Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu pre 4 hráčov

Zábavné likvidovanie vĺn hlúpych Orkov si budúci rok užijete aj v kooperácii s priateľmi.

pridal matus_ace 3.9.2024 o 8:29 pod hry
Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu

HRY > NOVINKY >

Robot Entertainment si na Gamescome robili prieskum, ako hráči poznajú sériu Orcs Must Die. Väčšina hovorila, že hrala jednotku. Je to aj môj prípad. Aj ostatné časti sú kvalitné, ale ak mám hovoriť za seba, nevidel som v nich dôvod kúpiť si ich. A tak to možno bolo aj u iných hráčov. V štúdiu tak museli zapracovať na tom, aby opäť v hráčoch vzbudili zvedavosť a chuť zahrať si Orcs Must Die. Pozreli sa na to, čo fanúšikovia žiadali najčastejšie – kooperáciu. A rozšírili ju na 4 hráčov. Výsledkom je Orcs Must Die! Deathtrap, jedno z príjemných prekvapení Gamescomu.

Hra síce vyjde až v roku 2025, ale už na Gamescome som si spolu s vývojármi mohol zahrať niekoľko levelov a musím povedať, že som sa fakt dobre bavil. DNA Orsc Must Die tu je stále prítomná, ale hra pôsobí sviežo, dynamicky, zábavne a s dobrou partiou si užijete naozaj kopu zábavy. Pritom koncept je stále rovnaký – útočia na vás Orkovia a vy ich musíte zastaviť. Na to vám slúži pestrá paleta zbraní a hlavne pascí. Mapa v deme bola komplexná, rozsiahla a aj vertikálne pekne členitá, takže tím musel byť v pohybe, aby dokázal zastaviť všetky vlny a zo všetkých smerov.

Hrateľnosť je pomerne štandardná. Máte časť na prípravu svojej obrany, kedy za získané peniaze nakúpite pasce a ďalšie prvky. Tie musíte nastaviť tak, aby čo najlepšie zdržali prichádzajúce vlny Orkov. Tí vám ich ale môžu aj zničiť, takže to pre vás nekončí položením pasce. Keď da spustí vlna, tak je koniec s plánovaním a musíte to zobrať do svojich vlastných rúk a spolupracovať so spoluhráčmi. Kričíte po sebe, hlásite si polohu nepriateľov, žiadate o oživenie  hlavne vlastnoručne likvidujete to, čo prejde cez vaše pasce.

Deathtrap ponúkne kooperáciu pre 4 hráčov, pričom na výber je zo 7 unikátnych hrdinov. Artovo to pôsobí trošku fortnitovo, ale zase stále tu badať aj štýl série. Len tie postavy sú už také...trochu pre mladšie publikum. Ak sa ale bavíme o ich schopnostiach, pekne sa líšia a každý si tu nájde postavu, ktorá zodpovedá jeho hernému štýlu. Konkrétne sa líšia v skilloch a režimoch útokov, pričom každá postava má dva špeciálne skilly a okrem štandardného útoku aj alternatívny. Skilly majú svoj cooldown, tak ich musíte vedieť využiť čo najlepšie. A to isté platí aj o teleporte, ktorý vám môže pomôcť zachrániť si krk.

Každá postava má aj svoj skill tree, takže postavy budete postupne levelovať a vylepšovať v rámci tohto stromu, aby ste si dokázali poradiť aj s náročnejšími nepriateľmi. Väčšinou na vás útočí horda malých drobných Orkov, ale ako pribúdajú vlny, idú vám po krku čoraz silnejší a aj väčší, takže vždy padne vhod, ak sa na nich dobre pripravíte a budete mať čo najsilnejšiu postavu. Nečakajte nejaké hlboké RPG prvky, ale zase toto levelovanie poslúži naozaj pekne. Levelovať budete aj svoje pasce.

Hra neponúkne nejakú lineárnu kampaň, ale o obsah by nemala byť núdza. Každý level je ručne vytvorený, ale aby hra dokázala zabaviť aj pri ich opakovanom hraní, tak tu nájdete aj prvok náhody. Konkrétne levely obsahujú náhodní elementy, rovnako aj vlny nepriateľov majú väčšiu variabilitu a do mixu pribúdajú aj náhodné výzvy v misiách. Každá misia pozostáva zo 6 vĺn, ktoré musíte odraziť. Po vlnách si môžete vybrať buffy, ktoré vám majú pomôcť v ďalšom boji. A idete zase kynožiť ďalších Orkov. Nie je to niečo revolučné alebo novátorské, ale zatiaľ sa to javí naozaj zábavne, takže ak máte radi zábavné kooperácie s priateľmi, zaostrite na hru svoju pozornosť.





Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu  Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu  Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu
Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu  Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu
Páči sa mi!






Gamescom 2024: Orcs Must Die! Deathtrap známu sériu obohatí o zábavnú kooperáciu
PC
Xbox Series X|S

Vývoj: Robot Entertainment
Štýl: Stratégia / Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26595)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk