Paradox po skúsenostiach s Bloodlines 2 už nechce robiť veľké RPG

Hra ešte nevyšla, ale roky práce na nej Paradox úplne znechutili.

pridal matus_ace 8.10.2024 o 20:04 pod hry
Paradox po skúsenostiach s Bloodlines 2 už nechce robiť veľké RPG

HRY > NOVINKY >

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je niečo, po čom fanúšikovia prvej časti volajú už roky. Oznámenia sa konečne dočkali v roku 2019, keď po 4 rokoch tajných prác na hre Paradox a Hardsuit Labs prišli s oznámením hry. Čoskoro sa však začali nabaľovať problémy a z pozadia vývoja unikali informácie, že tam veci nefungujú. Nakoniec to skončilo tým, že je rok 2024, hrá stále nie je vonku, robí na nej úplne iné štúdio a vyzerá a hrá sa úplne inak. V štúdiu The Chinese Room to poňali trochu inak a budúci rok nám ukážu, ako to funguje.

V rozhovore pre PC Gamer sa o problematickom vývoj rozrozprával Mattias Lilja, CEO Paradoxu. A zdá sa, že roky zlých skúseností s vývojom hry sa na vydavateľstvo podpísali. Lilja tvrdí, že ak by nenašli The Chinese Room, celú hru by jednoducho zrušili. Nezdá sa však, že by bol až tak nadšený. Ako totiž dodáva v rámci rozhovoru: "Hra sa vyvíjala veľmi dlho, ale začíname vidieť, že sa z nej stáva niečo, čo by sme mohli... myslíme si, že to bude zážitok ako z World of Darkness.

Lilja v celom rozhovore nepôsobí nadšene z hry, nesnaží sa ju hypovať a ani sľubovať veci. Namiesto toho hovorí o hre ako o zážitku, ktorý im ukázal smer, ktorým nechcú ísť. Teraz vedia, že toto nie je ich žáner a ani oblasť. S veľkými RPG tak skončili a nemáme rátať ani s trojkou. Teda minimálne nie od nich: „Nie je v našom strategickom smerovaní vytvárať takýto druh hry. Takže ak bude Bloodlines 2, ak Boh dá, úspešná, Bloodlines 3 urobí niekto iný na základe našej licencie. Povedal by som, že je to taký strategický spôsob, akým to bude fungovať. Takže je to stále odchýlka od toho, čo by sme mali robiť, my tie veci nevieme, takže by sme to asi mali nechať robiť iných ľudí.

Čo teda čakať od Bloodlines 2? Lilja stále hovorí, že dbajú na to, aby ich hry fungovali dobre a naplnia sľuby, ktoré hráčom dali. Takže sa zdá, že si kvalitu postrážia. Zároveň ale pridáva ďalší dôvod, prečo od tohto druhu hier pôjdu radšej preč: „Myslím si, že niektoré štúdiá robia strategické investície, dlhodobé veci, pretože majú pocit, že náklady na ne sú príliš vysoké. Ale myslím, že je celkom jasné, aspoň mne, a myslím, že aj vám, že ani v tom najlepšom prípade nemá Bloodlines super dlhú životnosť. Takto sa tieto hry nesprávajú. Máte prílev hráčov, trochu sa to rozkričalo, dosiahli vrchol a potom klesli. A nie je to typ hry, ktorá sa časom až tak vyvíja. Takže si myslím, že to je jeden z dôvodov, prečo pre nás tieto typy hier nie sú až také atraktívne.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ultimatne ambilight riešenie (3)
Narazil som na tuto krabicku na podsvietenie tv, m...
|Výmena i5 12600kf (11)
Zdravím! Momentálne fachčím na zostave s i5 12600...
|Čo sa mohlo stať s pc? (55)
Čaute, dneska som prišiel z roboty, zapol PC ktorý...
|Game-debate.com (4)
Ahoj ... ide vám táto stranka niekomu ? Je to stra...
|Rada ohľadom nákupu win 11 (5)
Ahojte, Chcem sa poradiť ohľadom nákupu Win 11 n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk