Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!

Tak trochu netradičný crossover event…

pridal Taiven 3.9.2024 o 19:09 pod hry
Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!

HRY > NOVINKY >

Pred viac ako dvoma rokmi nám Freddy Funko prostredníctvom podivného traileru oznámil, že 10:10 Games sa spája s americkým výrobcom licencovaných popkultúrnych figúrok Funko, aby spolu priniesli svetu “šialenú AAA videohru“. Blížiace sa Funko Fusion medzičasom už stihlo vydať aj trailery odhaľujúce gameplay, príbeh a aj jednotlivé licencované svety, ktoré sa v hre objavia. V rámci tohtoročného Gamescomu som formou hands-off hrania dostal možnosť nakuknúť na to, ako sa hra vlastne bude hrať a aj keď moje pocity boli už od oznámenia pomerne skeptické, myslím si, že autori vedia presne, čo chcú dosiahnuť. Každopádne sa však už 13.09. na PC aj konzolách dozvieme, či som sa v tejto gaučovej evolúcii ikonických LEGO hier nezmýlil!

Odkiaľ sa vzalo prirovnanie k LEGO hrám? No v prvom rade sa na tvorbe titulu podieľajú nielen bývalí kreatívci z TT Games, ale aj mnohí videoherní veteráni. V druhom rade sa pozrite na tie trailery, jednoducho špecifický humor kockatých titulov sa tu nedá zaprieť. Hra je teda rozhodne vtipná, avšak aj napriek rozkošnosti jej populácie prekvapivo brutálna a hlavne zachováva tón značiek, ktoré sa autorom podarilo získať. Zahráte si až za viac ako 60 postavičiek zo značiek, akými sú The Thing, Invincible, Masters of the Universe, Back to the Future, Battlestar Galactica, Jurasic World či The Umbrella Academy a mnoho ďalších.

Mne konkrétne počas prezentácie ukázali dva zo siedmych, na Unreal Engine 5 vystavaných veľkých svetov a nimi bol Jurasic World a The Thing, ktoré veľmi hodnoverne zobrazovali to, čo sa v daných univerzách odohralo. Počas stresujúcej prechádzky po parku s pobehujúcimi dinosaurami bolo potrebné eliminovať špecifický počet istého druhu týchto divokých oblúd a pre putovanie v arktickej tme bolo zase esenciálne rozsvecovať svetlice. Tón každého zo svetov bol autentický a keďže kombinovali akési otvorené lokácie s lineárnejšími úsekmi, na poriadnu exploráciu hra iba navádzala. Veľké značky dostali vlastné svety a tie menšie sa zase objavia v podobe tajných levelov, akým je napríklad aj pizzeria z Five Nights at Freddy’s, skrytá v útrobách levelu z Back to the Future.

Príbeh by mal údajne zabrať až štedrých 15-20 hodín a jeho hlavnou náplňou je práve nájdenie a eliminovanie nákazu-rozširujúceho Eddieho Funka, ktorý posadol viacero mocných bytostí tohto unikátneho multiverza svojou fialovou mágiou. Zápletka pre účel multiverza je to celkom solídna a postavy z rôznych svetov objavujúce sa vo svojich Funko Pop krabičkách vyzerajú jednoducho nielen extrémne dobre, ale aj veľmi vtipne. Všetky sú zároveň veľmi unikátne a ich vlastnosti aj arzenál korešpondujú so svetmi, z ktorých pochádzajú. Napríklad Foxy z FNAF je extrémne rýchla postava práve preto, že v originálnej hre ako jediný z animatronikov behal a k tomu dostane ešte aj pirátsky kanón.

Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!
Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!
Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!

Osobne ma v prvých traileroch rušilo spojenie ultra realistických prostredí s cartoony postavičkami, avšak autori sa pohotovo obhájili, že Funko vizuálom označujú predmety určené na interakciu a ostatné neinteragovateľné objekty a prostredia si ponechávajú práve ten vizuál generických UE5 assetov, ktoré však tentokrát korešpondujú aj k špecifickým popkultúrnym značkám. Vo výsledku však napriek mojim obavám vyzerá Funko Fusion ako hodnoverná adaptácia množstva dobrých značiek, obohatená o neštandardný humor, tvorený unikátnou animovanosťou Funko figúrok. Pridajte k tomu TPS hrateľnosť podobnú LEGO Skywalker ságe a zbieranie vinylu pre tvorbu ďalších nových postáv a máte tak vlastne túto unikátnu hru, ktorej sa dočkáme už o necelé dva týždne!





Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!  Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!  Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!
Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!  Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!
Páči sa mi! (+2)






Gamescom 2024: Funko Fusion zostáva verné licencovaným značkám, ale humorom nešetrí!
PC
Xbox Series X|S
PS5
Switch

Vývoj: 10:10 Games
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 13. september 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk