Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft

Na Gamescome sme si vyskúšali aj voxelovú sandbox RPG, ktorú si pod svoje krídla zobrala Bohemka.

pridal matus_ace 12.9.2024 o 15:39 pod hry
Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft

HRY > NOVINKY >

Bohemka na Gamescome predviedla hneď dve nové hry, ktoré síce sama nevyvíja, ale vydáva ich talentovaným indie tímom v rámci iniciatívy Bohemia Incubator. Už som vám popísal komediálnu hru Brute Horse a teraz vám predstavím SkyVerse. Za hrou stojí poľský indie tím Enjoy Studio a ja som mal možnosť nielen sa porozprávať s autormi, ale hlavne si hru zahrať.

SkyVerse je voxelová sandbox RPG v otvorenom svete plnom záhad, pokladov a lietajúcich ostrovov. Začínate s ničím niekde na zemi a vašou úlohou je dostať sa čo najvyššie, prežívať rôzne dobrodružstvá, zabíjať monštrá, nachádzať poklady a upgradovať svoju vzducholoď, aby ste sa dostali zase o niečo vyššie Vďaka voxelovému spracovaniu to možno pôsobí ako Minecraft, ale nie je to ako Minecraft. Koniec koncov aj samotní autori zdôrazňujú, že nechcú konkurovať Minecraftu. Berú si len túto estetiku a na nej vytvárajú nový herný zážitok.

Prostredie hry je kompletne zničiteľné, ale na to, aby ste ho zničili, musíte mať správne nástroje. Postupne si tak budujete nástroje, aby ste v tomto svete dokázali prežiť, bojovať (za pomoci zbraní, mágie aj alchýmie) aj cestovať. Úvod je pomerne jednoduchý a hlavne intuitívny, takže sa v hre rýchlo zorientujete. Hra sa čo najviac snaží zjednodušiť svoje mechanizmy, takže vám ukáže, čo potrebujete a na čo to potrebujete. V rámci úvodného tutoriálu sa naučíte to najdôležitejšie a následne to môžete v pre uviesť do praxe. Dajme tomu, že potrebujete nejaký gadget a hra vám ukáže, ktoré dve veci naň musíte získať a skombinovať.

Postupne si budete na svojej vzducholodi budovať svoju základňu, púšťať sa do rôznych dungeonov s monštrami, lootovať, craftovať a posúvať sa ďalej. A vyššie. Tam budete odhaľovať tajomstvá tohto sveta. Hrá sa to dobre, jednoducho a dokáže sa do toho pustiť každý, takže oceníte možnosti hlbokej customizácie postáv. A najlepšie je, že sa do toho nemusíte pustiť sami, ale môžete si prizvať kamarátov vďaka podpore online kooperácie aj online multiplayeru. Vydanie hry je najskôr naplánované v rámci Early Access a to údajne už čoskoro.





Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft  Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft  Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft
Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft  Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft
Páči sa mi! (+2)






Gamescom 2024: SkyVerse možno vyzerá ako Minecraft, ale nie je ako Minecraft
PC

Vývoj: Bohemia Interactive / Enjoy Studio
Štýl: RPG
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (11)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (2)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26508)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk