Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR

Powerwash Simulator sa stal fenoménom, ktorému podľahlo množstvo hráčov. Počas Gamescomu sme si boli overiť, či koncept čistenia špiny môže fungovať aj vo virtuálnej realite.

pridal Tanya 20.10.2023 o 8:04 pod hry
Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR

HRY > NOVINKY >

Powerwash Simulator patrí medzi tie neobvyklé hity, ktorým sa podarilo vďaka priamočiaremu konceptu a jednoduchej hrateľnosti uchvátiť hráčov natoľko, že sa stali virálne. Keď sme od vývojárov zo štúdia nDreams dostali pozvánku zahrať si túto hru vo virtuálnej realite na Gamescome, nemohli sme odmietnuť, nielen pre popularitu pôvodnej hry od FuturLab, ale aj z čírej zvedavosti, ako tento koncept môže fungovať na Meta Quest. S okuliarmi na hlave a ovládačmi v ruke sme sa chopili virtuálnej vapky a vodnej pištole, aby sme vyčistili virtuálnu špinu.

Powerwash Simulator VR sa hrá rovnako absurdne ako to znie. Ocitli sme sa na špinavom minigolfovom ihrisku, ktoré vyzeralo, akoby prežilo záplavy bahnom. Bez akýchkoľvek ďalších inštrukcií nás vývojári nechali čistiť. Z dôvodu prispôsobenia sa virtuálnej realite máte svoje vybavenie dostupné doslova poruke v menu levitujúcom pri ruke a okamžite si viete meniť nástroje a trysky. V závislosti od plochy, ktorú budete čistiť, sa vám oplatí prepínať medzi rozprašovačmi a silnými prúdmi so širším záberom alebo prúdmi s dlhým dosahom.

Pohyb v hre je reprodukovaný 1:1, akoby ste skutočne ovládali prúd vody. Premiestňujete sa teleportovaním na označené miesto, ktoré je typické pre VR hry a ľahko sa tak môžete ocitnúť na vrchole hradu na ihrisku, a vyčistíte tak aj každú striešku. Keďže čistenie ihriska sa zdalo ako nekonečný proces, presunuli sme sa na čistenie motocykla. Ten sa ukázal ako ďalšia výzva, pretože nestačilo ho len pooblievať vodou, ale skutočne vyčistiť každý skrytý centimeter štvorcový a aj tak sa dokončenie na 100 percent zdalo nemožné. Aj keď hra ponúka možnosť striedať umiestnenie kamery a tým pádom obrazu pred vami, omnoho prirodzenejšie bolo jednoducho si kľaknúť ako ku skutočnej motorke a hľadať skryté zákutia.

Hru sme hrali v prázdnej miestnosti o veľkosti asi 3 x 3 metre, v ktorej vývojári jednoducho sedeli a netušili, čo sa v hre deje. Pohľad na hráča s Questom, ako sa krčí a strieka vodu z virtuálnej pištole, musel byť groteskný, no vývojári tvrdili, že oni takto po novom majú všetky pracovné stretnutia. Hru si budete môcť užiť aj v co-op režime a špinavé mesto Muckingham sa pod vašimi rukami môže zmeniť na nepoznanie. Podľa autorov budú vo VR verzii dostupné všetky lokality z tej pôvodnej a určite nás časom zaplavia množstvom DLC, ako bolo Tomb Raider, Back to the Future či Spongebob rozšírenie.

Powerwash Simulator mnohí považujú za dokonalú formu odpočinku, kedy môžu vypnúť myšlienky a sústrediť sa na čistenie špiny. Kým pôvodná hra mala terapeutické účinky a pôsobila ako maľovanie antistresovej omaľovánky, vo virtuálnej realite už hra pôsobí ako skutočná práca. Pre najväčších fanúšikov hry bude VR verzia novým spestrením, no pre bežných hráčov má táto hra rovnaký efekt, ako keby si išli umyť auto, kúpeľňu či záhradný nábytok. Bonusom bude, že budete mať čisto aj v reálnom živote. Nadšenci vapkovania sa môžu prihlásiť na brigádu či dobrovoľnícke práce a pomôcť tak so špinou vo svojom okolí. Ak napriek všetkému sa chcete zapotiť radšej vo virtuálnej realite, hra vychádza 2. novembra na Meta Quest 3, Meta Quest 2 a Meta Quest Pro.





Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR  Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR  Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR
Páči sa mi!






Gamescom 2023: Zatočte s virtuálnou špinou vo virtuálnej realite s Powerwash Simulator VR
Oculus Quest

Vývoj: nDreams / nDreams
Štýl: Simulácia
Dátum vydania: 2. november 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20464)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk