Epic je už finančne v poriadku, Fortnite a Epic Store dosahujú rekordné čísla

Tim Sweeney rozobral aktuálny stav firmy a ich úspechy.

pridal saver 3.10.2024 o 23:33 pod hry
Epic je už finančne v poriadku, Fortnite a Epic Store dosahujú rekordné čísla

HRY > NOVINKY >

Na aktuálnom Unreal evente šéf Epicu, Tim Sweeney, potvrdil, že firma je už finančne stabilizovaná. Teda nie, že by nemala peniaze, na Fortnite zarobili miliardy, ale po následných nákupoch ďalších firiem potrebovali stabilizovali ziskovosť. Prepúšťali v niektorých oddeleniach, optimalizovali ich a teraz už na seba zarábajú.  Zároveň Epic hovorí, že Fortnite zaznamenal rekordné čísla a rovnako aj ich Epic Store.

Z iných zaujímavostí hovorí, že do hier prichádza generačná výmena, doteraz stabilné AAA tituly už nezarábajú podľa očakávaní a oproti tomu iné hry sú neuveriteľné silné, hlavne tie v ktorých je množstvo ľudí.

Som rád, že vám teraz môžem povedať, že Epic je finančne v poriadku a že Fortnite a Epic Game Store dosiahli nové rekordy v súbežnosti a úspechu. Fortnite dosiahol minulé sviatky 110 miliónov aktívnych používateľov mesačne, čo je historický vrchol. A to všetko sa deje v kontexte herného biznisu, ktorý sa rýchlo mení spôsobom, ktorý sme ako vývojári hier videli len niekoľkokrát v živote. Je to generačná výmena. Jedným z prejavov, ktoré práve teraz vidíme, je, že veľa hier vychádza s vysokými rozpočtami a nepredávajú sa ani zďaleka tak dobre, ako sa očakávalo, zatiaľ čo iné hry sú neuveriteľne silné.

To, čo vidíme, skutočný trend je, že hráči sa prikláňajú k skutočne veľkým hrám, kde môžu hrať s viacerými svojimi priateľmi. Toto je prejav  Metcalfovho zákona, myšlienky, že hodnota siete, hry alebo sociálneho zážitku rastie úmerne s počtom priateľov, s ktorými sa môžete spojiť. Vo svete hier to znamená, že sa vy a vaši priatelia stretávate a hráte hry, chatujete, navštevujete koncerty a robíte všetky ostatné druhy skvelých virtuálnych vecí online.

Tento trend niektorí ľudia nazývajú metaverzom. Nie všetci sa zhodneme na tom, čo to znamená. Niektorí ľudia, keď počujú slovo metaverzum, myslia na to, čo Facebook robí s VR a teraz s AR. Niektorí ľudia používajú metaverzum na opísanie všetkého, čo sa im na aktuálnej sezóne Fortnite nepáči. Ale keď sa pozriete na to, čo sa deje vo svete Fortnite, je to nové a vzrušujúce a je to niečo, čo sa v takomto rozsahu v histórii zábavy nikdy nestalo, s originálnym príbehom, ktorý sa vyvíja s originálnym obsahom a tiež s účasťou všetkých svetových značiek. Hudobníci oslovujúci používateľov, Disney a Star Wars a ďalší, ktorí sa spojili, aby vytvorili prvotriedny zábavný zážitok, ktorý sa neustále vyvíja a žije, a to je to, o čom si myslíme, že budúcnosť hier je skutočne o tom."

Epic teda hovorí, že čoraz viac ľudí hráva veľké live hry ako Fortnite, ktoré ani ich neprestáva počtom hráčov prekvapovať a zároveň investujú firmy, ktoré vytvárajú vlastné zážitky.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Game-debate.com (3)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (2)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27115)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk