Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?

Mohli sme si zahrať demo pripravovaného remaku Little Big Adventure - Twinsen's Quest a nezanechalo zlý dojem.

pridal matus_ace 8.9.2024 o 19:43 pod hry
Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?

HRY > NOVINKY >

Little Big Adventure je 3D izometrická akčná adventúra z roku 1994, ktorá bola jednoducho úžasná. Krásne spracovanie a nápadité hádanky z nej spravili kult. O 3 roky neskôr nasledovalo pokračovanie, rovnako kvalitné a aj úspešné. No a to bol pre sériu, aj napriek jej kvalitám, koniec. Teda až doteraz, kedy v Microids pracujú na remaku Little Big Adventure - Twinsen's Quest, ktorý sme si na Gamescome mohli vyskúšať v deme a zároveň sa porozprávať s autormi. Aj keď teda toto bude viac ako len remake pôvodnej hry, autori tu toho menia viac a hru výrazne rozširujú.

Ak pôvodnú hru poznáte, viete, že je o mladom Twinsenovi, ktorého zavreli, lebo mal víziu o konci svojho unikátneho sveta Twinsun, ktorému tvrdou rukou vládne tyran Dr FunFrock. To sa tu nezmenilo. Ale po úvodnej pasáži a návrate Twinsena domov už neunesú jeho priateľku Zoe, ale jeho malú sestru. To je ukážka toho, ako autori pracujú so zdrojovým materiálom. Chcú priniesť viac postáv, väčšiu hĺbku príbehu a trošku upraviť motivácie postáv, aby dávali väčší zmysel. Napríklad Zoe bude mať významnejšiu úlohu a nebude len slečna, ktorá čaká na záchrancu, bude viac podobná tej Zoe z dvojky. A hlavne chcú v tomto jednom remaku spojiť prvky oboch hier a lepšie ich premostiť.

Vaši nepriatelia v hre sú prevažne klony, ale aj im chceli dať autori teraz viac identity, tak sa pohrali napríklad s ich dizajnom a musím uznať, že pekne. Hrateľnosť samotná sa ale veľmi nezmenila. Zostala nezmenená náročnosť, ktorá mohla v pôvodnej hre dať aj zabrať, je tu zachovaná esencia a DNA série. Ale upravené sú napríklad veci, ktoré v pôvodnej hre nefungovali. Nemajú hru priamo zjednodušiť, majú opraviť to, čo bolo v pôvodnej hre navrhnuté nie práve najlepšie. Prípadne to má rozšíriť príbeh, priniesť trochu humoru a podobne.

Keď sa tak zakrádate von z väzenia a chytia vás, už vás nezavrú do tej istej cely, ale do inej, takže aj útek z nej je trochu iný. A takto sa to stane viackrát, ak sa necháte chytiť, ale nie donekonečna. Je tam nejaký maximálny počet ciel, koľko autori čakali, že vás môžu chytiť. Taktiež pribudla možnosť „lockovania“ sa na nepriateľov, čo mení súboje s nimi, aby boli zábavnejšie, intuitívnejšie a nepôsobili tak toporne.

Rovnako sa rozšírila aj mapa, ale trochu iným spôsobom. Nájdete tu časti sveta, ktoré síce boli v pôvodnej hre, ale nikdy neboli využité. Tu sa ich autori rozhodli využiť, takže už v úvode pri návrate domov a následne hľadaní sestry toho objavíte výrazne viac, stretnete nové postavy a taktiež máte viac možností. Ak si vyberiete cestu násilia pri ceste mestečkom, je to len vaša voľba, ale musíte počítať s tým, že to bude mať následky. Demo malo len nejakých 10 minút, takže naozaj nebolo veľmi dlhé a až tak veľa toho neukázalo, ale nebolo to zlé.

Akurát pri tom audiovizuálnom spracovaní to už nie je také jednoznačné. Oproti pôvodnej hre sa totiž výrazne zmenil štýl. Grafika je v zásade pekná a moderná, ale až príliš odlišná od toho, aký bol štýl originálu. Teraz je to celé low-poly, animákové, animácie pohybov sú tiež iné. Nemôžem povedať, že by sa mi to nepáčilo, ale je to príliš odlišné od toho, čo človek na základe prvých dvoch hier čaká od Little Big Adventure. Niežeby sa na to nedalo zvyknúť, ale teda budete si musieť zvyknúť. Minimálne teda pôvodní hráči, novým to bude určite jedno a pre nich hra vôbec nemusí vyzerať zle.





Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?  Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?  Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?
Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?  Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?  Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?
Páči sa mi!






Gamescom 2024: Ako sa hrá remake kultovej akčnej adventúry Little Big Adventure?
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Microids / studio [2.21]
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (0)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Predám samsung galaxy watch ul... (0)
Predám minimálne používané Galaxy Watch Ultra Tita...
|Arma 3 dlc (0)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (1)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26428)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk