Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Microsoft posúva zapracovanie AI vo Windows sytéme vpred.

pridal saver 2.10.2024 o 17:44 pod software
Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

SOFTWARE > NOVINKY >

Microsoft ponúkol nové inovácie umelej inteligencie v ich Copilot+ prídavku do Windows 11 systému. Tie majú za úlohu zjednodušiť každodenné úlohy a používateľom poskytnúť nové možnosti riešenia problémov. Vďaka týmto novým funkciám má byť práca na počítači rýchlejšia, jednoduchšia a prispôsobenejšia. Hlavne na PC s AI procesormi, ktoré budú tieto funkcie zvládať lokálne.

 

Recall

Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Microsoft vylepšuje svoju funkciu Recall, ktorá je teraz prepracovaná,  už plne zabezpečná a zameraná na rýchle hľadanie všetkého, čo ste predtým robili na počítači.  Funkcia prichádza teraz na Snapdragon počítače a v novembri aj na Intel a AMD s AI procesormi. 

 

Click to Do (Preview):

Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Prichádza nová Click to Do funkcia, ktorá navrhnutá tak, aby vám pomohla zjednodušiť pracovný postup umiestnením interaktívneho prekrytia na obrazovku. To ponúkne rôzne rýchle akcie nad obrázkami alebo textom.

Napríklad vďaka tomu viete ako vyvolať vizuálne vyhľadávanie cez Bing, tak aj úpravu fotiek, rozmazanie pozadia alebo vymazanie objektov pomocou Skicára. Pomáha tiež pri akciách súvisiacich s textom, ako je prepisovanie, zhrnutie alebo vysvetlenie textu, ich otváranie v textovom editore, odosielanie e-mailu (s rozpoznanou e-mailovou adresou), vyhľadávanie na webe a otváranie webových stránok (s rozpoznanou adresou URL).

Funkcia Click to Do je kontextová a prístupná z ktorejkoľvek obrazovky počítača Copilot+ – stačí stlačiť kláves Windows a kliknutím myšou nájsť Click to Do v nástroji na vystrihovanie alebo Print Screen. 

 

Vylepšené vyhľadávanie vo Windows

Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Vyhľadávanie súborov vrátane dokumentov, nastavení alebo fotografií na počítačoch Copilot+ bude teraz jednoduchšie. Pomocou vlastných slov môžete teraz opísať veci, aby ste našli to, čo hľadáte v systéme Windows. Už si nemusíte pamätať názvy súborov, umiestnenie nastavení ani sa starať o pravopis – stačí napísať, čo máte na mysli, a nájsť to na počítači Copilot+.

Fotografie môžete dokonca nájsť vo OneDrive tak, že obsah popíšete rovnakým spôsobom. A vďaka výkonu AI to v počítačoch s Copilot+ funguje aj offline.

Vylepšené vyhľadávanie bude k dispozícii najskôr v Prieskumníkovi a v najbližších mesiacoch sa rozšíri na Windows Search a Nastavenia.

 

Super rozlíšenie vo fotografiách

Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Pribudne aj možnosť vylepšiť si svoje fotografie s nižším rozlíšením a staršie obrázky na vysokokvalitné obrázky bez obáv, že budú vyzerať rozmazane . Po zväčšení jej veľkosti už nemusíte riešiť skreslenú, pixelovanú fotografiu. Bude to zapracované priamo do aplikácie Fotky, kde posuvníkom budete vedieť zvýšiť rozlíšenie 8x.

 

Generatívne vyplnenie a vymazanie v programe Skicár

Microsoft predstavil nový Copilot+ a nové funkcie prichádzajúce vo Windows 11 24H2 update

Teraz môžete jednoducho v skicári pridaním generatívnej výplne a generatívneho vymazania upravovať a meniť obrázky s väčšou presnosťou a tvorivou slobodou. Pomocou nastaviteľného štetca môžete odstrániť nežiaduce alebo rušivé prvky na obrázku alebo pridať nové prvky, presne tam, kde ich chcete. 

 

 

Microsoft pridal aj nové funkcie do Copilot assistenta, ktoré budú zatiaľ dostupné len v niektorých krajinách a to:

Copilot Voice: Copilot dostane aj hlas, ktorým s vami bude komunikovať a konkrétne budú  štyri hlasové možnosti.

Copilot Daily: Copilot Daily vám pomôže odštartovať ráno súhrnom správ a počasia, ktoré vám prečíta Copilot Voice a prida aj vaše pripomienky a ďalšie dôležité veci.

Personalized Discover: Nie ste si istí, kde začať? Copilot Discover vám pomôže začať, ponúka praktického sprievodcu užitočnými funkciami a tipmi.

Copilot v prehliadači Microsoft Edge: Copilot je vstavaný priamo do prehliadača Microsoft Edge a pomáha rýchlo odpovedať na otázky, sumarizovať obsah stránky, prekladať text alebo prepisovať vety. Teraz je ešte jednoduchšie pristupovať k Copilotovi priamo z prehliadača Microsoft Edge jednoduchým zadaním @copilot do panela s adresou.

 

Copilot Labs: Copilot Labs dá ľuďom príležitosť otestovať experimentálne funkcie, ktoré sú stále vo vývoji. Aktuálne budú v labs dve funkcie a to Copilot Vision a Think Deeper.

  • Copilot Vision: Toto bude nový spôsob interakcie s počítačom. Copilot Vision vidí to, čo vidíte, a môže s vami o tom hovoriť v reálnom čase. Rozumie webovej stránke, ktorú si prezeráte, textu aj obrázkom, a môže odpovedať na otázky týkajúce sa jej obsahu, navrhovať ďalšie kroky a pomôcť vám bez narušenia pracovného postupu. Predstavte si, že sa snažíte zariadiť nový byt, Copilot Vision vám môže pomôcť nájsť nábytok, nájsť správnu farebnú paletu, premyslieť si možnosti všetkého od kobercov až po prikrývky a dokonca navrhnúť spôsoby, ako zariadiť to, na čo sa pozeráte.

  • Think Deeper: Copilot teraz dokáže uvažovať o zložitejších otázkach. V Think Deeper  režime bude trvať dlhšie, kým odpovie ale umožní mu to poskytnúť podrobné odpovede na náročné otázky. 
 

Celé je to súčasťou updatu Windows 11 24H2, ktorý práve začína vychádzať. Okrem AI ponúkne nové funkcie ako šetrič energie, ktorý je navrhnutý na predĺženie výdrže batérie a zníženie spotreby energie, aj keď je zariadenie zapojené do elektrickej siete. Pridáva sa podpora načúvacích prístrojov s Bluetooth LE Audio s novými možnosťami ovládania predvolieb zvuku, okolitých zvukov a vylepšení zážitku.  Doplnená je tiež kompatibilita s Wi-Fi 7, ktorá ponúka znovu vyššiu rýchlosť pripojenia. Nakoniec prináša aj podporu HDR pozadí.  Výrazne sa vylepšil aj panel úloh a systémová lišta, Prieskumník a Settings, aby bolo používanie ešte jednoduchšie.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Alienware / nový notebook (2)
Ahojte chcem si kúpiť herný notebook ktorý by som ...
|Nové pc (17)
Ahojte! Asi po 16 rokoch sa chcem vrátiť k PC, (...
|Predám pc | rtx 4070 | i5 1270... (0)
Predám PC s nasledujúcimi parametrami: GPU: Nvi...
|Hype momenty pre hry (e3 revea... (7)
Som si tak spomenul na hype z roznych (dnes uz sta...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27068)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk