FSR 4 upscaling už bude mať aj AI zapracovanie

AMD potvrdilo, že ich štvrtá verzia upscalingu FSR4 konečne dostane aj AI.

pridal saver 15.9.2024 o 10:40 pod hry
FSR 4 upscaling už bude mať aj AI zapracovanie

HRY > NOVINKY >

AMD potvrdilo, že ich štvrtá verzia upscalingu FSR4 konečne dostane aj AI upscaling a teda nebude len základný upscaling cez filtre, ktorý kvalitou obrazu nestíhal za konkurenciou. Potvrdil to Jack Huynh z AMD, ktorý tam je senior viceprezident a generálny riaditeľ Computing and Graphics Business Group.

Konkrétne to potvrdil v interview, ktoré sa týkalo handheldov a výdrže batérie. Rovno priznáva, že s upscalingom nestíhali a FSR spravili len preto, lebo potrebovali niečo len rýchlo spraviť, ale zistili, že je to mŕtvy smer a budúcnosť tam nie je, preto teraz pridajú AI:

Na strane prenosných zariadení je mojou prioritou číslo jedna výdrž batérie. Ak sa pozriete na ASUS ROG Ally alebo Lenovo Legion Go, jednoducho tam tá výdrž batérie nie je. Potrebujem viac hodín hrania. Potrebujem hrať Wukonga tri hodiny, nie 60 minút. Toto je miesto, kde prichádza generovanie snímok a interpolácia, preto pridávame FSR4.

Pretože FSR2 a FSR3 boli založené na analytickom generovaní, boli založené na filtroch. Urobili sme to tak preto, lebo sme chceli niečo s veľmi rýchlym uvedením na trh. Povedal som tímu: 'Chalani, tamto nie je budúcnosť.' Takže sme celý tím úplne preorientovali asi pred 9-12 mesiacmi na AI založený prístup.

Teraz používame AI na generovanie snímok, interpoláciu snímok a cieľom je zvýšená efektivita pre maximálnu výdrž batérie. Potom by sme mohli uzamknúť počet snímok za sekundu, možno na 30 alebo 35 FPS. Mojím cieľom číslo jedna je momentálne maximalizovať výdrž batérie. Myslím si, že to je najväčšia sťažnosť. 

AI upscaling na AMD čipe už teraz bude používať Sony v PS5 Pro. AMD AI prinesie v ďalších grafických kartách budúci rok. 

Zároveň, ak si pozrieme posledný odstavec, vidíme, prečo je AMD v grafickej sfére tam, kde je. Hráčom by nemal naznačovať, že by si mali uzamknúť hru na 30 fps a dať na to frame generation, keď aj samotná firma hovorí, že sa má používať nad 60 fps. Len dúfajme, že to nemyslel tak, že 30-35 fps je už s frame generation. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (13)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (1)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26576)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk