Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?

Povinný wishlist pre fanúšikov survival horroru.

pridal Sammy 26.7.2024 o 15:32 pod hry
Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?

HRY > NOVINKY >

Sorry We’re Closed predstavuje nový, kreatívny a atmosférický prírastok do rodiny survival horrorov na štýl klasického Resident Evil alebo Silent Hill. Michelle je úplne obyčajnou babou, žijúcou v lacnom, vlastnou chybou špinavom apartmáne. Celé dni trávi len jedením, počúvaním hudby, a čítaním necudných časopisov. Takto sa väčšina ľudí vyrovnáva s rozchodom len pár týždňov, maximálne mesiac, Michelle však nedokáže zabudnúť na svoju ex už tri roky. Jedného osudného večera jej sny navštívi démonka, ktorá tvrdí, že ju miluje, Michelle jej však neopätuje city. S týmto démonka nie je dvakrát spokojná, a tak Michelle preklína, a zároveň ju obdaruje tretím okom, ktoré jej umožňuje vidieť dve verzie sveta. Vašou úlohou je zistiť, čo sa to, preboha, deje.

Väčšina dema sa odohráva na vlakovej stanici, ktorá sa nachádza nad strechou vášho apartmánu a je viditeľná len pomocou tretieho oka. Vďaka nemu taktiež môžete vidieť aj uhladenejšiu a funkčnejšiu verziu stanice. Táto mechanika je využívaná ako pri preskúmavaní, kedy občas dokážete prehľadať nejaké miesto alebo prejsť cez zabarikádovaný priestor len v konkrétnej verzii stanice, ale aj pri súbojoch, na odhaľovanie slabých miest nepriateľov.

Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?

Čeliť budete krysám, vágne humanoidným démonom a jednému silnejšiemu démonovi, ktorý sa respawnuje v istej pasáži stanice. S využitím tretieho oka, ktoré odhaľuje ich slabiny, nie je ťažké ani zdĺhavé sa s démonmi vysporiadať, bez tretieho oka ale chvíľu trvá, kým padnú. Dosah tretieho oka je dosť malý, takže sa musíte k nepriateľom najprv dostať, aby ste videli ich slabiny. Buď sa teda vystavíte väčšiemu nebezpečenstvu, ale zabijete ich rýchlejšie, alebo ich budete zabíjať z diaľky, čím ale prídete o množstvo munície. Súboje sú tu z pohľadu prvej osoby a nemôžete sa pri nich hýbať. Za mňa sú tieto mechaniky a aspekty bojovania dobre nadizajnované, dobre sa dopĺňajú a sú kreatívne.

Po vzore klasík aj tu musíte preskúmavať každý kút, aby ste našli muníciu a vodu, ktorá vás v tejto hre lieči a aj aby ste získali predmety dôležité na vyriešenie puzzle, odomykanie dverí alebo iných miest. Munície a vody je málo, takže si pri potýčkach s démonmi musíte dávať pozor a mať dobrú mušku.



Zbrane v deme nájdete tri – sekeru, teda zbraň na blízko, pištoľ a ku koncu brokovnicu. Všetky majú zaujímavý monštruózny dizajn a strelné zbrane majú aj skvelý zvuk prebíjania.

Celkovo vizuál hry je podarený, ak sa teda bavíme o umeleckej stránke, technicky totiž hra cielene evokuje low-poly PS1 éru hier, čiže nevyzerá najlepšie. Prostredia sú všetky veľmi tmavé, ponuré a nevýrazné, zatiaľ čo postavy, predovšetkým Michelle, majú všetky veľmi farebné a krikľavé dizajny, preto je ľahké ich spozorovať v kontraste s prostredím. Ozvučenie taktiež dopĺňa krásne ponurú a nepríjemnú strašidelnú atmosféru. Najviac ma dostávajú kroky a nariekanie monštier v pozadí ešte predtým, ako sa k nim vôbec dostanem.

Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?

Tretie oko vám, ako som už spomínal, umožňuje vidieť stanicu aj v minulosti, kedy nebola ešte taká zhrdzavená, plná bodcov a barikád a pravdepodobne ani plná démonov. Myslím si, že s touto dvojakosťou každej lokácie sa hra ešte vyhrá. A ku koncu dema zistíte, že to hra bude aplikovať aj na niektoré postavy.

Demo Sorry We’re Closed ma veľmi bavilo, osobne sa neviem dočkať plnej hry, ktorá zatiaľ nemá presný dátum vydania, ale vychádza už tento rok na Steame.





Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?  Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?  Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?
Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?  Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?  Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?
Páči sa mi!






Ako sa hrá survival horor Sorry We're Closed?
PC

Vývoj: Akupara Games / à la mode games
Štýl: Akčná Adventúra / Survival
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk