Gamescom 2024: Kyberpunkový Replaced vyzerá lákavo, ale odklad mu asi pomôže

Vyskúšali sme si niekoľko súčastí prichádzajúcej kyberpunkovej 2.5D akčnej platformovky.

pridal matus_ace 30.8.2024 o 19:01 pod hry
Gamescom 2024: Kyberpunkový Replaced vyzerá lákavo, ale odklad mu asi pomôže

HRY > NOVINKY >

Replaced je 2.5D sci-fi retro-futuristická akčná platformovka, o ktorej vieme už niekoľko rokov, ale tento rok na Summer Game Feste naozaj zabodovala. Očakávania hráčov narástli a zrazu sa na hru začali tešiť haldy hráčov. A autori ešte počas leta zjavne zistili, že očakávania trochu prekonávajú to, čo dokážu priniesť. Rozhodli sa tak hru odložiť do budúceho roka a zdá sa, že to bol správny krok. Toto je totiž hra, ktorú si budete chcieť užiť v čo najlepšej podobe.

Čo sa to vlastne stalo vo Pheonix Laboratory? Neviete, akurát odtiaľ musíte ujsť. Neviete ani to, kto vlastne ste. Tušíte len, že musíte utekať a s vašou postavou niečo nie je v poriadku. Síce sa volá Warren, ale neovláda vlastné telo. Kontrolu nad ním prebrala umelá inteligencia. Teraz je to o tom, ako zabezpečiť, aby ste dve entity obývajúce jedno telo dostalo do bezpečia. Prológ veľa hrozieb neprináša, aj keď okolo vás všetko vybuchuje a padá. Interakcie sú len základné, je to hlavne o prekonávaní prekážok, ale atmosféra výborná a nechýba trochu stealthu. Navyše netrvá dlho a fakt vám idú po krku. Ovládanie stále nie je úplne responzívne, čím hra ukazuje, že sa dve postavy v jednom tele stále nezžili.

Útek sa podaril, idem na ďalšiu časť Xbox dema na Gamescome. Neboli to nadväzujúce levely, ale časti určené na predstavenie iných komponentov hry. Prológ bol na príbeh, atmosféru, štýlovú grafiku a parádnu synthwave hudbu. Potom som si ale zapol boje. Vlastne akúsi arénu, kde som bol v strede a z každej strany na mňa nabiehali nepriatelia, najskôr základní, neskôr aj obrnení. Ako si s tým poradiť? O to ani tak nejde. Skôr o to, ako dlho vôbec dokážete vydržať.

Boje boli ťažké, ale zaujímavé. Ovládanie tam už bolo presné a rýchle, takže zjavne sa Warren s AI v hlave dajú dokopy. K dispozícii máte viacero útokov, ale nie je to len o nich. Musíte sa vedieť hlavne brániť, využívať protiútoky a aj zbrane, napríklad pištoľ. Tú je dobré si šetriť a využiť ju na efektné dorazenie súpera. Je v tom kopa taktiky, nemôžete len bezhlavo stláčať tlačidlá. Je to chytľavé a chcete to hrať, ale...ale ono to trhá. Prečo to trhá? Nie je to také to štýlové sekanie ako napríklad v animovaných Spider-Man filmoch. Tu to trhne, tam nie. Nech to radšej poctivo dopečú. Toto môže byť lahôdka, ale potrebuje stopercentný stav.





Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2024: Kyberpunkový Replaced vyzerá lákavo, ale odklad mu asi pomôže
PC
Xbox One
Xbox Series X|S

Vývoj: Coatsink / Sad Cat Studios
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Lotr:return to moria - môj rev... (12)
Mám už cez 100 hodín odohraného času a tak si hovo...
|34 aoc cu34g2xp/bk (15)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26675)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk