Epic bude svoje mobilné hry ponúkať aj na iných store tretích strán

Epic bude podporovať malé obchody a popritom sťahuje Fortnite z Galaxy Store.

pridal saver 26.7.2024 o 7:37 pod hry
Epic bude svoje mobilné hry ponúkať aj na iných store tretích strán

HRY > NOVINKY >

Epic ohlásil zmenu svojej stratégie na mobiloch a okrem svojho prichádzajúceho Epic Games Store na mobiloch bude svoje hry dávať aj na obchody tretích strán. Presnejšie na obchody, ktoré poskytujú vývojárom prijateľné podmienky. Chcú ich totiž podporiť. Fortnite a ich ďalšie hry tak dostane Alt.store a budú aj v ďalších dvoch obchodoch, ktoré ešte len budú spustené.

Konkrétne k tomu napísal:

Rýchlo sa blížime k obrovskému skoku v snahe spoločnosti Epic sprístupniť naše hry hráčom na mobilných zariadeniach. Fortnite sa čoskoro vráti na iOS v Európskej únii a obchod Epic Games Store príde na Android na celom svete a na iOS v Európskej únii, čo prinesie všetkým vývojárom skvelé podmienky: poplatok obchodu vo výške 12 % za platby, ktoré spracúvame, a 0 % za platby tretích strán.

To však nie je všetko! Dnes oznamujeme, že spoločnosť Epic plánuje priniesť svoje vlastné mobilné hry vrátane Fortnite aj do ďalších mobilných obchodov, ktoré všetkým vývojárom poskytujú skvelé podmienky. Ale tiež ukončíme distribučné partnerstvá s mobilnými obchodmi, ktoré slúžia ako vyberači nájomného bez toho, aby si robustne konkurovali a spravodlivo slúžili všetkým vývojárom, a to aj napriek tomu, že nám tieto obchody ponúkajú špeciálnu ponuku na naše vlastné hry.

Tu je dôvod, prečo to robíme: Už dlho obhajujeme práva obchodov na existenciu a spravodlivú hospodársku súťaž v systémoch iOS a Android a pokrok sa šíri po celom svete v podobe európskeho zákona DMA, podobných zákonov v Spojenom kráľovstve a Japonsku, regulačných vyšetrovaní po celom svete a víťazstva v súdnom spore Epic proti Googlu v USA. Ako prevádzkovatelia obchodu Epic Games Store využijeme túto príležitosť, aby sme všetkým vývojárom priniesli skvelú ponuku v našom obchode. A ako samotní vývojári hier chceme urobiť všetko pre to, aby sme podporili ostatné obchody, ktoré sa snažia priniesť všetkým vývojárom vlastné skvelé ponuky.

K tomu však ohlasujú, že rušia Fortnite zo Samsung Galaxy Store na protest proti protikonkurenčnému rozhodnutiu Samsungu. Firma totiž predvolene zablokovala sideloading vo svojej verzii svojho launchera. Zároveň aj pre odhalenia v americkom súdnom spore Epic vs. Google, ktoré ukázali návrhy Samsungu na obmedzenie konkurencie na trhu s distribúciou aplikácií pre Android.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Čo hovoríte na novú speváčku v... (0)
Určite mnohí z vás boli okolo roku 2000 násťrocný ...
|Slúchadlá (0)
Lude dobrí, odporúčte nejaké dobré slúchadlá. Ideá...
|Hra elden ring (1)
Dá sa stiahnuť niekde táto hra na pc...
|Dragons dogma 2 vs dragon age:... (0)
pozrite si tie hry a porovnajte...
|Psp a net (2)
Zdravím...vytiahol som po 100 rokoch zo šuplíka PS...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26017)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk