LENOVO LEGION PRO 5 16IRX9

LENOVO LEGION PRO 5 16IRX9

9.0

Najlepší herný notebook vyššej triedy?

Notebooky Legion od spoločnosti Lenovo netreba asi nikomu bližšie predstavovať a už roky ide o stálicu v segmente herných notebookov. Dizajnovo sa síce nijako radikálne nemení, no Lenovo modely Legion každým rokom vylepšuje a často ukazuje svojim konkurentom, ako by sa to v danej cenovej kategórii malo robiť. Bude to tak aj pri „lacnejších“ modeloch zo série PRO 5, alebo Legion podcenil svoju konkurenciu?

Balenie a prvé dojmy

Ako už býva zvykom, od balenia neočakávajte dizajnovo prepracované majstrovské dielo. Plní hlavne svoju funkčnú stránku, a to ochranu zariadenia počas prevozu z výroby až k vám domov. Jednoduchá krabica s nápisom Legion v seba ukrýva ale všetko potrebné, teda samotný notebook a napájací adaptér, a dokonca aj menší bonus v podobe podložky pod myš. Ide teda o príjemný bonus a podobnú pozornosť ocení nejeden hráč.

Okrem podložky teda dostaneme aj masívny 300W adaptér, ktorý už aj na pohľad pôsobí ako tehla. A s hmotnosťou na tom nie je oveľa lepšie. So svojimi 880g pôjde skôr o nepríjemného spoločníka na cesty. Notebook môžete ale v prípade núdze nabiť aj pomocou USB-C, ale, samozrejme, len s obmedzeným výkonom. Svoju hmotnosť ale kompenzuje rýchlosť nabíjania a pomocou technológie Super Rapid Charge Pro nabijete notebook z 0 na 80% za 30min a na 100% ho nabijete len za 1 hodinu.

Konštrukčne notebooku môžeme len ťažko niečo vytknúť. Už na prvý dotyk pôsobí kvalitným a solídnym dojmom. Lenovo sa nenechalo stiahnuť trendom RGB podsvietenia na každom možnom mieste, takže ak hľadáte univerzálne zariadenie, či už na hry alebo prácu, Legion Pro 5 vie pôsobiť elegantne a reprezentatívne aj na pracovných stretnutiach, ako aj budiť rešpekt na nejednej Lan párty.

 

Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Takmer bezrámikový displej ponúka výborné podanie farieb
Takmer bezrámikový displej ponúka výborné podanie farieb


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Okrem adaptéru a notebooku dostanete aj podložku pod myš
Okrem adaptéru a notebooku dostanete aj podložku pod myš


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 300W adaptér je sa neradí medzi tie najľahšie na trhu
300W adaptér je sa neradí medzi tie najľahšie na trhu





Špecifikácie

  • Displej: 16“ IPS QHD 2560x1600 240Hz
  • Procesor: Intel Core i9 14900HX
  • Pamäť: 32GB DDR5 5600 MT/s
  • Grafika: NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB
  • SSD: 1TB NVMe
  • Podsvietená RGB klávesnica
  • Porty: USB Type-C (DP 1.4, 10Gbps), USB Type-C (PD 140W, DP 1.4), 4x USB 3.2 Gen1, HDMI 2.1, Ethernet, Combo jack
  • Web kamera: 1080p
  • Reproduktory: 2x2W
  • Batéria: 80 Whr
  • Hmotnosť: 2,5 kg
  • Rozmery: 363,4 x 261,75 x 21,99-26,95 mm
  • Ostatné: Wifi 6E, Bluetooth v5.2

Zo špecifikácie si nejedno pozorné oko určite všimlo, že Legion nedisponuje najaktuálnejším procesorom od Intelu, ale „len“ 14. generáciou i9. Ten si ale voči konkurencii a ani voči konkurencii z vlastných novších modelov nevedie vôbec zle a netreba sa určite obávať nedostatku výkonu. Mali sme na recenziu zariadenia aj s aktuálnymi procesormi Intel Core Ultra 9, no rozdiely boli prakticky zanedbateľné. Obzvlášť pri herných testoch. Nehovoriac o tom, že i9 14900HX má k dispozícii stále masívnych 24 jadier a 32 Threadov, v kombinácii 8/16 výkonných jadier a 16/16 efektívnych jadier. Výkonné jadrá vedia dosiahnuť maximálnu frekvenciu až 5,8GHz, efektívne jadrá dosahujú solídnych 4,1GHz. Procesor disponuje 32MB cache pamäťou a nechýba ani Intel UHD grafická karta. V syntetických testoch 14900HX dosahuje solídnych 46 645 bodov vo viacjadrovom teste, a 4319 v teste na jedno jadro. Za brutálny výkon ale zaplatíte aj vyššou spotrebou energie, a to od 45W do 157W. Pre porovnanie, aktuálne Ultra 9 185H dosahujú len 29 000 bodov a 3739 bodov. Náročné hry, ale aj pracovné vyťaženie procesor zvládne najbližšie roky s prehľadom.

Aby procesor vedel podávať optimálne výkony, je potrebné držať jeho teploty čo najnižšie. Platí tu jednoduchá matematika, a to čím nižšie teploty výrobca udrží, tým vyššie takty môže procesor držať. Legion síce disponuje jedným z najlepšie riešených chladení na trhu, no i9 produkuje pri plnom zaťažení skrátka až príliš veľa tepla, čo sa prejaví primárne na vysokej hlučnosti chladenia a aj klesajúcimi frekvenciami. Nemusíte sa ale báť klesania fps v hrách, tam to chladenie zvláda výborne. Napomáha tomu aj výber grafickej karty. Nvidia RTX 4070 nie je síce to najvýkonnejšie, čo môžete v hernom notebooku dostať, no z pozície cena/výkon je to jedna z najlepších možností. Výkonu má stále dosť, aktuálne hry si zahráte často aj v lepšej kvalite než pri top modeloch predchádzajúcej generácie, ale hlavne vďaka svojej nižšej spotrebe produkuje aj menej tepla.

Ďalším plusom je dosiahnutie porovnateľného výkonu pri napájaní z batérie (presnejšie porovnanie si môžete pozrieť v časti s hernými a aplikačnými testami). RTX 4070 so sebou neprináša len hrubý výkon, ale aj podporu najnovších Nvidia technológií, ako najnovšie DLSS, generovanie snímok, Reflex pre nižšie latencie, ale aj rôzne pracovné nástroje alebo implementácie využitia CUDA jadier pre urýchlenie výpočtov pomocou grafickej karty. Zároveň viete využiť RTX 4070 aj na akceleráciu rôznych AI modelov, no tu bude už limitujúca kapacita grafickej pamäte. 8GB VRAM je v dnešnej dobe už hraničná hodnota pre hranie vo vyššom rozlíšení, teda ak berieme do úvahy aj predpoklad že zariadenie budete využívať nasledujúcich pár rokov.

K dispozícii sú aj lacnejšie modely s RTX 4050 a RTX 4060. Ak plánujete hrať primárne hry, alebo pracovať v aplikáciách, ktoré dokážu efektívne využiť VRAM, odporúčame vyhnúť sa RTX 4050 a radšej siahnuť po výkonnejšej RTX 4060 alebo nami testovanej 4070, ktoré disponujú 8GB VRAM oproti 6GB pri RTX 4050. Spotreba grafického čipu vie dosiahnuť hodnoty až 140W, no pri herných testoch sme sa pohybovali na úrovniach okolo 80W, čo je na produkované fps veľmi slušná hodnota.

Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Kvalitná podložka poteší nejedného hráča
Kvalitná podložka poteší nejedného hráča


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Legion po rokoch zlepšil prístup k bočnému USB-C portu
Legion po rokoch zlepšil prístup k bočnému USB-C portu


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Na zadnej strane nájdete všetky potrebné porty
Na zadnej strane nájdete všetky potrebné porty





Dominantou každého notebooku je okrem jeho dizajnu, samozrejme, aj jeho displej. Lenovo stavilo na osvedčenú kartu a Legion Pro 5 vybavilo podobne ako svoje drahšie modely 16“ IPS displejom s rozlíšením 2560x1600, minimálnymi rámikmi a pomerom strán 16:10. Dosahuje maximálnu svietivosť 500 nitov, kontrast 1200:1 a 100% pokrytie DCI-P3 farieb. Nádherným, a verne podaným farbám dá vyniknúť antireflexná povrchová úprava, no na priamom slnku sa odrazom na displeji aj tak nevyhnete. Kvalitný panel ocení nejeden profesionál pri farbení videa alebo editovaní fotografií na cestách, no hráči zase ocenia 240Hz obnovovaciu frekvenciu s podporou DisplayHDR 400, Dolby Vision a Nvidia G-SYNC.

Displeju nemáme absolútne čo vytknúť, hry na notebooku vyzerajú v QHD rozlíšení nádherne, multimediálny obsah tiež a vďaka pomeru strán 16:10 získate viacej vertikálneho priestoru na prácu. Trochu zamrzí kvalita reproduktorov, ktorá sa od predchádzajúceho modelu neposunula výraznejšie vpred, no, samozrejme, nejde o nič hrozné. Reproduktory s výkonom 2x2W sa postarajú o dostatočné ozvučenie pre konzumáciu bežného multimediálneho obsahu, no vďaka hlučnosti chladenia pri hraní pravdepodobne väčšina používateľov siahne po slúchadlách.

Nesmie chýbať ani kvalitná klávesnica a touchpad, a tu, samozrejme, Lenovo dobre vie, čo robí. Jeho klávesnice patria medzi tie najpohodlnejšie a inak to nie je ani tu. Klávesnica je plne podsvietená a klávesy disponujú dostatočným zdvihom a príjemným odporom pri stlačení. Nechýba numerický blok, no osobne by som viac ocenil, ak by Legion numerický blok vynechal a radšej klávesnicu spolu s touchpadom vycentroval na stred zariadenia a dodatočný priestor využil na zväčšenie samotných klávesov. Touchpad patrí určite k tým lepším na trhu, no stále je pohodlnejšie radšej siahnuť po klasickej myške. Pochváliť ale treba konštrukciu zariadenia, vďaka ktorej sa klávesnica pri písaní vôbec neprehýba a ani necítite žiadnu formu pruženia. A to aj napriek použitému plastu namiesto kovových materiálov. Rovnako solídne ale pôsobia aj pánty displeja, ktoré majú tuhší, ale lineárny chod, vďaka čomu sa vyhnete pri menších otrasoch kmitaniu displeja (napr. pri ceste vlakom a pod.).

Výborné je aj rozmiestnenie samotných portov. Po stranách máte len porty, ktoré by ste mohli potrebovať využívať počas práce so zariadením, a to dva klasické USB porty (jeden vpravo a jeden vľavo), audio combo jack a USB Type-C port. Na pravej strane nájdete aj mechanický vypínač kamery. Zvyšné porty nájdete na zadnej strane zariadenia, a teda káble pre napájanie, HDMI, sieťový kábel alebo 2 USB káble, prípadne USB-C periférie sa pekne skryjú za displej zariadenie a nebudú vám trčať po stranách notebooku ako chápadlá chobotnice. Zároveň zadný USB-C port viete využiť aj na nabíjanie notebooku a to až 140W. Všetky USB-C viete ale využiť aj ako Display Porty so štandardom 1.4.

Zariadenie prichádza s 1TB SSD diskom, ktorý je vo formáte M.2, pričom je vymeniteľný a zároveň máte ešte k dispozícii jeden voľný slot M.2 PCIe 4.0. Osadený SSD dosahuje rýchlosti na úrovni 6618 MB/s pre čítanie a 4947 MB/s pre zápis. Okrem disku sú vymeniteľné aj DDR5 RAM pamäte, ktoré dosahujú rýchlosť 5600 MT/s. Ak by vám teda osadených 32GB RAM bolo málo, máte možnosť si pamäť svojpomocne rozšíriť. Zároveň pri poruchách pamätí alebo SSD nie ste odkázaní na výmenu celej základnej dosky.

Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Displej viete dať až do vodorovnej polohy
Displej viete dať až do vodorovnej polohy


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Legion sa nestratí ani pri náročnejších úlohách
Legion sa nestratí ani pri náročnejších úlohách


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 poskytne dostatočný výkon na hranie aj najnovších hier na vysokých detailoch
RTX 4070 poskytne dostatočný výkon na hranie aj najnovších hier na vysokých detailoch





Hry

Testovaniu sme podrobili niekoľko hier, ktoré mali preveriť rôzne aspekty notebooku. Cieľ bol ale vždy dosiahnuť čo najvyššiu plynulosť pri čo najväčšej kvalite v natívnom 2,5K rozlíšení. E-sport titulom sme preto stanovili cieľ dosiahnuť fps čo najbližšie k 240Hz, pri AAA hrách zase stabilných 60 fps. Zvolili sme preto nasledovné hry:

  • Counter Strike 2
  • F1 2023
  • CyberPunk 2077
  • A Plague Tale: Requiem
  • Horizon: Forbiden West
  • Forza Motorsport

CS 2

Nástupca legendárneho Counter-Strike Global Offesive a hra, ktorú netreba asi nikomu bližšie predstavovať. Dohady o optimálnom nastavení sú rôzne, no pre účely testovania sme sa rozhodli využiť max preset a natívne rozlíšenie. Rovnaké nastavenia sme následne otestovali aj pri napájaní z batérie. Vďaka výkonnej RTX 4070 sme sa pohybovali na úrovni 130 fps s vypnutým FSR, a 160 fps s FSR nastaveným na Ultra Quality. Teploty GPU sa pohybovali na úrovni 65 stupňov, pričom spotreba GPU dosahovala maximálne len 81W.

Pri napájaní z batérie sme sa dostali bez zmien v nastavení na úroveň 110 fps so zapnutým FSR na Ultra Quality.

F1 2023

Ďalšou relatívne náročnou e-sport hrou je F1. Hra disponuje aj Ray-Tracingom, takže môžeme preveriť, či sa nám podarí dosiahnuť potrebná plynulosť. Za cieľ sme si stanovili dosiahnuť čo najstabilnejšie hodnoty a priblížiť sa čo najviac nad 60 fps pri čo možno najvyšších detailoch v 2,5K rozlíšení. Priblížiť sa k nášmu cieľu pomáha implementácia DLSS. Dosiahnuť natívnych 240 fps je už na prvý pohľad nereálne, no v Ultra presete bez Ray-Tracingu a s DLSS na Quality nastavenia sme sa dostali na úroveň v priemere 95 fps, čo je rozhodne veľmi slušná hodnota, ktorá nás celkom potešila. So zapnutým Ray-Tracingom sa ale s pomocou DLSS pohybujeme stále na úrovni 60-83 fps. No stále pri Ultra pressete, takže ak požadujete viac fps, stačí buď znížiť nastavenia alebo rozlíšenie.

Najlepšie hrateľné bolo ULTRA bez RT so zapnutým DLSS na Quality, no ak si chcete hru užiť v plných detailoch, najlepším kompromisom sa javí Ultra preset s Medium Ray-Tracingom a zapnutým DLSS na Balanced, kedy sa fps pohybujú priemerne na úrovni 83 FPS.

Pri napájaní z batérie sa aj bez výraznejších zmien nastavení vieme stále pohybovať okolo hranice 60 fps, a to pri zachovaní natívneho rozlíšenia. Teploty dosahovali úroveň 57 stupňov a spotreba dosahovala úroveň 60W. No hrať sa nebudete dlho, keďže energia batérii dôjde priemerne po hodine hrania.

Lenovo Legion Pro 5 16IRX9Lenovo Legion Pro 5 16IRX9Lenovo Legion Pro 5 16IRX9Lenovo Legion Pro 5 16IRX9Lenovo Legion Pro 5 16IRX9

CyberPunk 2077

Priam znovuzrodená hra posledných mesiacov, ktorá opäť dosahuje tisíce súčasne hrajúcich hráčov, sa teší popularite a zároveň dostala množstvo opravných patchov od autorov. Stále ide o jednu z graficky najnáročnejších hier, no získané výsledky nám dokážu naznačiť trend, kam notebook zapadne v najbližších rokoch pri nových hrách, ktoré ešte len prídu. Nie je teda prekvapením, že RTX 4070 dostala poriadne zabrať a naším cieľom bolo dosiahnuť čo najvyššiu kvalitu nastavení a plynulý chod s aspoň 60 fps. Hru sme testovali na Ultra presete v 2,5K rozlíšení. Ak si chcete vychutnať hru s Ultra Ray-Tracingom, bude potrebné pomôcť si s DLSS a generovaním snímok. Ak ale chcete hrať v QHD rozlíšení, odporúčame DLSS v Balanced a zapnutý Frame Generation (DLSS 3) a RTX LOW presset, kedy viete dosiahnuť priemerných 81 fps.

Teploty sa počas hrania pohybovali na úrovni 63 stupňov a spotreba okolo 80W. Pri hraní z batérie sa spotreba pohybovala na úrovni 60W a teplota okolo 42 stupňov.

Pri hraní z batérie ale bolo potrebné v tomto prípade vypnúť Ray Tracing, kedy sme sa s Ultra pressetom a DLSS na Balanced dostali na úroveň priemerne 55 fps.

A Plague Tale: Requiem

Ďalšia zo série graficky náročných hier, no zároveň aj hra so strhujúcim vizuálom. Najnovšia časť A Plague Tale už dokázala potrápiť nejednu zostavu a vďaka implementácie DLSS, RTX a Frame generation išlo o skvelého adepta aj na preverenie využívania týchto technologických vychytávok.

Počas testov sme využívali High presset a natívne rozlíšenie, pričom najlepšie hrateľné sa javilo nastavenie so zapnutým DLSS na Balanced, kedy sme dosiahli priemerne 63 fps, resp. 60+ fps a frame time poklesom takmer o polovicu oproti ostatným nastaveniam. Rovnaké nastavenie so zapnutým Ray-Tracingom dosahuje priemerne 45 fps.

Pri napájaní z batérie je ale lepšie siahnuť po Medium pressete s DLSS na Balanced, kde aj pri natívnom rozlíšení viete bez problémov udržať 60 fps.

Horizon: Forbiden West

Pokračovanie Horizon: Zero Down po rokoch prišlo konečne aj na PC a okrom strhujúceho príbehu prináša aj strhujúci vizuál a podporu aktuálnych technológií. Legion Pro 5 vás ale ani pri tejto hre nenechá napospas nedostatku výkonu, ale pomôže vám pri High pressete dosahovať s pomocou DLSS na Quality alebo Balanced nastavenia od 60 (bez FG) po 83 (s FG)  priemerných fps. Samozrejme, v natívnom QHD rozlíšení. Pri napájaní z batérie sme sa ale prvýkrát stretli pri High pressete s DLSS Balanced pri QHD so sekaním obrazu a priemernými fps na úrovni 25, čo je rozhodne nehrateľná hodnota. Stačilo ale znížiť rozlíšenie na 1200p a priemerné fps sa dostali hneď na úroveň 63 fps.

Forza Motorsport

Aktuálny diel populárnej série Forza Motorsport dáva zostavám poriadne zabrať, no je férové uznať, že na oplátku ponúka skvelý vizuál a aj relatívne prijateľné fps. Cieľom teda bolo pri čo najlepšej kvalite presiahnuť úroveň 60 fps. V QHD rozlíšení s High pressetom, vypnutým Ray-Tracingom a DLSS na Quality sme sa pohybovali na úrovni 95 fps. Zároveň išlo o prvú hru, pri ktorej sme sa stretli s chybovými hláškami z dôvodu nedostatku VRAM, a to pri FULL RTX High pressete, no stále sme vedeli dosiahnuť priemerne 64 fps, len s väčšími zásekmi. Ak chcete hrať so zapnutým plným Ray-Tracingom, odporúčame využiť Medium RTX nastavenia a DLSS na Balanced, kedy viete dosiahnuť 75 fps. Rovnaké nastavenia dosahujú pri napájaní z batérie priemerne 62 fps. S vypnutým RTX sa už ale pohybujeme na úrovni 83 fps.

 

Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Výsledky TimeSpy benchmarku
Výsledky TimeSpy benchmarku


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Podrobnješí pohľad na priebeh TimeSpy benchmarku
Podrobnješí pohľad na priebeh TimeSpy benchmarku


Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 Výsledky Port Royal benchmarku
Výsledky Port Royal benchmarku




Blender,  Rendering a 3DMark

Notebook sme podrobili aj Classroom render testu v Blenderi, pričom sme otestovali CPU aj GPU rendering. Rovnako tak aj rendering z batérie a aj napájania zo siete, aby sme vedeli odsledovať prípadný pokles výkonu.

Pri CPU renderingu sme na render jednej snímky potrebovali 4min 28s, resp. 6min 35s pri napájaní z batérie. Vyrovnanejšie to je ale pri renderingu s pomocou GPU, kde na render jednej snímky sme potrebovali 33s a pri napájaní z batérie 37s. Rozdiel bol teda oproti CPU priam minimálny.

Pri renderovaní v DaVinci Resolve sme tradične využili naše testovacie 4K ProRes Raw videa, pričom sme testovali redner 1min 30s videa do FHD záznamu spolu aj s operáciami ako farbenie videa a pod. Práca v programe bola príjemná, bez sekania a bez problémov s náhľadom videa. Render trval 44s, pričom render z batérie trval rovnako 44s.

Pri syntetických testoch v 3DMark sme Legion Pro 5 podrobili tradičnému benchmarku Time Spy a Port Royal. V Time Spy sme dosiahli slušnú hodnotu 11 329 bodov, pričom GPU skóre dosahovalo 10 936 bodov a CPU skóre dosiahlo 14 235 bodov. Pri opakovaní testu s napájaním z batérie sme dosiahli 9 488 bodov, pričom GPU skóre dosiahlo 9 276 bodov a CPU skóre bolo na úrovni 10 906 bodov. V Port Royal benchmarku sme dosiahli hranicu 6 591 bodov a priemerných 30.52 fps.

Záver

Lenovo Legion Pro 5 je veľmi vydarený herný notebook, ktorý vzhľadom na svoju cenu prináša relatívne dobrý pomer ceny, výkonu a kvality spracovania. Na bežné hranie a aj prácu je RTX 4070 pre veľké množstvo ľudí ideálna voľba a v kombinácii s i9 14900HX nebudete trpieť ani nedostatkom CPU výkonu, či už na hry alebo prácu. Asi najväčším lákadlom bude pre množstvo používateľov skvelý 240Hz displej, no netreba zabudnúť aj na nevýhody, ktoré so sebou prináša masívna konštrukcia. Jednou je hrúbka samotného zariadenia a ďalšou jeho hmotnosť, ktorá sa pohybuje na úrovni 2,5kg. Spolu s takmer 900g napájacím adaptérom budete teda so sebou nosiť takmer 3,4kg, čo už je dosť pre pohodlné prenášanie. Za výkon sa však platí a treba počítať ako vždy aj s nejakými obmedzeniami. Notebook ale môžeme rozhodne odporúčať a jeho výberom rozhodne nespravíte chybu.


napísal tomass 19.7.2024
Páči sa mi! (+1)
9.0
LENOVO LEGION PRO 5 16IRX9
+ dizajn
+ kvalita displeja a pomer strán 16:10
+ klávesnica
+ porty
+ prístupnosť komponentov – RAM, SSD a chladiče
+ výkon
- značná hmotnosť adaptéra
- slabá výdrž batérie
- vyššia hlučnosť chladenia
- staršia generácia procesorov


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk