Epic zažaloval Google a Samsung

Epic Games práve podal protimonopolnú žalobu na Google a Samsung

pridal saver 1.10.2024 o 10:57 pod hry
Epic zažaloval Google a Samsung

HRY > NOVINKY >

Epic Games práve podal protimonopolnú žalobu na Google a Samsung za obmedzovanie konkurencie, aby ochránili Google Play Store a to pridaním funkcie Autoblocker. Tá blokuje všetky sťahovania aplikácií mimo Google Play Store alebo Samsung Galaxy Store a naschvál je povolenie hlboko v nastaveniach, kde ho je potrebné povoliť. 

„Je to o nespravodlivej konkurencii zavádzaním používateľov, aby si mysleli, že produkty konkurentov sú horšie ako samotné produkty spoločnosti,“ Tim Sweeney, generálny riaditeľ spoločnosti Epic.

Na podobné veci už dosť reagujú aj samotné štáty a hlavne EU a tak uvidíme, ako to dopadne. Konkrétne táto žaloba bola podaná v Kalifornii, kde chce Epic ako súd s porotou, tak aj  finančnú kompenzáciu a súdny zákaz tejto funkcie.

Poukazujú na to, že funkcia Autoblocker blokuje aj Epic Game Store ako neznámy softvér pričom je aj v Galaxy Store. Epic poukazuje na to, že Samsung s obchodmi Google Play a Epic Game Store pracuje odlišne a má nespravodlivý proces, čo sťažuje konkurenciu na trhu s mobilnými aplikáciami.

Ako vývojár aplikácií je Epic poškodený nepravdivými vyhláseniami Samsungu, že jeho aplikácie sú neznáme a nebezpečné. Tieto nepravdivé vyhlásenia nielenže poškodzujú povesť spoločnosti Epic, ale vedú k identifikovateľným prípadom, keď používatelia opustili inštaláciu aplikácií Epic, čo malo za následok ušlý zisk, ktorý by vyplynul z nákupov týchto používateľov.

Epic Games už v decembri vyhral súd proti Google, ktorý má v oblasti Google Play monopolne praktiky a táto spolupráca so Samsungom podkopáva tento rozsudok.  K tomu Epic povedal:

Rozhodnutie poroty bolo jednomyseľné a jasné. Dohody spoločnosti Google s výrobcami OEM o blokovaní hospodárskej súťaže sú nezákonné. To sa netýka len spoločnosti Google, ale aj výrobcov zariadení, ktorí sa s nimi dohodli. Podnikneme všetky potrebné kroky, aby sme zabezpečili, že toto rozhodnutie bude v plnej miere potvrdené."





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rada ohľadom nákupu win 11 (4)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (1)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (7)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27022)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk