Autori Stalkera hovoria, že im Microsoft pomohol, aj keď nemusel

Nemôžu konkretizovať, čo pre nich Microsoft spravil, ale prekvapilo ich to.

pridal saver 15.9.2024 o 20:09 pod hry
Autori Stalkera hovoria, že im Microsoft pomohol, aj keď nemusel

HRY > NOVINKY >

V aktuálnom interview zástupcovia GSC Game Worldu pochválili Microsoft a sú vďační za to, že ich podržal v ťažkých časoch, aj keď nemusel. Konkrétne k tomu viac povedal producent a kreatívny režisér hry Slava Lukyanenka (robil aj producenta pre Cyberpunk) a pridal sa aj PR manažér Zakhar Bocharov.

Hlavne hovoria, že Microsoft ich nenútil do nejakého dátumu vydania, a tak môžu hru odkladať ako potrebujú, a zároveň im firma pomáhala:

„Osobne som nikdy neočakával, že korporácia tejto veľkosti bude taká podporná. Nemôžem uviesť presné prípady, ale pomohli v situáciách, kde to nebolo ich povinnosťou. Mohli jednoducho povedať: ‚Nie, to nie je na nás. To je na vás. Veľa šťastia. Vyriešte to.‘“

PR manažér Zakhar Bocharov hovorí, že prezidentka Xboxu Sarah Bond je fanúšičkou hry a tiež chváli šéfa hier Phila Spencera za to, že bol „veľmi podporný a starostlivý“ voči tímu. Dodal k tomu:

„Nikdy som nečakal, že korporácia bude tak blízko vývojárom, ktorí sú v ťažkej situácii,“ hovorí Bocharov. „Bolo to úžasné. To je profesionálne spojenie, ktoré si veľmi ceníme, pretože bez nich by to bolo úplne iné.“

Bližšie to nekonkretizovali a možno sa raz dozvieme, v čom presne im pomáhal (zrejme myslia  mimo pomoci pri vývoji, keďže v tomto smere už predtým hovorili, že im Microsoft pomáha s optimalizáciou hry). Vieme, že GSC malo pre pre ruskú inváziu veľa problémov. Po začiatku vojny museli rýchlo aspoň časť štúdia presťahovať za hranice, aby mohli zaistiť aspoň čiastočný vývoj hry. Museli tak presídliť veľa ľudí. Konkrétne si vybrali Prahu, kde im k tomu všetkému neskôr aj časť štúdia vyhorela. Akoby to nestačilo, ešte ich aj hackli a leakli časti hry.

K tomu tiež pridali komentár:

„Je veľmi nepríjemné, keď niekto vstúpi do vášho bytu bez povolenia, niečo vezme a odnesie, že? Snažíme sa v takejto situácii zostať pozitívni. Nájsť niečo, z čoho sa môžeme skutočne poučiť."

Priznáva, že tím venoval pozornosť reakciám na uniknutý materiál a hovorí, že niekedy boli reakcie zábavné – a dokonca užitočné.

Z iných informácií už vieme, že hra má mať medzi 25-40 hodinami. Z Gamescomu sme sa dozvedeli aj to, že na Xbox Series X im ide hra 60 fps a na Series S aktuálne 35 fps, ale ešte ju optimalizujú.

Interview s nimi máme aj my a čoskoro vám ho prinesieme, spomínajú v ňom aj ako ruská invázia ovplyvnila príbeh hry.





Páči sa mi! (+8)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26592)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk