GameDev Connect 24 chce v Brne osloviť súčasných aj budúcich herných vývojárov

Akcia sa koná už tento víkend a ponúkne prinesie známych vývojárov z Česka aj Slovenska.

pridal matus_ace 16.10.2024 o 7:18 pod hry
GameDev Connect 24 chce v Brne osloviť súčasných aj budúcich herných vývojárov

HRY > NOVINKY >

Pohľad do zákulisia herného vývoja, stretnutia s vývojármi aj ukážky doposiaľ nevydaných indie hier. To všetko a viac sľubuje GameDev Connect 24, akcia z dielne organizátorov známej konferencie Game Access. Udalosť zameraná na súčasných a hlavne budúcich herných vývojárov prebehne 19. a 20. októbra ako súčasť projektu Brno Creative Days.

Počas predposledného októbrového víkendu prebehne v pavilóne A1 na brnenskom výstavisku festival kreativity, umenia a technológie pod názvom Brno Creative Days. Jeho neoddeliteľnou súčasťou je aj udalosť oslavujúca úspechy a dlhoročnú históriu českého herného vývoja - GameDev Connect '24. Akcia návštevníkom tento priemysel priblíži nielen prednáškami, výstavami a ukážkami hier, ale aj priamym kontaktom s ich vývojármi. Lokálna vývojárska komunita tu bude prezentovať ako známe tituly, tak aj projekty z dielní študentov a nezávislých tímov. Tento zážitok si môžu fanúšikovia aj vývojári vychutnať už 19. a 20. októbra.

Tešiť sa môžete na sériu prednášok skúsených vývojárov. Medzi ne patrí napríklad Marián Ferko z Nine Rocks Games, nefalšovaný veterán v odbore, ktorý stál pri vzniku štúdia Cauldron aj Slovenskej asociácie herných vývojárov. Predstaví sa aj riaditeľ Ashborne Games Petr Kolář, ktorý tu bude hovoriť o spolupráci s Československou obcou legionárskou pri tvorbe hry Last Train Home. A o práci v hernom vývoji ako ne-vývojár zase porozpráva Robin Krčmář zo štúdia Hangar 13.

Tieto štúdiá tu budú mať svoje zastúpenie aj v podobe stánkov. V nich si návštevníci môžu zahrať hry, porozprávať sa s vývojármi, opýtať sa na ich zážitky a skúsenosti, alebo sa uchádzať o pracovnú pozíciu. Okrem vyššie spomínaných tu nájdeme aj Giants Software, Bohemia Interactive alebo napríklad aj vzdelávaciu iniciatívu Anomalia. Za špeciálnu zmienku stojí brnenský herný inkubátor Gamebaze, ktorého členovia tu budú poskytovať konzultácie pre začínajúcich herných vývojárov.

V neposlednom rade sa tu objaví aj dvadsiatka indie hier, medzi nimi napríklad historická RTS Magna Regna, postapo top-down strieľačka Like old times a logistická hra Omnibullet. Svoje počiny tu budú taktiež vystavovať študenti Masarykovej univerzity, Strednej školy umenia a designu alebo Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne. To všetko bude doplnené výstavou mapujúcou históriu herného vývoja v Brne, taktiež s hrateľnými ukážkami.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (1)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (6)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Win 11 24h2 a ryzen 5700x (3)
ahoj :) mate skusenost niekto teraz s novou aktual...
|Thrustmaster t598 (11)
https://shop.thrustmaster.com/en_gb/t598-uk-playst...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27633)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk