Autori Assassin's Creed Shadows sa ospravedlňujú japonským fanúšikom a vysvetľujú, že Assassin hry sú len fikcia

Ubisoft zverejnil ospravedlnenie za niektoré veci, ktoré sa objavili v marketingu Assassin's Creed Shadows hry, ale vysvetľuje, že séria nikdy nereprezentuje historické fakty.

pridal saver 23.7.2024 o 21:39 pod hry
Autori Assassin's Creed Shadows sa ospravedlňujú japonským fanúšikom a vysvetľujú, že assassin hry sú len fikcia

HRY > NOVINKY >

Ubisoft zverejnil ospravedlnenie za niektoré veci, ktoré sa objavili v marketingu Assassin's Creed Shadows hry. Rozpísal to v správe na Twitteri:

 

Hovoria, že vynaložili značné úsilie na zabezpečenie pohlcujúcej a rešpektujúcej reprezentácie feudálneho Japonska. Ich zámerom nikdy nebolo prezentovať žiadnu z Assassin's Creed hier ako faktické znázornenie histórie alebo historických postáv. Namiesto toho sa snažia vzbudiť zvedavosť a povzbudiť hráčov, aby preskúmali a dozvedeli sa viac o historických prostrediach, ktorými sa inšpirujú. Preto nakoniec robia historické doplnky do hier.

Vysvetľujú, že Assassin's Creed Shadows je v prvom rade navrhnutá ako zábavná hra, ktorá
rozpráva pútavú historickú fikciu odohrávajúcu sa vo feudálnom Japonsku. Ich tím intenzívne spolupracoval s externými konzultantmi, historikmi, výskumníkmi a internými tímami v Ubisoft Japan, aby zachytili prostredie čo najlepšie. Aj keď uznávajú, že niektoré prvky v ich propagačných materiáloch vyvolali obavy v japonskej komunite. Za to sa úprimne ospravedlňujú.

Počuli konštruktívnu kritiku a keďže sa na hre ešte pracuje, vylepšujú ju naďalej. Zároveň žiadajú, aby nekritizovali historikov a konzultantov, s ktorými titul riešili, keďže rozhodnutia prijíma samotný tím. 

Čo sa týka samotných postáv:

"Aj keď sa snažíme o autentickosť vo všetkom, čo robíme, hry Assassin's Creed sú fikciou inšpirovanou skutočnými historickými udalosťami a postavami. Od svojho počiatku si séria vzala kreatívnu licenciu a začlenila fantasy prvky do vytvárania pútavých a pohlcujúcich zážitkov. Zastúpenie Yasukeho v našej hre je toho príkladom. Jeho jedinečný a tajomný život z neho urobil ideálneho kandidáta na rozprávanie príbehu Assassin's Creed s kulisou feudálneho Japonska.

Zatiaľ čo Yasuke je v Assassin's Creed Shadows zobrazený ako samuraj, uznávame, že je to vec diskusie. Starostlivo sme to zakomponovali do nášho príbehu a s našou ďalšou hlavnou postavou, japonskou shinobi Naoe, ktorá je v hre rovnako dôležitá, naši dvaja protagonisti poskytujú hráčom rôzne herné štýly."

Dodávajú, že si cenia spätnú odozvu a chcú, aby v nej fanúšikovia pokračovali. Síce nemôžu splniť očakávania každého, dúfajú, že si hru 15. novembra užijú a ocenia úsilie, ktoré do nej vložili.

A bol Yasuke samuraj?

To, či Yasuke bol skutočný samuraj, Ubisoft nerieši. Hovorí, že išli svojim smerom a ako to skutočne bolo necháva na historikoch. Ale pravdou je, že ani v Japonsku sa vedecká komunita nevie dohodnúť, ako to vlastne bolo. Niektorí vedci totiž hovoria, že nebol samurajom, iní, že bol. Najnovšie historik Yu Hirayama, ktorý si všimol rozruch okolo Yasukeho, k tomu hovorí:

"Zdá sa, že sa veľa hovorí o Yasukem, černochovi, ktorý slúžil Odovi Nobunagovi. Historické záznamy o ňom sú pomerne skromné, ale niet pochýb, že bol „samurajom“ v Nobunagových službách. V stredovekej spoločnosti (Sengoku) sa bez ohľadu na svoje postavenie mohol stať „samurajom“, ak ho zaňho vymenoval jeho pán. Dôvod, prečo to možno povedať, je ten, že v historických záznamoch sa objavuje, že (1) Nobunaga mu dal „fuči“ (podporu), (2) dostal sídlo a (3) dostal tači (meč).

Skutočnosť, že dostal „fuchi“ a bol blízkym spolupracovníkom Nobunagu, spĺňa dôležité podmienky „zmluvy medzi pánom a sluhom“ a „dohody o fuchi“. Dôležité je tiež poznamenať, že keďže smie nosiť meč, je nito-sashi a nie sluha (sluhovia nesmú mať meč-sashi).

V tých časoch bolo bežnou praxou, že páni menovali za „samurajov“ osoby s nižším postavením."

Je to človek, ktorý napísal veľa kníh o období Sengoku a slúži ako historický poradca pre filmy a drámy odohrávajúce sa v tomto období. 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Problém s hdr (0)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (10)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (4)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27702)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk