Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov

Postavte si fabriku a k nej ďalšiu, ďalšiu a ďalšiu.

pridal matus_ace 5.9.2024 o 20:36 pod hry
Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov

HRY > NOVINKY >

Rise of Industry nie je práve moja šálka kávy, ale dvojka vyzerá zaujímavo a mal som dojem, že kopu našich čitateľov by hra mohla zaujímať. Keď sa tak na Gamescome naskytla príležitosť vyskúšať si Rise of Industry 2 a rovno aj vyspovedať vývojárov, dlho som neváhal. Hra je vo vývoji pre PC a konzoly, no aj tak ponúka komplexný priemyselný manažment, avšak v odľahčenom duchu, ktorému nechýba satira, nadnesenie, prípadne niektoré aspekty kapitalizmu 80. rokov priamo paroduje. A hlavne to je vec, na ktorej je postavená – kapitalizmus 80. rokov.

Estetika, mentalita, mechanizmy a aj herná náplň tomu zodpovedajú. Cítiť z toho aj trochu Wall Street, trochu Vlka z Wall Street a kopu rôznych menších inšpirácií aj z iných zdrojov. Keď sa pustíte do režimu kariéry, vytvoríte si svojho vlastné CEO a aj spoločnosť. Tvorbu by ste nemali podceniť, keďže si vyberáte tiež stratégie, vzťahy a podobne, čo sa následne do hry prenáša vo forme benefitov. Každý správny CEO musí mať svojich asistentov a to je ďalšia vrstva rôznych bonusov, keďže vám môžu dohodnúť kontrakty a podobne vás vedú na cestičke od malých misií k celkovému cieľu ovládnuť trh. Vyberáte si z viacerých regiónov, pričom rôzne regióny so sebou prinášajú rozličné výzvy.

Taktiež si vyberiete investorov a tam tiež dávajte pozor. Investori vám totiž nenalejú milióny do biznisu len kvôli vašim pekným modrým očiam. Niečo za to budú chcieť. Koľko? To už závisí od cieľov, ktoré budete plniť. Berte to vlastne ako ďalšie misie. Dostanete takýto obnos, ale toto musíte splniť. No a k spomínaným vzťahom treba dodať aj vzťahy s ostatnými priemyselnými oblasťami, aby ste si vyjednali lepšie ceny. A aj so starostami, keďže oni chcú príjem do mestskej kasy a vy zas chcete zamestnancov, pozemky, možnosť znečisťovať prostredie...ehm, čože?

Zdá sa vám to komplexné? Lebo to komplexné aj ja. A vlastne celá hra je založená na komplexoch. Doslova. Ta sa nemáte hrať len na jednom piesočku, že si postavíte rafinériu a spokojne si budete ťažiť a spracovávať ropu. Tu musíte budovať celé priemyselné komplexy, až nakoniec obsiahnete úplne všetko. A to od úplných základov až po úplný koniec. Na úvod si tak nakreslíte hranice svojho parku, ale vedzte, že dlho také malé nezostanú. Budete musieť plánovať väčšie a komplexnejšie komplexy a časom nahradíte aj svojich dodávateľov.

Na úvod musíte svoj priemyselný park napojiť na dodávky vody aj elektriny. Ako ale rastiete, môžete si postaviť vlastnú elektráreň, môžete si vybaviť vlastné zdroje vody, takže už nebudete odkázaní na dodávky od niekoho, komu musíte platiť. Váš ropný komplex spojíte s ďalšími odvetviami priemyslu – môžete vyrábať plasty a z nich hračky, môžete tiež vyrábať chemikálie ako napríklad kozmetika. Môžete vyrábať kopu ďalších vecí. Narazíte na uránové ložiská, tak vytvoríte bane, postavíte si vlastnú elektráreň a potom už len zostáva nájsť miesto, kam ten rádioaktívny odpad môžete vyhodiť. A to znie presne ako 80. roky.

Okrem hrania kampane hra ponúkne ešte sandbox režim, kde teda môžete rásť a rásť a rásť a nezaoberať sa nejakými misiami. Graficky to má svojský štýl, ktorý možno nie je tak bohatý a detailný ako v nejakých iných manažmentovkách, ale nevyzerá to ani zle a snáď sa to bude dobre hýbať aj s naozaj preplnenými mapami. Rovnako má svojský štýl aj v náplni a prezentácii. Ale zatiaľ to vyzerá fajn a...komplexne.





Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov  Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov  Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov
Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov  Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov  Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov
Páči sa mi! (+1)






Gamescom 2024: Rise of Industry 2 chce ukázať čaro amerického kapitalizmu 80. rokov
PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Kasedo Games / SomaSim
Štýl: Managementová
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26428)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk