Nintendo žaluje Palworld, hovorí, že porušuje jeho patenty

Nintendo sa poskúša zastaviť konkurenciu.

pridal saver 19.9.2024 o 12:15 pod hry
Nintendo žaluje Palworld, hovorí, že má porušuje jeho patenty

HRY > NOVINKY >

Nintendo sa rado oháňa právnikmi, súdmi a zákazmi a najnovšie to zbadal aj PocketPair, autori Palworldu, čo je survival titul čiastočne inšpirovaný Pokemonmi. Nintendo sa zrejme jeho úspech nepáči a snažia sa ho zastaviť. Pohnali ho na súd a to za to, že si myslia, že majú práva na hry alebo niečo iné, čo Parlworld porušuje. 

Nintendo hovorí:

Táto žaloba sa domáha súdneho zákazu za porušenie práv a náhrady škody na základe toho, že Palworld porušuje viaceré patentové práva spoločnosti Nintendo.

Nintendo bude pokračovať v prijímaní potrebných opatrení proti akémukoľvek porušeniu svojich práv duševného vlastníctva vrátane samotnej značky Nintendo, aby ochránilo duševné vlastníctvo, na ktorom v priebehu rokov tvrdo pracovalo.

Nevieme, aké patenty presne Nintendo má, ani ako sa na to pozrie súd, ale minimálne je to iný štýl hry ako Pokemoni a bude zaujímavé sledovať, ako to dopadne. Ak by vyhrali, tak to môže mať dopad na celú hernú oblasť.

Update: Pocketpair už odpovedalo:

Včera bola proti našej spoločnosti podaná žaloba za porušenie patentu. Dostali sme oznámenie o tejto žalobe a začneme príslušné právne konania a vyšetrovanie ohľadom obvinení z porušenia patentu. V tejto chvíli si nie sme vedomí konkrétnych patentov, z ktorých sme obvinení, a neboli sme o takýchto podrobnostiach informovaní.

Pocketpair je malá nezávislá herná spoločnosť so sídlom v Tokiu. Naším cieľom ako spoločnosti vždy bolo vytvárať zábavné hry. Tento cieľ budeme naďalej sledovať, pretože vieme, že naše hry prinášajú radosť miliónom hráčov po celom svete. Palworld bol tento rok prekvapivým úspechom, a to ako pre hráčov, tak aj pre nás. Boli sme ohromení úžasnou odozvou na hru a usilovne pracujeme na jej zlepšovaní pre našich fanúšikov. Budeme pokračovať v zlepšovaní Palworld a snažiť sa vytvoriť hru, na ktorú budú môcť byť naši fanúšikovia hrdí.

Je skutočne nešťastné, že budeme nútení venovať značné množstvo času záležitostiam nesúvisiacim s vývojom hier kvôli tejto žalobe. Avšak urobíme všetko, čo bude v našich silách, pre našich fanúšikov a aby sme zabezpečili, že nezávislí vývojári hier nebudú brzdení alebo odrádzaní od sledovania svojich kreatívnych nápadov. Ospravedlňujeme sa našim fanúšikom a podporovateľom za akékoľvek obavy alebo nepohodlie, ktoré táto správa spôsobila.

Ako vždy, ďakujeme za vašu neustálu podporu Palworld a Pocketpair.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|34 aoc cu34g2xp/bk (14)
Opäť naskladnili tento TOP monitor cena/výkon/kval...
|Arma 3 dlc (2)
ahojte. možná budem za blbca,ale kúpil som dlc - m...
|Ps5 závodná hra (4)
Zdravim, existuje nejaká hra na ps5 v ktorej netre...
|Xbox brasil store (6)
Zdravím. Dlhodobo nakupujem hry z Brazílskeho stor...
|Test drive unlimited sc: niekt... (0)
Čaute, je tu niekto kto hrá TDU:SC na PC? Rád by s...
|Svet, ukrajina, vojny ... (26645)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk