, ale stále nádherným prostredím Japonska darí plniť celkom úspešne.

Gamescom 2024: Farbami hrajúci Assassin’s Creed Shadows posúva technológiu a simulácie opať o krok vpred

Realizmus všeobecne, spozorujú hráči vo forme zničiteľných prostredí, čo v kombinácii s rozšírením o virtuálnu geometriu, vďaka ktorej by nemali prechádzať fyzické objekty geometriou nejakých iných (eliminácia takzvaného clippingu), určite prináša na uveriteľnosti sveta. Práve svet samotný by sa mal veľkosťou vyrovnať tomu z dielu Origins, čo vôbec nie je málo. Rozšírení a úprav sa samozrejme dočkal aj Anvil engine, ktorý umožní hru posunúť zase o kus ďalej.

Gamescom 2024: Farbami hrajúci Assassin’s Creed Shadows posúva technológiu a simulácie opať o krok vpred

No a spomínaný dynamický svet je za mňa vecou, ktorá oživí sériu o Assassinoch asi najintenzívnejšie. Do hry totižto pribudnú ročné obdobia, dynamický vietor a rozprášenia particle efektov, ktoré dostali vlastný nový systém. Vidieť pôsobivú ázijskú krajinu meniacu sa pod váhou snehovej periny či zmietanú v agresívnych dažďoch dodáva hre nový dych a samozrejme v kombinácii s novým particle systémom, ktorý počas jari rozfúka ružové Sakura lupene v blízkosti stromov je jednoducho stále na čo sa pozerať.

Gamescom 2024: Farbami hrajúci Assassin’s Creed Shadows posúva technológiu a simulácie opať o krok vpred

Po prvýkrát v histórii série tiež konečne dostanú praktické využitie aj dynamické tiene, vďaka ktorým sa majú protagonisti kde schovať a z hry sa tak stane konečne poriadna stealth akcia. Svet Assassin’s Creed Shadows je zdanlivo nádhernou maľbou a očividne zatiaľ rozširuje sériu správnym smerom, takže iba dúfam, že podobne na tom bude aj zvyšok hry.





Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (12)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (2)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26508)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk