Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry

Ako dobre sa hrá na prístrojovej doske?

pridal Taiven 6.9.2024 o 20:30 pod hry
Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry

HRY > NOVINKY >

Švajčiarska spoločnosť N-Dream v roku 2015 dostala inovatívny nápad vytvoriť čisto digitálnu hernú platformu, pre ovládanie ktorej nevyužijete nič iné, ako svoje milované smartfóny. Koncept AirConsole v roku 2022 adaptovalo BMW a hranie hier v aute sa stalo od tohto momentu lukratívnou záležitosťou. Áno, síce sme už všetci počuli o tom, ako Musk portoval Zaklínača 3 do Tesly, ale tu autori k celému konceptu pristupujú tak trochu inak a osobne si myslím, že aj inteligentnejšie a aj opodstatnenejšie.

Hranie hier v aute mi prišlo ako absurdný koncept, avšak ľudia z AirConsole ma veľmi jednoduchými argumentami utvrdili v tom, že by som si na cestách vlastne aj niečo zahral. V prvom rade autori nechcú konkurovať AAA titulom a dobre vedia, že všetci praví hráči majú svoje drahé mašiny doma v tmavých izbách a nie v nejakom aute. Preto cielia katalógom hier skôr na zábavné co-op/rodinné hry a oddychové gaučovice a navyše vám k tomu všetkému stačí iba mobil, pretože kto by si len nosil ovládače do auta. Otázka bezpečnosti je tiež dôležitá, a tak určite poteší fakt, že s bežiacim motorom AirConsole nezapnete. Platforma má aj vlastnú aplikáciu, ktorú pre používanie nepotrebujete, ale je elegantnejšou výhodou. Cez aplikáciu alebo foťák prosto naskenujete ľahko QR kód vycapený na obrazovke displeja auta a potom už len hor sa do hrania s rodinou a toľkými pasažiermi, koľkí sa len do auta zmestia!

Pre funkčnosť celej tejto srandy síce potrebujete na prepojenie mobilov s konzolou mobilné dáta, ale všetok rendering sa deje priamo na zariadení v aute a nejde teda iba o prosté streamovanie hier. Hru si totižto auto natiahne celú do cashky, čo zaberie maximálne 120MB a keďže všetko to nie je vôbec nejako náročné, moderné automobily to zvládnu bezproblémovo, avšak obrazovka je samozrejme potrebná. Nedávno AirConsole rozšírilo svoju spoluprácu aj na značku Volkswagen, takže už si zahráte UNO aj tu.

Práve UNO Car Party, po novom rozširujúce knižnicu už 130 AirConsole titulov, bolo primárnym dôvodom, prečo sme sa šli na auto a konzolu na Gamescome pozrieť. A to ešte navyše až do verejnej haly 10. Spolupráca Mattelu s AirConsole je veľkou vecou a hrať klasické UNO v partii kamarátov priamo v aute znie celkom apelujúco. Hra totižto podporuje maximálny počet až štyroch súčasných hráčov a celé to vyzerá asi tak, že v mobile vidí každý svoje karty a na displeji zase odkladaciu kopu. Farby vnútorného osvetlenia dverí aj okolo prístrojovej dosky/displeja sa menia vzhľadom na to, čo sa deje na obrazovke, a tak vás to do hry ešte o kus viac pohltí. Okrem veľmi zábavného a návykového UNO som si mal možnosť zahrať titul Milionár, ktorý je ďalšou oficiálnou licenciou obľúbenej televíznej šou Ten sa nachádzal ako jeden z ďalších titulov aktívnej ponuky 19-tich hier, ktorá sa pravidelne updatuje a aj rozširuje.

Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry
Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry
Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry

Hranie hier v aute s mobilom v rukách, či už šlo o karty alebo odpoveďové možnosti, bolo pre mňa unikátne a vcelku zábavné spríjemnenie monotónnosti bežného hrania na Gamescome. Navyše sedieť v kvalitných sedadlách auta sa ukázalo ako pozitívny zážitok, ktorých bude dúfam časom možno aj viac, hlavne ak sa nám podarí získať BMW, teda AirConsole s BMW na recenziu do redakcie!





Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry  Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry  Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry
Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry  Gamescom 2024: Automobilové Uno v BMW dokazuje, že do auta patria jedine párty hry
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám garmin epix gen 2 (0)
Vyšsia rada Sapphire/Titan. V záruke do decembra 2...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26395)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk