Apple začalo orezávať Apple TV+

Apple generuje menej videní za mesiac ako Netflix za deň.

pridal saver 23.7.2024 o 7:40 pod filmy
Apple začalo orezávať Apple TV+

FILMY > NOVINKY >

Apple sa ocitlo v situácii, kedy musí prehodnotiť svoju stratégiu v oblasti obsahu a výdavkov na Apple TV+. Po investovaní viac ako 20 miliárd dolárov do originálnych programov, ktoré nepriniesli očakávaný návrat, spoločnosť zavádza prísnejšie rozpočtové kontroly a zameriava sa na efektívnejšie využitie svojich zdrojov.

Hoci Apple vlastní niekoľko kvalitných seriálov, vysoké náklady na ich produkciu nezodpovedajú ziskom, čo vedie k zmenám v prístupe k financovaniu a riadeniu projektov. V porovnaní s Netflixom, ktorý celkovo do projektov najviac investuje, Apple míňa v priemere najviac na jeden projekt.

Investície do filmov od režisérov ako Martin Scorsese, Ridley Scott a Matthew Vaughn, ktoré dosiahli sumu 500 miliónov dolárov, a viac ako 250 miliónov dolárov na minisériu Masters of the Air, sa ukázali ako finančne nevýhodné, keďže tieto projekty nepriniesli očakávané sledovanosti. Napríklad Masters of the Air mal menšiu sledovanosť ako House of Ninjas, seriál Netflixu v japončine.

Sledovanosť Apple TV+ je v porovnaní s konkurenciou nízka, kde služba získala len 0.2% televíznych divákov v USA a jej rast je pomalý. Pre porovnanie Netflix má denne viac divákov ako Apple TV+ za celý mesiac.

Apple už zavádza opatrenia na zníženie nákladov na obsah a rýchlejšie ruší projekty, ktoré nesplnia ciele. Spoločnosť tiež vyvíja tlak na externé produkčné tímy, aby znášali väčšiu časť nákladov pri prekročení rozpočtu a začína licencovať obsah od konkurenčných služieb.

Apple začalo orezávať Apple TV+

Podľa štatistík Apple ruší svoje seriály rýchlejšie ako v minulosti a v rebríčku Top 10 najpopulárnejších seriálov sa zatiaľ umiestnili len štyri seriály od Apple, čo je druhý najnižší podiel po Paramount+.

Apple začalo orezávať Apple TV+

Apple mení svoj prístup k nákupu nových seriálov, odmieta projekty, ktoré by pred niekoľkými rokmi kúpila, a odkladá a necháva upraviť projekty, ako je napríklad Foundation, aby neprekročili rozpočet. Rozpočty na ďalšie série, ako je Severance, budú tiež znížené.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (25995)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk