Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!

Volant pre skutočných fajnšmekrov!

pridal Taiven 18.10.2024 o 19:46 pod hry
Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!

HRY > NOVINKY >

Vždy mám rád, keď sa môžem v rámci videoherných akcií, akou je práve napríklad aj tá celosvetovo najväčšia udalosť pre videoherný biznis, pozrieť popri desiatkach nadchádzajúcich titulov aj na nejaké tie unikátne technológie. Gamescom mi ich tento rok predstavil hneď niekoľko a priznám sa, že najsilnejší dojem vo mne zanechal práve fascinujúci volant od Asetek Sim Sports. Dánska firma, ktorej korene sú rozlezené na ploche viac ako  20-tich rokov skúseností s dodávaním kvalitných chladiacich systémov pre herné počítače, si posledné roky razí vlastnú cestu aj v sfére dizajnu revolučného a hlavne profesionálneho hardvéru špecializovaného pre závodné simulátory. A súdiac iba z toho mála, čo som mal možnosť otestovať v priebehu zopár minút, sú v tom fest dobrí!

CEO a zakladateľ spoločnosti André Eriksen mi na začiatku nášho stretnutia okrem histórie spoločnosti predstavil ich najnovšiu a najprémiovejšiu líniu volantov pomenovanú Invicta, ktorá vo svojej najzákladnejšej konfigurácii začína na 1300 dolároch. Čo veru ani zďaleka nie je malá čiastka, avšak toto prémiové zariadenie je zamýšľané práve pre tých najviac hardcore fanúšikov, ktorí chcú zažiť doma vo svojej klietke pocit dokonalej simulácie skutočného profesionálneho pretekania.

Okrem toho, že si už teraz môžete na stránkach Aseteku vytvoriť svoj ideálny volant, firma nezabúda ani na viac casual hráčov, ktorí si podobný výrobok nebudú môcť nikdy dovoliť, a tak plánujú budúci rok priniesť výrazne dostupnejšiu gamingovú alternatívu.

Invicta je inšpirovaná volantom z formule, a tak má na sebe nielen milión tlačidiel, ale aj 4,3 palcový LCD dotykový displej, je extrémne pevný, ale zároveň ľahký, no a pre hráčov to najpodstatnejšie, ponúka rozsiahlu škálu úprav a customizácie nielen z hľadiska hardvéru, ale aj high end softvéru. CNC stroje vyrezávajú jadro aj veľkú väčšinu zvyšku volantu zo solídneho kusu hliníka, vďaka čomu má v rukách nielen príjemnú váhu, ale aj vydrží nejaké to zachádzanie.

Pri objednávke si potom každý záujemca zvolí svoje preferované rukoväte, farbu zo šiestich dostupných, materiál tlačidiel a tam samozrejme customizácia nekončí, keďže rozloženie informácií na displeji a 31 rôznych RGB LED svetiel ponúkne ďalšiu paletu pre vybláznenie. Navyše ide o otvorený ekosystém, vďaka čomu je volant kompatibilný aj s ukotveniami tretích strán.

Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!
Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!
Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!

Ako sa však na tomto vysoko nadštandardnom a prémiovosťou dýchajúcom zariadení vlastne hrá? Veru fantasticky! Volant nádherne sadol, aspoň teda do mojich rúk, informácie na displeji boli extrémne ostré a nápomocné. Pomocou zadných páčok volantu som pohodlne preraďoval a čo sa týka haptiky, tou ma doslova zariadenie šikanovalo.

Volant bol extrémne responzívny a vďaka celej zostave Invicta, ktorá obsahuje aj wheelbase (Direct Drive 27Nm) pre ukotvenie a hydraulické pedále, simulujúce skutočne tuhé závodné brzdy, som sa cítil na pár minút ako skutočný pretekár. Teda až do momentu, kým som sa nevybúral. Napriek tomu som si aj túto krátku ukážku extrémne užil a precízne dánske inžinierstvo autorov ma skutočne zaskočilo nepripraveného. Ak máte teda záujem o trúfam si povedať na trhu najkvalitnejšie zariadenie, ktoré sa podľa potrieb dá vyskladať až niekam na hranicu 5 tisíc, na stránke Aseteku a spoznáte zase o kus pohlcujúcejšiu závodnú simuláciu.





Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!  Technikou preplnený volant Invicta od Asetek Sim Sports prebudí aj v neznalcoch pretekársky zápal!
Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Problém s hdr (1)
Dobrý deň, čo urobiť v prípade ak mi PS5 dáva for...
|Streaming handheld (ps portal ... (13)
Ahojte, viac krát som na fóre písal, že by som ...
|Mikrofón + stereo repráky - pr... (3)
Čaute! Nedávno som si po dlhých rokoch kúpil PC zo...
|Cyberpunk 2077 (3)
ahoj nevie niekto náhodou prečo keď niečo zoberiem...
|Epic games /fc 24 (1)
Cauko chcel by som sa opýtať,ak si zakúpim v epic ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (27743)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk